MENÜ

A mezőgépeké lesz a terep Szentlőrincen: kétnapos szántóföldi gép- és talajművelési bemutatóra várják az érdeklődőket

2020.08.14.

Az idei év sajnos mindannyiunk életében negatív változásokat hozott és eddig nem tapasztalt kihívásokkal szembesített, melyek a Szentlőrinci Gazdanapok rendezvény szervezésére is komoly hatással voltak. A járványhelyzet és az emiatt szükségszerűen módosított jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy az idei Szentlőrinci Gazdanapokat megtartsák.

 

Azonban a hagyományos esemény iránt érdeklődők minden bizonnyal örömmel fogadják, hogy két napra mégis a mezőgépeké lesz a terep, ugyanis augusztus 18-án és 19-én ugyanis megrendezik a Szentlőrinci Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutatót, mondta el lapunknak Pohl Marietta a szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Minden esztendőben igyekszünk sok programot kínálni a vállalkozásoknak, ezek között különös hangsúlyt kap a mezőgazdaság, a legnagyobb ehhez kapcsolódó rendezvényünk pedig a Szentlőrinci Gazdanapok – nyilatkozta Pohl Marietta. Idén sajnos új helyzet állt elő, azonban a lehetőségeinket felmérve előkészítettünk egy szakmai eseményt, amit szeretnénk az agrárgazdálkodók és minden érdeklődő figyelmébe ajánlani. Az esemény a megszokott gazdanapi programsorozatból kiemelve, egy önálló kétnapos Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutató. Ez az első ilyen szakmai esemény az idén, amely a szántóföldi növénytermesztés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket.

 

pohl-marietta-1.80

Pohl Marietta

 

A program időpontja 2020. augusztus 18-19-e, helyszíne is hagyományosan Szentlőrinc közvetlen közelében található, a Gazdanapok vásárterületéhez közeli szántóföld, mely a 6-os útról könnyen megközelíthető.

- A rendezvény gerincét a mezőgépek és technológiák működés közbeni bemutatása adja, mellyel szeretnék idén is ráirányítani a gazdák figyelmét a mezőgazdasági újításokra, innovációkra. A bemutatón a gépeket nem csak működés közben lehet majd megtekinteni, hanem lehetőség nyílik gépmustrára, szakmai konzultációra a gépeket bemutató cégekkel és a gépek kipróbálására is. Mellette új elemként lesz állógép bemutató, mely további technológiai érdekességeket vonultat fel.

A működés közbeni bemutatásra kerülő gépkapcsolatok száma közel 20, ismét megtekinthető lesz az Massey Ferguson újdonsága az IDEAL kombájn. Fontosnak éreztük, hogy szakmai partnereinknek idén is legyen lehetőségük arra, hogy a mezőgazdaság újdonságaival közvetlenül találkozni tudjanak, illetve a szakma részéről is érkezett igény a rendezvényszervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ felé.

 

massey-ferguson-ideal-bemutato-1000

 

Egyéb fontos tudnivalók:

A tervezett bemutatók naponta 10 és 14 óra között kerülnek sorra, minden nap 9 órától fogadják az érkezőket.

A rendezvény látogatása ingyenes!

Helyszín:

A bemutatók helyszíne Szentlőrincen a Velox-Ker Kft. telephelye mögött található szántóföld, melynek megközelítése a felüljáró előtti, illetve utáni lehajtó felől lehetséges (a főúton ideiglenes táblák segítik az eligazodást): a Pécs felől érkezőknek a forgalomirányító lámpát elhagyva az első balra kanyarodási lehetőségnél kell lehajtaniuk, míg a Szigetvár felől érkezőknek a felüljáró előtti jobbra kanyarodási lehetőségnél kell lehajtaniuk.

A rendezvényre érkezők részére a bemutató helyszínén parkolási lehetőséget biztosítunk.

GPS koordináta: É46.00428296922, K17.9759797454

További információk: bmvk.hu, és a Facebook oldalunkon

Érdeklődő kérdésekre a szervezők az alábbi telefonszámokon tudnak válaszolni: + 36-72/214-050, + 36-20/941-9146 Végh Gábor vásárigazgató.

szentlorinci-gepbemutato-logo_email