2014-ben a fellendülés a meghatározó a Brnói Vásártársaságnál (x)

Agro Napló
A Brnói Vásártársaság a tartósan recessziós gazdasági környezet ellenére tovább erősítette vezető szerepét a közép- és kelet-európai vásárok körében. 2014-ben a fellendülés és a bizakodás a meghatározó. Ennek jegyében a 2014-es MSV vendégországa: Oroszország.

Budapest/Brnó – 2014. március 20.

Fellendülő konjunktúra: A Brnói Vásártársaság az utóbbi évben gyengének nevezhető csehországi gazdasági konjunktúrát követően a 2013-as üzleti év végére ismét pozitív eredményt tudott felmutatni. A 2014-es év elején rendezett két első szakvásár a rekordszámú kiállítóval és látogatóval már tükrözte a várakozásoknak megfelelően javuló gazdasági helyzetet.

A hagyományosan az év elején rendezett GO-REGIONTOUR turisztikai szakvásár 2014-ben összesen 690 kiállítója között magyar vállalatok is bemutatkoztak: A Lipóti Termálfürdő Kft saját standon, míg a Greenfield Hotel Golf and Spa és a Hunguest Hotels Zrt a Magyar Turizmus Zrt standján köszöntötték a Magyarország iránt érdeklődő látogatókat. A GO-REGIONTOUR szakvásárra 31.000 látogató érkezett.

A gazdaság kisebb élénkülésének köszönhetően a két februári szakvásár, az OPTA nemzetközi szemészeti, látszerészeti és ophtalmológiai szakvásár és a STYL/KABO divatvásárok szintén pozitív eredményekről tudtak beszámolni. A STYL nemzetközi divatvásáron összesen közel 100 m2-en mutatta be termékeit saját standon a Katex Trade Kft, a Maglia 2000 Kft, a wonderLAB Concept Kft és a ZI LI Kft.

A KABO nemzetközi cipő- és bőripari szakvásáron a Simaton Kft és az Ágnes Kovács Leather Design mutatkozott be.

A páros évek vásárnaptára idén is olyan rendezvényeket hoz magával, amelyek nagy érdeklődésre számítanak a kiállítók és szakmai látogatók körében egyaránt. A február végi SALIMA nemzetközi élelmiszeripari szakvásáron az élelmiszer-feldolgozó gépeket és technológiákat vonultatják fel a malomipari és pékberendezések, valamint éttermi - és szállodaipari berendezések mellett. Az élelmiszeripari termékekkel, alkoholmentes italokkal és a borkínálattal kibővített szakvásár az MBK, INTECO és VINEX néven kitűnő platformot kínál a hazai és külföldi termékek bemutatására. A párhuzamosan rendezett EMBAX teszi teljessé az élelmiszeriparhoz kötődő vásárok együttesét. A SALIMA szakvásáron a Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft saját standon, míg az AMC 60 m2-es közösségi standján a Gyermelyi Zrt, a Herbatea Manufaktúra Kft, a Kürcsi Kft, a Merian Foods Élelmiszeripari Kft, a Paprissimo Kft, a Szicsek Kft és a Transit Food Kft. várta az érdeklődő szakembereket.

Prágával váltakozva rendezik kétévente Brnóban a MOTOSALON-t, a motorkerékpárok, ATV-k, kiegészítők és motoros ruházat nemzetközi vásárát. A legnagyobb közép- és kelet-európai ágazati seregszemlén - amely az ACEM (Association des Constructeurs Européens de Motocycles) vásárnaptárában is szerepel - a világ valamennyi rangos motorkerékpár-gyártóinak széles skálája bemutatkozik. A MOTOSALON-ra március 6. és 9. között mintegy 40.000 látogatót vártak.

A 2014. március 18. és 24. között rendezett AMPER elektronikai és elektrotechnikai szakvásárra több mint 600 kiállító jelentkezett 20 országból. Az AMPER Csehország egyetlen elektronikai szakvására, amely 21 éves sikeres hagyományokra tekinthet vissza. A szakvásárt az első 18 évben Prágában rendezték, de az egyre növekvő érdeklődés és az ennek már meg nem felelő prágai vásári infrastruktúra miatt a vásár Brnóba települt át, amely a modern vásárvárossal messzemenően megfelel a szervezők és a kiállítók követelményeinek. Az AMPER szakvásáron Magyarországról a Villbeck Kft mutatkozott be.

A 2014-es év fénypontjai

TECHAGRO - 2014. március 30. – április 3.

