MENÜ

A Reinke név a center vagy központos forgó öntözőberendezések szinonimája

2014.05.05.

Az alapító Richard Reinke 1968-ban mutatta be a világ első  elektromos  motorral hajtott,  előre-hátra forgó öntözőberendezését, ami még a mai napig működik Deshler város közelében Nebraska államban, hirdetvén a Reinke tartósságát. 

Ma a Reinke a legrégebbi és legnagyobb öntözőberendezéseket gyártó cég Amerikában és harmadik legnagyobb a világon.

 A Reinke öntözőberendezések könnyebbek, tartósabbak és hatékonyabbak a hasonló rendszereknél, köszönhetően az alkalmazott magas minőségű anyagoknak és a folyamatos fejlesztéseknek, tervezéseknek.

Magyarországon a DM-KER Kft. adta át az első Reinke forgó öntöző berendezését a Makádi Mezőgazdasági Kft-nek az  SAC  (Swing Arm Corners)  rendszerrel kiegészítve.

Az SAC rendszer biztosítja a minél több öntözött területet anélkül hogy több földet vagy új öntöző berendezést kellene vásárolnia. A kinyíló kar segítségével akár 1,2 hektárral is növelhető a lefedettség.

A földbe ásott indukciós kábelek helyett, opcionálisan GPS jeladó segítségével is meghatározhatjuk  a sarkokban a kar pályáját.

Újdonság a talajnedvesség figyelő kiegészítő egység, mely a hatékonyabb és gazdaságosabb használatot hivatott biztosítani.

Az újonnan átadott rendszer  egy 345 méter sugarú kör mentén forog,  teljes hossza az SAC kar kinyúlásakor a sarkokban eléri a 420 métert . Kevesebb mint tizennégy óra alatt teljesít egy teljes kört 100%-os teljesítményen. Ilyenkor  3mm-es csapadékmennyiséget biztosít, 88 szórófejen keresztül,  ami akár 39mm-re is beállítható a körbeforgás sebességének csökkentésével.  

A vásárló több féle korrózió ellen védett cső közül választhat.  A gyártó 3 év garanciát  vállal a galvanizált acélcsövekre,  6 évet az alumínium csövekre és 10 év garancia jár a rozsdamentes acélcsövek választása esetén.  

WP_20140412_007

dmker

reinke