MENÜ

Az Auditker Kft. újdonságai a 2018-as AGROmashEXPO - AgárgépShow-n

2019.01.22.

AUDITKER FB-1000-R FÓLIABEGYŰJTŐ
Weidemann eHoftrac 1160

AUDITKER FB-1000-R FÓLIABEGYŰJTŐ

A fólia begyűjtő berendezés egy hiánypótló fejlesztés eredménye. Egyéb mezőgazdasági gépek értékesítése során felhasználói igény jelentkezett a gép által betöltendő funkcióra. Mind belföldi, mind pedig külföldi kínálatokat kutatva, nem találtunk ennek a feladatnak elvégzésére megfelelő berendezést, ezért fogtunk bele a kifejlesztésébe.

A piacon teljesen újdonságnak számít, más gyártónál nem fellelhető.

 

auditker_fb_1

 

Az FB-1000-R fóliafelszedő gép a kertészeti kultúrákban talajtakarásra használt sík-, illetve alagútfólia begyűjtésre alkalmas. A fóliafelszedő gép a vékonyabb, illetve vastagabb fóliák begyűjtését egyaránt képes elvégezni. A kezelőszemélyzet fokozatmentesen tudja szabályozni a begyűjtő dob fordulatszámát a traktor sebessége és a fólia vastagsága, súlya függvényében.

Az intenzív szántóföldi kertészeti termelés során előszeretettel használnak a termelők  talajtakarást műanyag fóliával. Ezek a fólia csíkok, melegen tartják a kultúrának a talajt, és gondoskodnak a gyommentességről.

 

fb_1000_r_005   fb_1000_r_004

 

A vegetációs időszak végeztével súlyos terhet jelentenek a környezetre. Gyakran nem sikerül maradéktalanul összegyűjteni, ehhez hozzájárul a munkaerő hiánya is. Ha mégis sikeres az összegyűjtés, a termő terület valamely sarkában ott marad, ebben az állapotában lehetetlen az újra hasznosítása. Ezzel a berendezéssel könnyedén, kevés emberi munkaerő igénybevételével begyűjthetjük ezeket a fólia csíkokat. Ezeket a tekercseket ugyancsak a begyűjtő gép emelő villájának segítségével a szállító eszközre rakhatjuk. Ezzel megoldásra került a hulladék összegyűjtése, és annak elszállítása. Ez után már megoldható azok újra hasznosítása is.

Szerkezeti jellemzők: 

 • a  gép szabványos  3 pont csatlakozással kapcsolható az erőgéphez,
 • a gyűjtődob meghajtása hidraulikusan történik,
 • a tartókeret hidraulikus munkahengerrel nyitható, ezáltal az összegyűjtött fóliatekercs gyorsan és   egyszerűen levehető,
 • gyűjtés közben a fólia rendezését vezérelt terelőkeret biztosítja,
 • az összegyűjtött és lerakott fóliatekercs a hidraulikus rakodóvilla segítségével egyszerűen rakodható.

 

Az FB-1000-R alkalmas a speciális - külön rendelhető - dob segítségével csepegtető öntözőcső begyűjtésére is.

Ez a termék fontos szerepet tölt be a termőhely fenntarthatóságának megvalósításában azzal, hogy  tekintélyes környezetszennyezést akadályoz meg. Amennyiben a felhasznált fólia tömegeket a termőterületek szélén hagyjuk, ökológiai sebek keletkeznek ott, ahol egészséges termelés is folyhatna. Hazai gyártású berendezés, elérhető áron. Hatékonyság, és termelékenység, kevésbé fontos fogalmak ebben az esetben, mint a környezetvédelem!

 

 

Weidemann eHoftrac 1160

Az első törzscsuklós „Hoftrac” udvari rakodót közel 50 éve építette meg a Weidemann azzal a céllal, hogy kiváltsa, gépesítse a mezőgazdasági telepek nehéz fizikai munkáit.

 

weidemann_ehoftrac_01

A több évtizedes folyamatos fejlesztésnek köszönhetően az udvari rakodók univerzális gépekké váltak, szinte nélkülözhetetlenek az állattartó telepeken és a mezőgazdaságban.

A napi többórás munkavégzés – rakodás, almozás, etetés, takarítás, kitrágyázás – nagy része zárt térben történik. A kibocsátott káros anyagok egyaránt veszélyeztetik a dolgozók és az állatok egészségét. Az új „eHoftrac”, a Weidemann elektromos udvari rakodója megszünteti a dízelmotorok okozta emissziós környezeti terhelést és egyben a zajterhelést is. Az innovatív elektromos hajtási rendszernek köszönhetően jelentősen javulnak a munkakörülmények és az állattartás feltételei. Az elektromos, károsanyag mentes üzemeltetés a környezet aktív védelméhez is hozzájárul.

 

wm_image_1160_ehoftrac_leichtgutschaufel_p3a3237_action   weidemann_ehoftrac_04

weidemann_ehoftrac_04   weidemann_ehoftrac_02

 

A termék környezetre és a gazdálkodásra gyakorolt pozitív hatásának leírása:

 • Fejlett elektromos hajtási rendszerével egy akkumulátortöltéssel 4-5 óra munkavégzést tesz lehetővé, a tényleges munkaidőt tekintve.
 • A részlegesen lemerült akkumulátor is feltölthető, az elektromos rendszer élettartama nem csökken.
 • A folyamatos munkaórák száma, az udvari rakodó hatékonysága az akkumulátor egyszerű és gyors cseréjével is növelhető.
 • A rakodógép rendkívül dinamikus teljesítmény leadásra képes, ráadásul az optimális súlyelosztás és súlypont még kedvezőbb stabilitást eredményez.
 • A két elektromotorral a megszokott módon dolgozik a rakodógép. A kezelőszervek megegyeznek a dízel üzemű modellekkel, a kezelőnek nem kell újratanulnia a gépet.
 • Az „eHoftrac” 20%-os felárát az üzemanyag- és szervizköltségek, valamint a károsanyag-kibocsátás jelentős,40%-os csökkenése ellensúlyozza.

 

weidemann_ehoftrac_06   wm_image_1160_ehoftrac_palettengabel_p3a3077_action

wm_image_1160_ehoftrac_palettengabel_p3a3097_action   wm_image_1160_ehoftrac_schaufel_zoo_41b2492_action

A Weidemann komoly perspektívát lát az általa elsőként forgalombakerülő elektromos hajtású rakodógépben. A hagyományos dízel üzemű udvari rakodók fokozatos leváltása az innovatív „eHoftrac” technológiára ugyanis jelentős felhasználói,állatjóléti és környezetvédelmi előnyökkel jár.

 

weidemann_ehoftrac_05