MENÜ

Aratás után már is nyakunkon van a tarlóhántás és a talajlazítás munkájának ideje

2014.07.18.

A lazítózás napjainkban, mint alapművelési technológiaként is fontossá vált. Ezáltal csökkenthetjük a talaj térfogattömegét, növelhetjük a levegő térfogat százalékát, azon belül javítjuk a talaj vízbefogadó képességét, amely mélyebben beázik és nagyobb mennyiségű vizet tud tárolni hosszabb ideig.

Elsősorban a Vogel-Noot lazítókat említenénk, melyet ügyfeleink örömmel és sikerekkel használnak.

 

1

Vogel Noot XS 5 talajlazító a legnépszerűbb duplasoros tüskés hengerrel

Az XS/XXS típusú lazítókon a kések 2 sorban helyezkednek el, ahol a késtávolság és a vázmagasság miatti átömlési keresztmetszet lehetővé teszi a nagy szármaradvánnyal borított táblákon is a munkavégzést. Az agresszív kések garantálják a talajba húzást, míg a szárnyas kések az aprítást. A fordítható orrbetét messze előrenyúlik a késszáron, így hosszú ideig használható. A túlterhelés ellen nyírócsavar véd.

XS típus mely elérhető 5, 7 és 9 késes kivitelben, 2,5, 3,0 és 4,0 méter munkaszélességgel. A keretkialakítás és a késméret lehetővé teszi a mintegy 55cm mély munkavégzést.

XXS a nagy keretmagassággal lehetővé teszi akár a 70 cm mélységű munkavégzést is. Elérhető 5, 7,9 és 11 késes kivitelben, 2,5, 3,0, 4,0 és 5,0 m munkaszélességgel.

 

Szintén népszerű a Vogel-Noot SSD hajlított késes lazító

2

Az SSD talajlazító 2-től 8 késes kivitelben, 4 méteres munkaszélességig érhető el. A 90 cm-es vázmagasság lehetővé teszi az 50 cm-es mélységű lazítást.

Egy másik szemlélet alkotta meg a Vakond lazítók családját.

A speciális geometriai elrendezésű, szárnyakkal rendelkező réteges lazító számos előnnyel rendelkezik a hagyományos lazítókhoz képest.

A szárnyas lazító nem csak a száraz talaj repesztő hatásán alapulva lazít, mint a hagyományos késes lazítók. Így az alkalmazási lehetősége jóval szélesebb körű azokénál (talajnedvességre kevésbé érzékeny) Az elmunkáló nehéz, tüskés hengerének fogai aszimmetrikusak és így a henger forgásirányban történő megfordításával a szármaradványos területeken is eltömődés mentesen dolgozik.

A Vakond szárnyas lazítók készülnek a 2 késes minitől, a 4+1-es csúcs kivitelig, így a teljesítmény igény megoszlik 80 és 280 LE között. Lazítási mélység max. 50 cm.

3

Végül, de nem utolsó sorban gondolunk azon ügyfeleinkre, akik kisebb területen gazdálkodnak és kisebb teljesítményű erőgéppel szeretnék ezt a munkamenetet elvégezni, hiszen számukra is ugyan olyan fontos ez; mi ezekre is optimális - költséghatékony - megoldást kínálunk.

Elsősorban számukra készült a 2 két késes 80 lóerős kategóriát igénylő lazító, de természetesen ennél nagyobb kategóriában is tudunk kínálni gépet.

 4

HELTI AL-5 lazító – 5 késes csillag rögtörővel

A maximális lazítási mélység: 65 cm

A Helti lazítóknál is széles teljesítmény kategóriából választhatunk, azaz a megbízhatóság mellett elérhető a nagyobb gazdaságok számára a komolyabb teljesítmény igénnyel rendelkező 7 késes lazító is, akár 340 lóerős gépkategóriáig.

 

Érdeklődés esetén keressen minket elérhetőségeinken:

pap terkep

pap agro

 

 

 

 

 

H-2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a.

1 Nagykőrös és környéke: 

                Pap Lajos ügyvezető: 06-20/334-4328 , [email protected]

                Juhász Szabolcs telephely vezető: 06-20/234-9994 , [email protected]

2 Észak-Dunántúl: 

               Eged Andor területi képviselő: 06-20/481-0448 , [email protected]

3 Északkelet-Magyarország: 

              Kiss Dávid területi képviselő: 06-20/24-27-992 [email protected] 

4 Dél-Magyarország: 

              Túri Zoltán területi képviselő: 06-20/236-9722,  [email protected]

              Lázár Mihály területi képviselő: 06-20/329-9975, [email protected]