Egyértelműen a 2014-es brnói vásárnaptár fénypontjai közé tartozik a TECHAGRO nemzetközi mezőgazdasági szakvásár és az MSV nemzetközi gépipari szakvásár.

A TECHAGRO esetében 20 ország közel 800 kiállítója találkozik az 50 országból érkező mintegy 110.000 látogatóval. Ez a legnagyobb közép-kelet-európai szakvásár négy, tematikájában szorosan kapcsolódó szakvásárból áll. Ezek közé tartozik az ANIMAL VETEX nemzetközi állatgyógyászati és állattenyésztési vásár, a mezőgazdasági és erdőgazdálkodási megújuló energiaforrások BIOMASA szakvására, valamint a SILVA REGINA nemzetközi vadászati és erdőgazdálkodási szakvásár. A mezőgazdasági gépek és eszközök kínálatát a TECHAGRO keretében mutatják be, és a TECHAGRO egyben a mezőgazdasági vásárcsoport gyűjtőneve is. A TECHAGRO március 30-án kezdődik, és a magyar újságírók március 31-én egy szervezett utazás keretében tekinthetik meg a rendezvényt.

MSV – nemzetközi gépipari szakvásár - 2014. szeptember 29 – október 3.

Az MSV nemzetközi gépipari szakvásár Közép-Európa vezető ipari vására, amelyen évről évre 1.600 kiállító és 59 ország közel 80.000 látogatója vesz részt szerte a világból. A hagyományosan széles hatókörű MSV nyolc szakterületre terjed ki, a fő témája pedig változatlanul az AUTOMATION – a mérés-, vezérlés-, automatizálás- és szabályozástechnika. Mint minden más évben, így idén is kíséri az MSV-t az IMT nemzetközi fémmegmunkálási szakvásár, az iparág legnagyobb seregszemléje Közép- és Kelet-Európában. Az öntészeti és hegesztéstechnikával, a felületkezeléssel és műanyag-feldolgozással foglalkozó technológiai vásáregyüttes, a WELDING, a FOND-EX, a PLASTEX és a PROFINTECH tovább bővíti a bemutatott területek skáláját, ami további fontos szinergiát jelent. „A párhuzamosan rendezett szakvásárok mindegyike hasonló célcsoportot szólít meg. A kibővített kínálatnak köszönhetően ezáltal még több iparágat és potenciális vevőt tudnak megszólítani. Ezzel tovább nő az MSV vonzereje számos érdeklődő szemében, így – akárcsak két éve – ismét nagyobb látogatottságra számíthatunk” – mondta Jiri Kulis.

Az MSV 2013 keretében az Ipsos közvélemény-kutató intézet által készített átfogó felmérés szerint a kiállítók nem kevesebb mint 96 százaléka teremtett kapcsolatot a potenciális bel- és külföldi vevőkkel, sőt a vállalatok 30 százaléka tudott exportmegrendeléseket kezdeményezni vagy akár megkötni közvetlenül a vásáron. A megkérdezéses felmérés szintén megerősítette, hogy a vásárlátogatók túlnyomó része a bemutatott iparágak legalább egyikének szakértője, negyven százalékuknak pedig meghatározó vagy döntő szerepe van az áruk és szolgáltatások beszerzésében, míg 36 százalékuk tanácsadóként vesz részt ezekben a döntésekben. A válaszadó látogatók 83 és a kiállítók 75 százaléka jelezte, hogy részt kíván venni a 2014-es MSV szakvásáron.

Az idei MSV szakvásárra való 2014. április 15-ig történő jelentkezés szavatolja a kiállítóknak a korai jelentkezéssel járó árkedvezményt, és kevesebb kötöttséggel választhatnak a kiállítási standok között, ami annál is inkább fontos, mivel a bemutatott termékkategóriák kibővítésével fokozott kereslettel számolnak a kiállítási terület tekintetében is.

Oroszország az MSV 2014 vendégországa

2012-ben India, 2013-ban Törökország volt az MSV vendégországa, 2014-ben pedig az Orosz Föderáció lesz a kiemelt partnerország. Az MSV a korábbi évekhez hasonlóan idén is a kísérő rendezvények változatos skáláját kínálja: ennek keretében olyan témákhoz szerveznek szemináriumokat és műhelymunkát, mint például az automatizálás, a tudomány és a kutatás vagy az oroszországi vállalatokkal történő tárgyalás.

További felvilágosítás: http://www.bvv.cz

A felmerülő kérdésekre készséggel válaszol:

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft, Máté Szilvia, képviseletvezető

Tel.: 1/346-0273, mobil: 20/977-9953, e-mail: office@bdexpo.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!