MENÜ

A Trelleborg bemutatja a VIP – Variable Inflation Pressure – system-et (Változtatható Abroncsnyomás-rendszert) a SIMA 2017-en

2017.03.02.

A Trelleborg bejelentette a VIP – Variable Inflation Pressure - system (Változtatható Abroncsnyomás-rendszer) globális bemutatását a február 26. és március 2. között rendezett párizsi SIMA 2017 kiállításon,  A VIP™ system egy okos és autonóm kerékrendszer, mely képes egyedül beállítani a nyomásértéket a gabonakombájnok gumiabroncsaiban, műveletek közben terheléstől függően, optimalizálva az abroncs lenyomatát minél kisebb talajtömörödés eléréséhez.

Pierro Mancinelli, a Trelleborg mezőgazdasági és erdészeti abroncsok K&F igazgatója elmondta: ”Napjainkban, a precíziós gazdálkodási technológiákat a megművelt területek több mint öt százalékán alkalmazzák és ez a szám a következő évtizedben várhatóan eléri majd a 20 százalékot. Ennek eredményeképp, a vezető nélküli gépek és az interneten irányított (IoT- Internet of Things) robotok gyorsan valósággá válhatnak a modern mezőgazdaságban, segítve a gazdákat, hogy többet termeljenek, kevesebbel.

“A Trelleborgnál igyekeztünk beazonosítani a mezőgazdasági abroncs szerepét a precíziós gazdálkodásban és az IoT keretszerkezetében, jelentős időt és erőforrást szentelünk ezen innovatív technológiák további fejlesztésére.

“A Trelleborg’s VIP™ system jelentős előrelépés a TPMS (Tire Pressure Measurement System) or TMCS (Tire Pressure Control System) piacon lévő rendszerekhez képest. Ugyanis a VIP™ system nemcsak az abroncs nyomásának mérésére és/vagy változtatására képes, hanem, intelligens rendszer lévén, meghatározza és beállítja a megfelelő nyomásértéket a megfelelő időpontban és helyen, emberi beavatkozás nélkül. Ez teljességgel megfelel a precíziós gazdálkodás filozófiájának.”

Tesztek bizonyították, hogy a VIP™ system jobb flotációt eredményez, akár 10,5 százalékkal alacsonyabb talajtömörítés és akár 5 százalékkal magasabb terméshozam érhető el a standard kerekekkel összehasonlítva. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a standard kerekekben a nyomás állandó, így a lenyomat a terheltségtől függően változik, korlátozva az abroncs hatékonyságát. A Trelleborg VIP™ system a terheltségtől függően változtatja a nyomást, így a lenyomat állandóan a maximális értéken lesz.

Az egyenesen a felnibe integrált, VIP™ rendszer több érzékelővel mér különböző paramétereket mint a terheltség, nyomás és hőmérséklet, melyeket egy központi elektronikus processzor dolgoz fel és ugyanakkor ez irányitja a kompresszort és szelepházat a nyomásérték beállítására. A VIP™ system automatikusan érzékeli hogy a gép szántóföldön vagy közúton halad és megfelelően változtatja a nyomást, megemelve a közúton és csökkentve a szántóföldön.

A rendszer ugyanakkor felismeri amikor ugyanazon tengelyen a jobb abroncs leterhelése különbözik a bal abroncsétól. Nagy előnyt nyújt lejtős területeken, ahol a VIP™ system két különböző nyomásértéket határozhat meg a kapott adatoknak megfelelően, maximális biztonságot nyújt, nagy flotáció, állandó lenyomat, kiváló kezelhetőség és alcsony talajtömörítés mellett. Mindezek nagyobb hatékonyságot és termelékenységet biztosítanak a gazdáknak.

A nem kizárólag az aratás során előnyös  VIP™ system hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás és környezetszennyezés csökkentéséhez, mivel az aratás utáni műveleteknél a kevésbé tömörödött  talajon a szántás könnyebben kivitelezhető, csökkentve ezáltal a műveletek költségeit és a szükséges munkaidőt.

A máris jelentős innovációként elismert VIP™ system aranyérmet kapott a 2017-es SIMA Innovációs Díjkiosztón. A mezőgazdasági ágazat tekintélyes kitüntetése elismeri a Trelleborg hosszútávú elkötelezettségét olyan innovatív megoldások fejlesztésére, melyek hozzájárulnak a termelékenység és hatékonyság megnöveléséhez, magasabb gazdálkodási eredmények eléréséhez, csökkentve a műveleti költségeket és a környezeti összhatást.

A VIP™ system további fejlesztései egy digitális interfész eszközre és specifikus alkalmazásra irányulnak, melyek  lehetővé teszik a kezelőnek hogy teljességgel ellenőrízhesse a gép beállításait,a lenyomatot, az abroncsok nyomásértékét és a gép összhatékonyságát a rendszeren keresztül.

A mezőgazdasági szakembereknek és látogatóknak lehetőségük lesz felfedezni a Trelleborg legújabb innovációit a 7-es csarnok, C 060 standján, a SIMA 2017-en (Párizs, Franciaország) február 26. és március 2. között.