MENÜ

A BANTESZ Szövetkezet bemutatja fejlesztési programját

2020.05.14.

2010. október 21-én megalakult a BANTESZ állattenyésztő és növénytermesztő, feldolgozó, értékesítő szövetkezet, melynek igazgatósági elnöke Medve István.

 

A szövetkezet vezetősége célul tűzte ki a vidék lakosságának körében a mezőgazdasági kistermelés újraindítását, ezzel új munkahelyek létrehozását, a települések állat és növénytermesztésének, feldolgozásának újraindítását.

Célkitűzések

  • EU követelményeknek megfelelő vágóhíd fejlesztése, korszerű feldolgozó, halal és kóser vágás feltételeinek megteremtése, professzionális csomagolás, korszerű hűtőrendszer.
  • Takarmánykeverő üzem létesítése.
  • Magas szintű hulladékkezelés, biogáz erőmű létesítése, állateledel gyártás.
  • Törzstelepek, vágónyúl, galamb, gyöngytyúk, vadkacsa, birka, sertés telepek létesítése falvak lakosságának bevonásával a munkaerő jobb kihasználására
  • Többszintű képzés minden területen, egyetemi-, szakiskolai tanárok, oktatók bevonásával.
  • Értékesítés, export és a hazai piac szervezése (hangya hálózat fejlesztése)
  • Korszerű logisztikai és kereskedelmi CRM rendszer fejlesztése.

A projektcég programja

A teljes vertikum kialakítása része a programnak, mely a növénytermesztéstől, az értékesítésig minden termelési-. korszerű feldolgozási és szolgáltatási fázist felölel. A jelenlegi elemzések szerint 2025-re Európában és főleg a fejlődő országokban élelmiszerhiány várható. Magyarország adottságai lehetővé teszik, hogy az országban ilyen probléma ne álljon elő és Európa és a fejlődő országok egyik kiemelkedő élelmiszerexportőre legyünk. Termékeinket a lehető legmagasabb szinten feldolgozva a lehető legmagasabb értéken adjuk tovább.

Feladatok

Nyúl vágóhíd beindítása. Törzstelepek (28 db) és vágónyúl telepek (125 db) kivitelezése, beindítása. A vidék kisállattenyésztőinek lehetőséget adni a nyúl, galamb, gyöngytyúk, baromfifélék, birka, sertés tenyésztésének beindítására. Vágópontok létesítése az állatjóléti feltételek, valamint a BIO élelmiszer feltételeinek megfelelni. Felvásárlás beindítás.

Takarmánygyártó üzem beindítása (lehetőség szerint BIO takarmány termesztés) és a tenyésztők takarmánnyal való ellátása.

Ketrecgyártó üzem beindítása, biogáz üzem építése a keletkezett hulladékok hasznosítására. Vágóhídi hulladékokat (vér, lábak, bőr és szőr, csontok, belsőségek) hasznosító állateledel gyártása.

Lehetőséget ajánlok együttműködésre. Keresünk közvetítőket, üzletkötőket jutalékos rendszerben. Keresek olyan befektetőt, üzletembereket, üzlettársakat, befektetőket, akik segítenek beindítani Magyarországon létesülő vágópont rendszeren lapuló összesen tíz millió db/év kapacitású nyúl vágóhidat. Ezzel az együttműködéssel a világ legnagyobb nyúlhús, feldolgozott termék (innováció) előállítói, exportőrei lehetünk. Mindezekhez kapcsolódhat gyöngytyúk, galamb, vadkacsa vágóállat tenyésztése, vágópont beindítása, feldolgozása és exportja.

Tel: + 36 30 207 9149
E-mail: medve.istvan46@gmail.com