MENÜ

DR GREEN a szója energetizálására

Oldalszám: 11
2023.06.07.

Az olajos magvú növények közül a szója termesztése a kialakított támogatási rendszerek függvényében perspektivikus lehetőség a növénytermesztők számára. A csírázást követően fontos a növények kezdeti fejlődésének stabilizálása és a megfelelő gyökérrendszer és az ehhez kapcsolódó nitrogénkötő gümők kialakítása. A szója megfelelő szintű és minőségű tápanyag-utánpótlása meghatározza a növények kondícióját, ellenállóképességét és termésstabilitását.

A szójának főként a virágzás és hüvelyképződés időszakában magas a tápanyagigénye. A nitrogén szükségletének közel 40 %-át képes fedezni a gümők általi légköri nitrogénkötéssel. Foszfor és káliumigénye nagyon magas, így ezeknek a tápelemeknek alapvetően rendelkezésre kell állniuk a szója teljes növekedése során. A szója a lombtrágyázást meghálálja, kifejezetten bórigényes növény, de mikroelemek közül nagyon fontos a megfelelő mennyiségű cink, vas utánpótlása is. A szója 1 tonna terméséhez és a hozzá tartozó melléktermékhez a bór 60-120 g, a mangán 50-100 g, a cink 160-180 g mennyiségben szükséges a növények számára.

 

dr-green-szoja-foto-1000

 

A szója technológiájában a mikroelemek pótlására lombon keresztül kiváló hatékonysággal alkalmazhatjuk a DR GREEN termékeket:

 

dr-green-szoja-technologia

 

Üzemi gyakorlatban a szója első kezelése a levélfejlődés időszakában DR GREEN Olajos 1 kg/ha + DR GREEN Start 2 kg/ha-os dózisával történt meg, majd virágzás előtt DR GREEN Bór 1 kg/ha-os dózisát alkalmazták.

A termékekben lévő oldódási aktivátor a DR GREEN termékek tökéletes oldódási folyamatát biztosítja, míg a pH stabilizátor a permetlé megfelelő kémhatásának (4,0-4,5 pH) kialakulását segíti elő.

Miért előnyösek Önnek a technológiában a DR GREEN termékek?

  • egyedi formulációjuk és kimagaslóan magas hatóanyag-tartalmuk miatt hatékonyak a tápanyag-utánpótlásban;
  • kijuttatásuk nem jár plusz logisztikai/kijuttatási költséggel, növényvédelmi munkálatokkal kombinálható;
  • az áraik stabilak a tömegtermékekhez képest, kiszámítható eleme az önköltségnek;
  • javítják a termés minőségét, így az áru piacképességét, jövedelmezőséget – minden körülmények között!

 

dr-green-szojaallomany-zala

 

dr-green-kiszerelese