MENÜ

Hogyan legyen eredményes a kalászosgabona-termesztés?

Oldalszám: 33

DR GREEN a kalászos technológiákban

2023.01.27.

A kalászosok az egyedfejlődésük kezdeti időszakában (kelés-bokrosodás vége) felveszik a nitrogénszükségletük több mint 50, káliumigényüknek pedig több mint 80%-át. Ez az érték a foszfor esetében nem haladja meg a 30%-ot.

dr-green-buza_simi_shutterstock_1437175922

 

dr-green-logo

 

A korai vetésű őszi búzánál számolni kell azzal, hogy már ősszel jelentősen előrehalad a tenyészőkúp differenciálódása. A tenyészőkúp (kalász) differenciálódás kedvező alakulása érdekében fontos, hogy a búza nitrogénellátottságát kielégítsük, ami úgy biztosítható, hogy az őszi időszakban a tervezett nitrogénmennyiség 30–50%-át juttatjuk ki. A nitrogén mellett fontos a növények mikroelem-ellátottsága is. Ebben az időszakban elsősorban a vas, a mangán és a réz mikroelemek szükségesek a növény zavartalan fejlődéséhez.

Ehhez javasoljuk a DR GREEN termékek technológiaszerű alkalmazását:

 dr-green-kalaszosok-javasolt-technologiaja

 

A DR GREEN technológiai alkalmazásával 5–8%-os kalászhossz-növekedést tapasztaltunk. A kalászok tömege átlagosan 4-5%-kal volt magasabb a kezeletlen növényekhez viszonyítva.

 

dr-green-kiserlet

 

A DR GREEN Gabona + DR GREEN Start, valamint a DR GREEN Gabona + DR GREEN Energy kezelés 7%-kal növelte a fehérjetartalmat, 12%-kal a sikértartalmat, és 21%-kal a Zeleny-számot.

 

dr-green-feherje-siker-zeleny

 

A termékekben lévő oldódási aktivátor a DR GREEN termékek tökéletes oldódási folyamatát biztosítja, míg a pH-stabilizátor a permetlé megfelelő kémhatásának (4,0–4,5 pH) kialakulását segíti elő.

Próbálja ki Ön is és alkalmazza a növénytermesztési technológiájában a DR GREEN termékeket!

 

Próbálja ki Ön is és alkalmazza
a növénytermesztési technológiájában
a
Dr Green termékeket!

 

A Dr Green termékek kiszerelése 4 kg-os zsák, 20 kg/karton. 

dr-green-start

valcum-agro-logo

www.valcumagro.com
+36 30 217 9256