MENÜ

Az intenzív gabonatermesztés komplex növényvédelmet igényel

2020.03.20.

A gabonatermesztés intenzitásának foka megfontolandó kérdés, de azzal már szinte mindenki egyetért, hogy minimális befektetéssel jó minőségű nagy terméseket nem lehet elérni. Hatékony gyomirtó szerre, gomba- és rovarölő készítményekre Önnek is szüksége lesz a termesztés során. A kérdés csak az, hogy mikor, melyiket válasszuk és milyen áron juthatunk hozzá.

 

Az FMC-Agro a szakmai és gazdasági döntések segítésére, idén is több, szakmai alapon összeállított technológiai csomagot kínál a kalászos gabonát termesztők számára. Ezek a csomagok az Aurora® 40 WG gyomirtó szerre és a Granstar® családhoz tartozó gyomirtó szerekre épülnek és a Rapid® CS rovarölő illetve a Riza® 250 EW gombaölő szereket is tartalmazzák.

Jelen cikkünkben az alábbi megoldásokat szeretnénk közülük a figyelmükbe ajánlani:

 

Az FMC új kalászos gyomirtószer csomagja az AURORA® GOLD (100 g Granstar® Super 50 SX® + 100g Aurora® 40 WG), ami 40+40 g/ha dózisban 2,5 ha kalászos gyomirtására elegendő.

Az Aurora® Gold technológia csomag használatát javasoljuk Önnek,

  • ha problémát okoznak Önnek a veronikafélék, mezei árvácska, esetenként a facélia-árvakelés, melyek túlfejlődnek, beboríthatják a talajt, és ezzel a gabonák fejlődését is akadályozzák,
  • ha előrébb kell hozni a gyomirtást, és olyan készítményt kell választanunk, ami hűvös időjárás esetén is kellő hatékonysággal dolgozik.
  • ha gyors hatású, perzselő gyomirtót keres, mely a nehezen irtható fajok ellen is jól dolgozik.

 

 fmc-kalaszos-gyomirtas

 

Kiemelt gombaölő szer ajánlatunk:

Azaka® Top Pack (2x5 l Azaka® + 2x5 l Riza® 250 EW).

Az azoxistrobin + tebukonazol kombináció kiválóan alkalmas kalászosok lomb- és kalászvédelmére. A kereskedelmi csomag ára 2020-ban jelentősen csökkent, ráadásul mindkét termék a repcében is használható!

 

Kiemelt rovarölő szer ajánlatunk:

A Rapid® CS kalászosokban, napraforgóban, repcében is használható különböző rovarkártevők ellen 0,06- 0,08 l/ ha dózisban. A Rapid® CS rovarölő szert javasoljuk Önnek,

  • ha olyan készítményt keres, mellyel alacsony hektárköltséggel végezhető el egy hatékony rovarölő szeres kezelés a kalászos gabonában,
  • ha fontos Önnek, hogy 3-5 napos tartamhatása révén akár kevesebb permetezéssel is megvédhető legyen az állomány,
  • ha fontos Önnek, hogy az erős napsütés vagy a hirtelen jött eső se csökkentse a hatékonyságot, ezzel az UV- és esőálló készítménnyel biztosra mehet.

 

fmc-kalaszos-rovarkartevo 

 

Az FMC további kalászos gabonacsomagjairól részletes tájékoztatást kaphatnak itt:

https://www.fmcagro.hu/landing/gabonacsomagok.html

Bízunk abban, hogy személyre szabható megoldásaink segítik Önt abban, hogy a kalászos gabonáját megvédjük a gyomok, kártevők és kórokozók terméscsökkentő hatásaitól. Részletes tájékoztatásért és szakmai kérdésekkel keresse területi képviselőinket!

Eredményes gazdálkodási évet kívánunk!

 

fmc_logoÜdvözlettel,
Az FMC-Agro Hungary Kft. csapata
www.fmcagro.hu

 

 

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.