MENÜ

Akciós Lely szálastakarmány gépek a Pap-Agro Kft. termékkínálatában

2016.03.02.

A közelgő tavaszi szezonra a holland Maassluis székhelyű Lely szálastakarmány gépeit ajánljuk a gazdálkodók számára.

Lely-logo

A Lely termékpalettáján megtalálhatóak a tárcsás kaszák, rendterítők, rendképzők, Welger bálázók, bálacsomagolók, rendfelszedő pótkocsik és vontatott silózók is.

Splendimo egyedülálló tárcsás kasza konstrukció:

Nagy teljesítmény, kiváló rendkép, kompakt és tartós építési mód, energiatakarékos üzemeltetés kevés karbantartási költséggel, bármilyen betakarítási körülmény mellett – ezek a legfőbb jellemzői a Splendimo kaszáknak.

Minden Splendimo tárcsás kasza egyedülálló, moduláris Lely kaszagerendellyel rendelkezik. Ez a Lely találmány univerzális kaszálóegységekből áll, amelyeket közvetlenül hajt meg egy rugalmas hatszögletű tengely. Következésképpen, ez a Lely kaszagerendely kevesebb fogaskereket tartalmaz, mint bármely más kaszagerendely, ami kiemelkedő teljesítményt és üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Lely Splendimo Classic

Az egyszerű kasza oldalsó meghajtással. Hidraulika hengerrel ellátott a szállítási- vagy fordulási helyzetbe történő átállításhoz. Clip System penge gyorscserélő rendszerrel és kardántengellyel szerelt.

Műszaki adatok

 Típusok

SPLENDIMO

165

205

240

280

320

Munkaszélesség (m)

1,65

2,05

2,40

2,80

3,20

Súly (kg)

450

480

555

585

670

Telj. igény (kW)

30

35

40

45

50

Rendszélesség (m)

0,80-1,40

1,20-1,80

1,60-2,15

1,80-2,55

2,00-2,95

Függ. kategória

II

II

II

II

II

Kiemelt tavaszi AKCIÓS ajánlatunk Splendimo Classic 240, 280, 320!

20160212_154606_k
Lely Splendimo Classic 240

Lely Welger fix és váltózókamrás körbálázók

2008- ban a Lely és Veermer 100%-os tulajdont szerez a híres német Welger Gépipari nagyvállalatban. Bálázók és csomagolók gyártása is kezdetét veszi Lely Welger néven.

Fixkamrás bálázó jellemzők:

 • Széles rendfelszedő a maximális teljesítményért

A 2,25 méteres vezérlőpálya nélküli rendfelszedő még éles kanyarban is könnyedén felszedi a széles rendet. Az öt sorban elhelyezet rendfelszedő fogak tökéletes terményfelvételt és folyamatos bevitelt tesz lehetővé, terményveszteség nélkül. A fogak 64mm-re helyezkednek el egymástól, ami optimális felszedési kapacitást, ezáltal még jobb és tisztább rendfelszedést eredményez.

WelgerRP245_k
Lely Welger RP 245 fixkamrás bálázó
 • Nagy bálatömörség mindenkor

A nagy bálatömörség csökkenti a kötöző anyagok (háló vagy zsineg), a csomagolófólia és a szállítás költségeit. A bálakamra mechanikus zárásával kivételesen erős, tömör, sűrű és szabályos alakú bálákat kapunk.

 • Speciális görgők a hosszú élettartamért

A 18 db tömörítő görgő tíz-tíz bordáját egy különleges gyártási folyamat során préselik a vastag falú (3,20 mm) hengerbe. A görgőket egy varrat nélküli hengerből alakítják ki minimális hegesztéssel, biztosítva ezzel az egyedülálló megbízhatóságot.

 • A takarmányaprítás számos módon javítja eredményeit

Amikor bálázójához aprítórendszert választ, a Lely Welger számos opciót ajánl. Bár kezdetben ez csak egy újabb kiadásnak tűnhet, a terményaprítás javítja a takarmány minőségét, ezáltal olyan sokrétűen fokozza az Ön eredményeit, hogy inkább azt kell megindokolnia, miért nem használ aprítót.

 • Hydroflexcontrol – az eltömődésmentes munkáért

Betakarításnál gyakran sürget az idő, és a gépkezelők néha átlépik a bálázóra megállapított terhelési határokat. Ezeket a határokat az szabja meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a gépben a termény áthaladására, ez határozza meg a teljesítményt. Bálázók esetében a rotor alatti tér a kritikus tényező. A Hydroflexcontrol eltömődésgátló rendszer maximális terhelés esetén megnöveli ezt a helyet, ezáltal csökkenti az állásidőt, amely a nem megfelelő bálatovábbítási sebességből és az eltömődések megszüntetéséből adódna.

 • Időt és pénzt takarít meg

A hálós vagy zsineges kötözés, a csomagolás, a szállítás és a tárolás mind a bálázással összefüggő költségek. Ha kevesebb a bála, alacsonyabbak a költségek. Jelenleg a Lely Welger körbálázó bálakamrája készíti a legnehezebb bálákat a piacon, ezzel időt és pénzt takarít meg Önnek.

