MENÜ

A Big Dutchman cégcsoport felvásárolta a holland Inno+ vállalatot

2016.03.16.

A németországi Vechta-Calveslage székhelyű The Big Dutchman cégcsoport múlt héten megvásárolta a holland Inno+ vállalatot. A 25 alkalmazottal és kb. 7 millió eurós forgalommal rendelkező Inno+ Európa egyik vezető gyártója a levegőkezelés és a hővisszanyerő rendszerek területén a modern állattenyésztés számára.

Az Inno+ székhelye a Limburg tartománybeli Panningenben található, a holland-német határ közelében. Üzleti tevékenységük elsősorban Németországra, Belgiumra és Hollandiára összpontosul. Maurice Ortmans, aki a vállalat ügyvezető igazgatójaként dolgozik az Inno+ 2003-as megalapítása óta, továbbra is a cégvezetésért és a további technikai fejlesztésekért fog felelni.

"Az Inno+ termékeivel ügyfeleink számára átfogó kínálattal rendelkezünk a levegőkezelés és a hővisszanyerő rendszerek területén" – mondja a Big Dutchman igazgatósági tagja, Bernd Meerpohl. "Technológiai tudásunk egyesítésével a jövőben még szélesebb körben tudunk praktikus megoldásokat kínálni, s ezzel csökkenteni a beadott antibiotikumok mennyiségét, további javulást elérni az állatjólét területén és javítani az istállók környezeti kompatibilitását." 

Az Inno+ brojler hízlaláshoz való levegőkezelő rendszere rendelkezik a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) tanúsítványával. A további Inno+ levegőkezelő rendszerek esetében jelenleg zajlik a DLG tanúsítási folyamat.

A vállalat iparági jó hírnevének alapja évek óta az innovatív és átfogó baromfi klímakezelési koncepció, a TerraSea: talajszondás hőszivattyúktól, padlóhűtés-padlófűtéstől kezdve a hőcserélőkön és hőszivattyúkon keresztül a levegőkezelő rendszerekig az Inno+ sikeresen egyesíti a teljesen különböző technológiákat, így a beltéri levegő hőmérséklete mindig megfelelő lesz az állatok számára, miközben jelentősen csökken a kibocsátás, az energia pedig hatékonyan és gazdaságosan visszanyerhető.