MENÜ

A Väderstad Tempo még tökéletesebb eredményt biztosít aprómagvú növények esetében

2018.01.15.

A világrekorder Väderstad Tempo vetőgépekhez rendelhető aprómagvető-készlet lényegesen javítja a munka minőségét cukorrépa és repce vetésekor.

 

„A Väderstad Tempo vetőgépekhez rendelhető aprómagvető-készlet lényegesen javítja a munka minőségét cukorrépa és repce vetésekor, ami magasabb termésátlagokban és a vetőgép szélesebb spektrumban történő használatában nyilvánul meg”, mondja Mattias Hovnert, Sales & Marketing igazgató, Väderstad, majd hozzátette: 

“Kukorica, cukorrépa, szója, napraforgó, repce, gyapot, cirok és még megannyi más növény – a Tempo vetőgépek a szántóföldi növények széles skáláját képesek kiváló minőségben elvetni.”

Az aprómagvető-készlet minden Tempo szemenkénti vetőgépre elérhető lesz a 4 soros Tempo R modelltől egészen a Tempo R 18-ig. Ezen felül utólag is megrendelhető lesz a már meglévő vetőgépekhez is.

Kiváló vetési pontosság

Az aprómagvú növények sekély vetésekor minimum elvárás, hogy a vetőgép kíméletesen kezelje a vetőmagot. Az aprómagvető-készlet két fő komponense a rugóterhelésű nyomókerék, valamint a változtatható szögű zárókerék.

 tempo - small seeds kit - adjustable closing wheel-kktempo - small seeds kit - suspended stop wheel-kk

“A nyomókerék feladata, hogy megállítsa a vetőcsoroszlyát elhagyó vetőmagot és optimális mag-talaj kapcsolatot alakítson ki. A változtatható rugóterhelésű nyomókerék mindezt kíméletesebben végzi el, ami előnyösebb a sekély vetésű növények esetében”, mondja Mattias Hovnert, és így folytatja:

A sekélyre vetett növények sorainak zárására változtatható szögű zárókerék szolgál, melynek helyzete a vetőegységeken található karokkal állítható. 

A Tempo aprómagvető-készlet 2018 februárjától lesz elérhető.