MENÜ

Az év magyar mezőgépe, 2014.

2014.02.06.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon második alkalommal került sor a GTE  Mezőgépipari Szakosztály és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által alapított  „Az év magyar mezőgépe, 2014” innovációs díj átadására. 

A kiállított magyarországi gyártású újdonságok közül a szakzsűri erre az elismerésre a békési OPTIGÉP Kft. továbbfejlesztett, speciális szállítókocsival ellátott NAS-1670 típusú napraforgó betakarító adapterét választotta több, szintén díjazásra méltó hazai gyártmány – mint például a Kertitox GEM-Trak 6000 szántóföldi permetezőgép, a Fliegl ADS-100 univerzális szervestrágyaszóró, vagy a TeGaVill bálabontó-aprító berendezése – közül. A nyertes termék magyar konstrukció, magyar mezőgépgyárban készül, és a hazai  piacon  kívül  számos nagy napraforgótermelő országban is értékesítik.

A teljesérésű napraforgó betakarítására szolgáló, a világon szinte egyedülálló, 16 soros merevvázas 70cm sortávú, 10km/h sebességgel is minimális (0,4-0,5%) veszteséggel dolgozó adapter jól illeszthető bármely korszerű, nagy teljesítményű kombájnhoz. 

 

NAS1670 adapter

 

A díjat megtestesítő Díszoklevelet és a hozzá tartozó értékes kristályvázát ünnepélyes keretek között  a kiállítás idején megrendezett mezőgépész szakmai konferencián  Dr. Kiss Péter egyetemi tanár, a GTE Mezőgépipari Szakosztályának elnöke, Horváth Roland, a Magyar Mezőgazdaság Kft. marketingvezetője  és Dr. Jóri J. István  professzor a bíráló bizottság elnöke adta át Patkás Jánosnak, az Optigép Gépgyártó-és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatójának.