MENÜ

A Spar árbevétele 10 százalékkal nőtt a múlt évben

Agro Napló 2020.07.17.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. árbevétele a múlt évben 679,6 milliárd forintot tett ki, ez 10 százalékos növekedés az előző évhez képest - mondta újságíróknak Heiszler Gabriella, a társaság ügyvezető igazgatója július közepén Budapesten.

 Heiszler Gabriella, fotó: vg.hu

 

Hozzátette, hogy a Spar tulajdonában lévő Regnum Húsüzem és Oktatóközpont nettó forgalma 40,9 milliárd forint volt, a franchise hálózat éves forgalma pedig meghaladta az 56 milliárd forintot.

A Regnum Húsüzemben, amely 2004-ben kezdte meg a működését, tavaly egyebek mellett már 2611 szarvasmarhát és 451 ezer félsertést dolgoztak fel.

Beszámolt még arról is – írja az MTI –, hogy a Spar enjoy convenience-t, amelyben 2018-ban indult el a termelés, és szendvicseket (éves szinten 2,6 millió darabot), valamint majonézes salátákat állítanak elő, viselte meg leginkább a Spar saját üzemei közül a koronavírus-járvány. Március-áprilisban ugyanis az üzem csak 20-30 százalékos gyártókapacitással működött

A Spar Magyarország 13 ezer embert foglalkoztat, 572 áruházzal rendelkezik, ebből 190 franchise üzlet, 348 szupermarket, 34 Interspar hipermarket.

Szalay Zsolt, a kereskedelmi üzletlánc ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Spar tavaly 25 milliárd forintot fordított beruházásokra: 2 szupermarketet adtak át (Győrszentivánban és Budapesten a Duna Plázában), Tatán 4,2 milliárd forintból új Interspar áruház épült, 14 üzletet pedig felújítottak.

Közölte: tavaly május 6-án kezdődött meg Spar online értékesítése, az internetes áruház működési területe Budapestet és 36 környező települést fed le. A rendeléseket a diósdi, a szentendrei és a pesterzsébeti Intersparból teljesítik.

A koronavírus hatásairól Heiszler Gabriella elmondta, hogy a járvány alatt a társaságnál tapasztalt fluktuáció lecsökkent, átalakultak a vásárlói szokások, ugyanis a járvány alatt de még most is a fogyasztók ritkábban térnek be a boltokba, de akkor a korábbinál nagyobb tételben vásárolnak.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a kiskereskedelmi különadó hatással lesz a vállalat terveire, ugyanis vélhetően beruházások maradhatnak el miatta. Ugyanakkor megerősítette, hogy a már elindított fejlesztések, amire példaként a kaposvári és a törökbálinti építkezéseket említette, zavartalanul folytatódnak, a lehetséges változások ezeket nem érintik.