MENÜ

A Készenlét Zrt. újdonsága a 2018-as AGROmashEXPO - AgrárgépShow-n

2019.01.22.

A Készenlét Zrt. kizárólagos képviseletében forgalomba kerülő poliSPEC NIR analizátor Különdíjat nyert a 2018. évi Agrárgépshow termékdíj versenyén, köszönhetően annak, hogy egyedülálló és innovatív megoldásával új alternatívát kínál az állattartó és növénytermesztő gazdaságok számára a gyors, hatékony és biztos adatfeldolgozásra, gyors döntések meghozatalára.

A poliSPEC NIR egy olyan berendezés, amely valós időben felismeri a takarmányozási szakember által meghatározott „recept” és a valós értékek közötti eltéréseket, tájékoztatja gépkezelőt és a telepvezetést, és javaslatot tesz a szükséges korrekciókra, függetlenül a környezeti tényezőktől.

 

önjáró etetőkocsira szerelt kivitel   itphotonics2

 

A poliSPEC NIR robosztus kialakítású, megbízható működésű, hordozható analizáló berendezés. Kompakt mérete és az azonnali adatelemzés lehetősége teszi a poliSPEC NIR-t különlegessé.

A kompakt méretek és az azonnali adatelemzés teszik a poliSPEC NIR-t könnyen használhatóvá különböző termények mérésében, tökéletesen integrálható ipari folyamatokba online. Keverő kocsikra tervezve ma már különböző szektorokban történő használatra alkalmas: élelmiszeripar, vegyipar, egészségügy és ipari alkalmazások.

 

polispecnir

 

 

A poliSPEC használhatósága ennek köszönhetően 6 alkalmazási területre osztható

 

  1. Termények analizálása közvetlenül a földön

A poliSPEC segít pontosan meghatározni a növényi érlelési állapot betakarításának legjobb időszakát. Az új törzsmutató lehetővé teszi, hogy azonnali visszajelzést kapjon a kavicsos anyag hozzáállásának a jó erjedés kialakulása érdekében.

Ez biztosítja az adalékanyagok helyes használatát és a különböző kezelési stratégiákat.

  1. Növényelemzés a betakarítás során:

Bálázó, Silózó és kombájn

A poliSPEC együtt tud dolgozni az ISOBUS rendszerekkel, így a termények minőségi paramétereihez hozzá tudja társitani a földrajzi referenciákat és igy hasznos információkat kapunk a termények minőségi térképének kidolgozásával, a minőség közvetlen kezeléséhez és speciális agronómiai programok készítéséhez.

  1. Takarmányelemzés:

A mezőgazdasági termelők és takarmányozási szakemberek közvetlenül a gazdaságban használhatják a poliSPEC -et, és lehetőségük van arra, hogy megfelelően kezeljék a természetes változatosságát az egyes összetevőknek. A poliSPEC lehetővé teszi az adott takarmány valós idejű elemzését, minőségének ismeretét, amely lehetővé teszi a gazdaságban jelenlévő valamennyi takarmány összetevő használatának optimalizálását

  1. TMR analízis a keverés során:

A takarmánykeverő kocsi tartályára szerelt poliSPEC minden egyes nap elemzi a feldolgozott alapanyagok összetételét és a keverés homogenitását, amely információt azonnal a kezelő rendelkezésére bocsát.

Az új homogenitási index naponta lehetővé teszi, hogy a legoptimálisabb keverési idővel időt és pénzt spóroljunk.

  1. A keverék elemzése:

A keverék homogenitási indexének mérésével a poliSPEC akár a kiosztási fázis alatt is lehetővé teszi a gép teljesítményének ellenőrzését és garantálja, hogy minden állat megfelelő adagot kapjon. Most az új szelektív indexnek köszönhetően lehetővé válik a takarmány kiválogatás felismerése és annak megelőzése.

  1. Szervestrágya elemzés:

A poliSPEC alkalmazható a takarmányozás hatékonyságának megállapítására és közvetlenül a gazdaságban is.

A trágya és a hígtrágya analízis iránti új igényt arra fejlesztettük ki, hogy lezárja a poliSPEC alkalmazásnak a szántóföldre való visszatérését. A trágyázás pontosan elvégezhető a betakarítás során kifejlesztett minőségi térképekkel összhangban.

 

 

 

 

Elérhetőségek:

Készenlét Zrt.
8500 Pápa, Mozsár u. 14.
Tel: +36 89 510 180
Fax: +36 89 510 189
Mobil: +36 30 448 5662
E-mail: keszenlet@keszenlet.hu 
Web: www.keszenlet.hu

itphotonics_logo