MENÜ

Afrikában debütált a Massey Ferguson farmgépesítési csomagja az USA-Afrika gazdasági csúcson Addisz Abebában

2016.02.04.

Partnerségi megállapodást kötött az AGCO és a Cultivating New Frontiers in Agriculture (CNFA).

Az AGCO világméretű mezőgazdasági gépgyártó és szolgáltató csoport bemutatta új farmgépesítési csomagját a 2016. február 1-4. között Addisz-Abebában rendezett 10. USA-Afrika gazdasági csúcstalálkozón. A csomag azoknak a gazdálkodóknak a megsegítését célozza, akik az első lépéseket teszik meg gazdaságuk gépesítése terén, és elsősorban az új MF 300 szériás traktoron, valamint egy MF munkagépekből álló készleten alapul. A csomag központi helyet foglal el az AGCO stratégiájában, melynek célja, hogy inkluzív és fenntartható gépesítési megoldásokkal átalakítsa Afrika mezőgazdaságát.

mf385_za_plough_MF 385_Press_0216_k

A stratégiával összhangban bejelentettek egy új partnerségi megállapodást az AGCO és a Cultivating New Frontiers in Agriculture (CNFA) nemzetközi fejlesztési nonprofit szervezet között, melynek célja, hogy a gépesítés elősegítésével növelje a mezőgazdasági termelékenységet és élelmezésbiztonságot Afrikában.

"Milyen a fenntartható mezőgazdasági gépesítés? Környezetbarát, gazdaságilag életképes, megfizethető és a helyi viszonyokhoz alkalmazkodó – sorolja Dr. Rob Smith, az AGCO felelős alelnöke és Európáért, Afrikáért és Közel-Keletért felelős vezérigazgatója, aki az USA-Afrika gazdasági csúcson is felszólalt.

"A Massey Ferguson farmgépesítési csomag, amelyet akár úgy is nevezhetnénk, hogy „dobozos gazdaság”, lehetővé teszi, hogy a földön maradás, vagy a földhöz való visszatérés járható út legyen. Arra tervezték, hogy a fiatalokat bátorítsa, hogy érdemes belevágni egy agrárvállalkozásba” - folytatja Dr. Smith. “További támogatást is építettünk a csomagba a képzés és a szakmai támogatás révén, amelyet az AGCO úttörő Future Farm projektje, a Massey Ferguson forgalmazói hálózat, valamint a CNFA-hoz hasonló partnereink biztosítanak.”

A Massey Ferguson MF 300 szériás traktorokat erőteljes és zökkenőmentes üzemeltetés, robusztus megbízhatóság jellemzi, melyeknek köszönhetően megfelel az afrikai mezőgazdaság kemény kihívásainak. A széria kezdetben három modellel indul 50-85 LE közötti tartományban, de év közben további modellek megjelenése várható. Az új Massey Ferguson márkájú munkagépek között találhatunk boronákat, ekéket, talajlazítókat, vetőgépeket, pótkocsikat és szállító dobozokat. 

A farmgépesítési csomag áll a fókuszában az AGCO újonnan bejelentett együttműködésének a CNFA-val. A CNFA több mint 30 éve törekszik arra, hogy világszerte javítsa a mezőgazdaság termelékenységét, versenyképességét és a kisbirtokos háztartások jólétét képzések, bemutatók, különféle tevékenységek és együttműködések segítségével.

A CNFA és az AGCO közös munkája arra irányul majd, hogy Afrika-szerte növelje a gazdák hozzáférését a gépesítéshez. A CNFA mezőgazdasági szolgáltatóközpontok és mezőgazdasági kereskedők szakértelmét is igénybe veszik majd, hogy bizonyítsák, a gépesítés a termelékenység növelése érdekében hatékony és járható út. A tervezett tevékenységek között szerepel mezőgazdasági gépek bérbeadása és Massey Ferguson bemutatók és képzések szervezése. Az idén januárban a Massey Ferguson helyi forgalmazója bevonásával elkezdődött etiópiai kísérleti projektet fokozatos bevezetés követi majd Afrika-szerte.

„A CNFA kiemelt céljainak egyike a magánműködtetésű mezőgazdasági márkakereskedők és mezőgazdasági szolgáltatóközpontok hálózatának fejlesztése Afrika-szerte a mezőgazdasági kistermelők magas színvonalú mezőgazdasági inputanyagokhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférése érdekében.” – nyilatkozta a CNFA elnök-vezérigazgatója, Sylvain Roy, majd hozzátette: „Az inputokhoz való jobb hozzáférés mellett a mezőgazdaság képesítése is kulcskérdés Afrika élelmezésbiztonságának szempontjából. A Massey Fergusonnal kötött együttműködésünknek köszönhetően a CNFA több gazdálkodónak képes bizonyítani a földön, hogy a gépesítés és a technológia jelentősen növelheti a terméshozamokat, amely magasabb bevételt jelent a családoknak és a közösségeknek.”

„A Massey Ferguson elkötelezett amellett, hogy kiváló minőségű gépeket, és megfelelő technológiát nyújtson minden típusú mezőgazdasági művelet számára a világ minden táján” – jelentette ki Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai, afrikai és közel-keleti marketingért felelős alelnöke. „Mi valóban teljes palettával rendelkező mezőgazdasági gépgyártó vállalat vagyunk, és minden gazdálkodónak kínálunk megoldásokat a gazdaság méretére és típusára való tekintet nélkül.”