Műszaki adatok

Típusok

WELGER

RP 205

RP 245

Rendfelszedő szélessége (m)

2,25

2,25

Bálakamra átmérője (m)

1,25

1,25

Bálakamra max. térf. kb. (m3)

1,50

1,50

Eltömődés gátló rendszer

-

Igen

Szeletelőkések száma (Opció)

-

13

Erőgép igény (Le)

70

85

Tömeg (kg)

3300

3390

Változókamrás bálázó jellemzők:

 • Széles vezérlőpálya nélküli felszedő a maximális teljesítményért

A 2,40 m vezérlőpálya nélküli felszedő még éles kanyarban is könnyedén felszedi a széles szénarendet. Az öt felszedőfog tökéletes terményfelvételt és folyamatos bevitelt tesz lehetővé, terményveszteség nélkül. A Lely Welger RP bálázók vezérlőpálya nélküli felszedőjét a gépek megnövelt teljesítménye hívta életre. A bálakamrába érkező terménymennyiség megnövekedése miatt nincs szükség a hagyományos felszedők jellemző mozgására. Ha nincs vezérlőpálya, a felszedő kevesebb mozgó alkatrészből áll. Az ilyen gép megbízhatóbb, tartósabb, csendesebb, karbantartása egyszerűbb.

 • Nagy bálasűrűség, köszönhetően az állandó nyomású rendszernek

A Lely Welger körbálázókon végtelenített heveder van, vagyis nincsenek csatlakozók! Ezekkel a végtelenített hevederekkel kivételesen nagy terhelés érhető el.

A nagy bálasűrűség csökkenti a kötözőanyagok (háló, ill. zsineg), a csomagolófólia és a szállítás költségeit.  CPS – (egyenletes sűrűség, növekvő nyomással) A bálázó optimális teljesítménye szempontjából a legfontosabb a sűrűség megfelelő szabályozása, a bála indításától annak külső rétegéig. Ezért mindegyik Lely Welger változókamrás bálázón megtalálható a Constant Pressure System (állandó nyomású rendszer). Ez a rendszer a bála felületének növekedésével úgy növeli a nyomást, hogy a sűrűség az egész bálázás folyamán állandó maradjon. A mechanika és a hidraulika egyensúlya következtében a bálák önköltsége minimális marad.

 • Aprítás felsőfokon

A Lely Welger többs opciót ajánl az RP váltózókamrás bálázót választók számára szenázs bála készítésére. 13/17 vagy 25 késes aprító rendszer érhető el. Bár kezdetben ez csak egy újabb kiadásnak tűnhet, a terményaprítás javítja a takarmány minőségét, ezáltal olyan sokrétűen fokozza az Ön eredményeit, hogy inkább azt kell megindokolnia, ha nem használ aprítót. 

 • Hydroflexcontrol – az eltömődésmentes munkáért

A rendszer elérhető a változókamrás bálázók esetében is. A Hydroflexcontrol eltömődésgátló rendszer maximális terhelés esetén megnöveli a rotor alatti helyet, ezáltal csökkenti az állásidőt, amely a nem megfelelő bálatovábbítási sebességből és az eltömődések megszüntetéséből adódna.

 • Hatékony kötözéssel pénzt és időt takaríthat meg

Tökéletes bálát készíteni csak egy dolog – hosszabb ideig megőrizni az már más kérdés? A bálák tárolására, megőrzésére és takarmányozásban való felhasználására számos módszer létezik, ezért rugalmas kötözőrendszerre van szükség. A kötözőanyagok megfelelő használata csökkenti a költségeket és a kötözéshez szükséges időt, ezáltal nő az óránkénti teljesítmény. Három tekercsháló szállítása biztosított, ami az egész napos munkát biztosítja.

20160212_154500_k
  

Műszaki adatok

Típusok

WELGER

RP 160 V Classic

RP 160 V MC/XC

Rendfelszedő szélessége (m)

2,25

2,25/2,40

Bálakamra átmérője (m)

0,9-1,60

0,9-1,60

Bálakamra max. térf. kb. (m3)

2,50

2,50

Eltömődés gátló rendszer

-

Igen

Szeletelőkések száma (Opció)

-

0/13/17/25

Erőgép igény (Le)

80

90

Tömeg (kg) szecskázó nélkül

3450

3900A gépek pontosabb paramétereiért, szállítási határidőiért, illetve áraiért keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!

2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a. - 06-53/552-283

Nagykőrös és környéke (1): 

Pap Lajos ügyvezető: 06-20/334-4328, pap.lajos@pap-agro.eu

Észak-Dunántúl (2): 

Pap Lajos ügyvezető: 06-20/334-4328, pap.lajos@pap-agro.euÉszak-Kelet Magyarország (3): 

Kiss Dávid területi képviselő: 06-20/24-27-992, kiss.david@pap-agro.eu 

Dél-Magyarország (4): 

Túriné Huszka Mónika területi képviselő: 06-20/236-9722,

turine.monika@pap-agro.eu

Öntözés, hígtrágyakezelés üzletág:

Komjáthi Bálint  06-20/21-94-440, komjathi.balint@pap-agro.eu

pap terkep