MENÜ

A közelgő aratás utáni tarlóhántásra a Pap-Agro Kft. kiváló minőségű rövidtárcsa kínálata

2014.07.28.

A közelgő aratás utáni tarlóhántásra a Pap-Agro Kft. kiváló minőségű és élettartamú rövidtárcsát kínál ügyfelei számára. A rövidtárcsák előnyei a sekély tarlóhántás, intenzív keverés a talaj felső rétegében, majd annak lezárása, illetve az elmaradhatatlan nagyfokú területteljesítmény kedvező üzemanyag felhasználás mellett.

Vogel Noot TerraDiscPro

 Az új kialakítású tárcsalapokon az íveltség, a csipkézettség és a szögállas is erőteljesebb, így a TerraDiscpro még nagy munkatempó mellett is verhetetlen talajbahúzással rendelkezik kötött, illetve száraz talajokon is. Erőgéphez való kapcsolódást tekintve megkülönböztethetünk függesztett és félig függesztett kialakítást.

A merev vázú TerraDiscPro munkaszélességét tekintve elérhető 2,50, 3,00, 3,50 és 4,00 méteres kivitelben.

VN TerraDiscPro 3 méteres tárcsás borona.
VN TerraDiscPro 3 méteres tárcsás borona

 A csipkézett tárcsalapok 510 mm átmérővel készülnek, amelyek az íveltebb kiképzéssel és agresszív támadási szöggel eredményezik a jobb talajba húzást még nagy sebesség mellett is. A csipkézettség szármaradványos területen ellátja az aprítás és keverés feladatát.

  • A tárcsatagok gumibakos felfüggesztéssel vannak a vázszerkezetre szerelve.
  •  A tárcsák csapágyazása 2 soros, ferde hatásvonalú legjobb minőségű SKF golyóscsapágy, amely háromszorosan tömített a külső szennyeződések ellen. A csavarral rögzített tengely könnyíti az esetleges javítási munkákat.
  • Felhajtható szélső tagok, amelyek csökkentik a munkaszélességet.
  • Az oldalsó terelőlemezek megakadályozzák a bakhátképződést.
  • Munkamélység állítása történhet mechanikusan csavarorsó segítségével vagy hidraulikus munkahengerrel.
  • Lezáró hengerek különböző kialakításban választhatók adott területnek megfelelően.

        

TR kialakítás

A vontatott TerraDiscpro TR optimális munkaeszköz az alacsonyabb emelőkapacitással rendelkező erőgépek mögé. A TR típusra rendelhető tömörítőkerék vagy gumiékgyűrűs henger. A lezáró henger nem csak a tárcsák utáni lezárást és visszatömörítést végzik, hanem a közúton szállító kerékként is szolgál. Az optimális hosszúságú vonórúd biztonságos, de relatív kis sugarú fordulót tesz lehetővé a gépkapcsolat számára. A TerraDiscpro egy újszerű memory munkahengerrel is fel van szerelve az egyszerű mélységállításhoz. A memory munkahengerrel a traktorfülkéből beállítjuk a kívánt munkamélységet és a gép a fordulóknál a kiemelés után mindig az előzetesen beállított helyzetbe tér vissza. Szükség esetén természetesen  lehetőség van akár menet közben is beállított munkamélység növelésére vagy csökkentésére és ez mind az alapfelszereltség része!

TerraDiscPro TR ha húzni könnyebb, mint emelni!
TerraDiscPro TR ha húzni könnyebb, mint emelni!

  

A nagy területteljesítményre képes HYDRO.

A TerraDiscpro Hydro a kimagasló munkaminőségének és jól átgondolt, modern felépítésének eredményeképpen belépett a prémium kategóriák legjobbjai közé. A TerraDiscpro Hydro tagjainak csukását 2 nagyméretű munkahenger végzi. A szállítás közbeni biztonságot egy mechanikus reteszelés segíti, amely munkahelyzetbe állításkor automatikusan, hidraulikusan nyitódik. Az opcióban elérhető vontatott kialakításnál a munka közben a kerekek a tárcsasor fölé csukódnak, amely extra súlyt eredményez a tárcsáknál és ez által nyugodtabb futást a talajon.

 

VN TerraDiscPro 6 méteres munka közben
VN TerraDiscPro 6 méteres munka közben

 

A KÉK CSODA LEMKEN Rubin 9 tárcsa

Az ugaroltatott területek, megdőlt gabona, kukoricaszalma vagy nagyra nőtt zöldtrágya esetében a hagyományos eszközökkel szemben a LEMKEN Rubin 9 tárcsára főként 5-10 cm közötti, sekély munkamélységnél nehéz körülmények mellett is intenzíven keveri össze a talajt és a növényzetet. A merev munkaeszközökkel ellentétben a Rubin 9-nél nagy átmérőjű csipkés tárcsák gondoskodnak az eltömődésmentes munkavégzésről még akkor is, ha nagyobb mennyiségű a szerves anyag.

 

Működési elv

A két sorban elhelyezett 610 mm átmérőjű, 6 mm vastag, egymástól 25 cm távolságra található csipkés tárcsa rendkívül alaposan keveri össze a talajt és a növényzetet. A tárcsák a 20° dőlésszögnek és a 15° fogási szögnek köszönhetően még kemény talajoknál is kiváló behúzást eredményeznek. A jó keverőhatás a talaj erőteljes felhajtó mozgásának köszönhető. Az egyenletes mélységvezetés érdekében a tárcsákat külön-külön tartóval és spirális nyomórugóval szerelik.

Rubin 9/400 KUA
Rubin 9/400 KUA

 

A második tárcsasort az elsőhöz viszonyítva eltoltan helyezték el, így 12,5 cm-es sortávolságnál az első tárcsasorral ellentétes dőléssel dolgozik. Így a talaj megművelése mindig teljes felületen történik. A szélező tárcsáknak köszönhetően nem keletkezik bakhát a két fogás határán.

A talaj felület teljes egésze átdolgozásra kerül
A talaj felület teljes egésze átdolgozásra kerül

A csipkés tárcsák karbantartást nem igénylő axiál kúpgörgős, fixen megfeszített csapágyai fixen és hézagmentesen csavarozottak. Így a kiváló minőségű csapágyak esetében nincsen szükség rendszeres kenésre és után állításra.

Tárcsafelfüggesztés
Tárcsafelfüggesztés

 

Hosszú élettartamú csapágyak
Hosszú élettartamú csapágyak

 

 

 

 

  

 

  

7
Nagyításhoz katt a képre!

Keressenek elérhetőségeinken: 

pap terkep

pap agro
 

 

 

 

 

 

Cím: H-2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a.

Web: www.pap-agro.eu

1 Nagykőrös és környéke: 

                Pap Lajos ügyvezető: 06-20/334-4328 , [email protected]

                Juhász Szabolcs telephely vezető: 06-20/234-9994 , [email protected]

2 Észak-Dunántúl: 

               Eged Andor területi képviselő: 06-20/481-0448 , [email protected]

3 Északkelet-Magyarország: 

              Kiss Dávid területi képviselő: 06-20/24-27-992 [email protected] 

4 Dél-Magyarország: 

              Túri Zoltán területi képviselő: 06-20/236-9722,  [email protected]

              Lázár Mihály területi képviselő: 06-20/329-9975, [email protected]