MENÜ

A Corteva Agriscience bejelentette a Vetőmagcsávázás Technológiai Központ megnyitásának tervét

A franciaországi létesítmény teljes körű megoldás-csomagot kínál majd az európai mezőgazdasági termelők számára

2019.10.11.

A Corteva jövő évi tervei között szerepel új Vetőmagcsávázási Technológiai Központjának átadása egy délnyugat-franciaországi településen, amely az európai gazdálkodóknak nyújt segítséget abban, hogy a legjobb növekedési feltételeket tudják biztosítani a növények számára a kezdetektől egészen a sikeres betakarításig.

 

Az Aussonne-i központ Európában az első, és világszerte a harmadik ilyen létesítmény lesz. A központ várhatóan 2020 vége előtt áll üzembe, és fő tevékenysége a kiterjedt tudományos beruházásokkal támogatott termékfejlesztés lesz, amely új megoldásokkal segíti a mezőgazdasági termelőket, hogy meg tudjanak felelni a folyamatosan változó mezőgazdasági ágazat kihívásainak.

A Corteva emellett vetőmagcsávázási technológiákhoz (SAT=Seed Applied Technology) kötődő megoldások sorozatát is kínálja, ide tartozik a vetőmag közvetlen kezelése olyan szerekkel, mint a Lumiposa és a Lumivia rovarölő csávázószerek, valamint a Lumisena napraforgó gombaölő csávázószer és a Lumiflex kukorica gombaölő csávázó szer.

A finn mezőgazdasági technológiai társaság, a Pro Farm Technologies Ltd és a Corteva Agriscience közötti partnerség bejelentését követően a Pro Farm szabadalmaztatott technológiai platformján alapuló biológiai termékek is a kínálat részét képezik majd. Ezek az eszközök segítik az európai termelőket az abiotikus és biotikus stressz elleni küzdelemben, és növelik a tápanyagok biohasznosulását, miközben fenntartható módon javítják az általános növényegészséget.

A vetőmagkezelés újításai elősegítik az adagolás pontosságát, a jobb szántóföldi hatékonyságot és a termelékenység növekedését a gazdálkodók számára.

„Mivel a vetőmagcsávázási technológiák a vetőmag közvetlen kezelésével, nem pedig a szántóföldön történő alkalmazásával járnak, ezzel hozzájárulhatnak a mezőgazdaság környezeti lábnyomának csökkentéséhez” - mondta Andre Negreiros, a Corteva Agriscience Európa Vetőmagcsávázási Technológiai Központjának vezetője.

„A Corteva Agriscience elkötelezett az innováció iránt. Ezért fektetünk ebbe a projektbe közel 5 millió eurót, amely egyike a vetőmag-kínálatunk megerősítésére irányuló törekvéseinknek. Olyan vállalat vagyunk, amely a termelőkre és a fogyasztókra fekteti a hangsúlyt, és ez a központ segíti majd a gazdálkodókat a termelékenység növelésében, miközben megfelel a fenntarthatóbb mezőgazdaság iránti fogyasztói igényeknek is."

A hírt az Euroseeds október 13-15-e között Stockholmban tartandó éves kongresszusa előtt hozták nyilvánosságra. A Corteva több száz résztvevővel együtt csatlakozik az évente szervezett rendezvényhez, ahol a megvitatandó témák között szerepel az EU vetőmag-szabályozása, az ökológiai gazdálkodás és a növényegészségügyi szabályozás.