MENÜ

A JSR Genetics és a Topigs Norsvin genetikai partnerkapcsolatról állapodott meg

2015.05.14.

A JSR Genetics és a Topigs Norsvin megállapodtak, hogy genetikai partnerkapcsolatot alakítanak ki Nagy-Britanniában. A JSR Genetics lesz a Topigs Norsvin genetika kizárólagos forgalmazója Nagy-Britanniában, és az AIM UK mesterséges termékenyítéssel kapcsolatos nagy-britanniai tevékenységét a JSR AI (mesterséges termékenyítő) hálózatba integrálják. Az AIM UK a Topigs Norsvin mesterséges termékenyítő hálózatának része. Fentieken kívül a JSR Genetics és a Topigs Norsvin kutatási és fejlesztési programjait is össze fogja hangolni. A JSR nemzetközi tevékenységeit a partnerkapcsolat nem érinti.

A JSR kocavonal-tenyésztését mostantól a Topigs Norsvin fogja irányítani, ami azt jelenti, hogy a Topigs Norsvin lesz felelős a tenyészérték-kalkulációkért és a JSR Nagy-Britanniában folytatott tenyésztési programjával kapcsolatos egyéb technológiákért.

A JSR elnöke, Bernard Hoggarth így kommentálja az eseményeket: “Ezzel a megállapodással a sertésgenetika világának két vezető vállalata egyesítette erejét a gyorsabb genetikai előrehaladás elérése érdekében. Mindkét vállalat megtartja függetlenségét, és ez lehetővé teszi, hogy a JSR nagy-britanniai ügyfeleinek több választási lehetőséget tegyen elérhetővé és versenyképes termékek világszínvonalú választékát ajánlhassa. Nagyon várjuk, hogy ügyfeleinknek Nagy-Britanniában a két vállalat kiterjedt portfóliójának legeslegjobbját ajánlhassuk.”

Tim Rymer a JSR vezérigazgatója hozzátette: “A brit piac számára ez azt jelenti, hogy a sertéstenyésztők hozzájutnak a sertéstenyésztés legújabb genetikai fejlesztéseihez, melyet a világ egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési programja támogat és irányít. A sertésgenetika gyorsan halad előre, és ez a megállapodás a JSR Genetics számára a genomika világához történő azonnali hozzáférést biztosít.”

Martin Bijl, a Topigs Norsvin vezérigazgatója megjegyzi: “Örömünkre szolgál, hogy a JSR Genetics-szel létrehoztuk ezt a megállapodást. A világ leginnovatívabb és vezető sertésgenetikai vállalataként világszínvonalú kutatást és fejlesztést, valamint termékeket tudunk nyújtani a JSR-nak, míg a JSR jelentős infrastruktúrát és elismertséget hoz, ami komoly lehetőséget ad nekünk arra, hogy Nagy-Britanniában is fejlődjünk és növekedjünk.”

 

JSR logo

Topigs logo