MENÜ

Az Invest bemutatja MAXXUM CVX HATÉKONY TELJESÍTMÉNY FOKOZATMENTES VÁLTÓVAL

2014.05.12.

TÖBBCÉLÚ ÉS KÖLTSÉGHATÉKONY

A 2013-AS AGRITECHNICA KIÁLLÍTÁS EGYIK FÉNYPONTJAKÉNT A CASE IH BEMUTATTA A KIBŐVÍTETT MAXXUM SOROZAT HÁROM, FOKOZATMENTES SEBESSÉGVÁLTÓVAL FELSZERELT ÚJ MODELLJÉT. A MAXXUM 110 CVX, 120 CVX ÉS 130 CVX A LEGMODERNEBB UNIVERZÁLIS TRAKTORT TESTESÍTI MEG, AMELYEK A FELADATOK LEGSZÉLESEBB VÁLASZTÉKÁT KÉPESEK ELVÉGEZNI AZ ERŐS MOTOROKKAL ÉS A KÉNYELMES VEZETŐFÜLKÉVEL.                                   

Ezek a modellek követik a fokozatmentesen változtatható áttételű sebességváltó terén kialakult trendet, valamint a CVX kínálatot a közepes teljesítmény kategóriában terjesztik ki 4-hengeres motorokkal. Ezzel az új Maxxum-mal ismerkedtünk meg közelebbről.

 

HATÉKONY SEBESSÉGVÁLTÓ TECHNOLÓGIA

A Maxxum CVX modellek kettős kuplung technológiával továbbfejlesztett, jól bevált CVX sebességváltóval vannak felszerelve. Ezek a sebességváltók teljesen fokozatmentesen változtatják az áttételt 0-tól 50 km/h sebességig, valamint kiváló általános hatékonyságot biztosítanak a két mechanikus sebességtartománnyal. A hidraulikus erőátvitel folyamatosan rendelkezésre áll a traktor teljes sebességtartományában, és az összteljesítménynek kevesebb, mint 25%-át veszi igénybe. Az 50 km/h Eco sebesség csökkentett, 1.750 min-1 motorfordulatszámon érhető el (40 km/h 1.600 min-1 motorfordulatszámon).

 Invest 4. Többcélú

CSÚCSTECHNOLÓGIA! – MAXXUM CVX KETTŐS KUPLUNG TECHNOLÓGIÁVAL

Az átkapcsolás a két sebességtartomány között automatikusan történik a kettős tengelykapcsoló használatával. A kettős kuplung technológia biztosítja a súrlódási veszteségek minimalizálását a maximális hatékonyság érdekében.

 

A KÉNYELEMHEZ ÉS A NAGYOBB HATÉKONYSÁGHOZ

A Maxxum CVX traktorok Case IH Automata Termelékenység Vezérlés (APM) rendszerrel is fel vannak szerelve, amely a nagyobb Case IH traktorokon már kiválóan bizonyította a hatékonyságát. Az APM automatikusan csökkenti a motorfordulatszámot, ha éppen kisebb teljesítményre van szükség.

 invest 4 többcélú 2.

MEGNÖVELT BIZTONSÁG

Az új Maxxum traktorok mindegyikén megtalálható az Aktív Stop vezérlő rendszer is. Ez a funkció gondoskodik arról, hogy a traktor biztonságosan rögzítve legyen meredek lejtőkön is, függetlenül attól, hogy le van-e terhelve, vagy sem, az elinduláshoz pedig nem kell használni a kuplungpedált.

 

MEGHAJTÁS MODERN MOTOROKKAL

Az új Maxxum CVX traktorok meghajtásáról strapabíró, turbófeltöltéses és intercooleres motorok gondoskodnak. Ezeket a 4-hengeres motorokat 4,5 literes lökettérfogat jellemzi, és mindegyik traktor modell esetén közös nyomócsöves befecskendező rendszerrel vannak felszerelve. A motorok valódi többletteljesítményt biztosítanak - 10%-kal többet 1.900 min-t fordulatszámon. Ez az üzemanyag fogyasztás jelentős csökkenését teszi lehetővé.

 invest 4. többcélú 4.

UTAT MUTATUNK A JÖVŐBE

Az új Maxxum CVX sorozat a Hatékony Teljesítmény koncepción alapul.

Ez azt jelenti, hogy mindegyik motoron megtalálható a Case IH által beépített SCR rendszer (Szelektív Katalitikus Redukció). Ezek a motorok hatékonyságra vannak optimalizálva, ezért a maximális nyomatékot mindössze 1.500-as fordulatszámon adják le. A Maxxum traktorokon motorvezérlő rendszer is található, amely akár 22 lóerő többletteljesítmény kihasználását teszi lehetővé a névleges teljesítmény felett.

 

invest 4. többcélú 5.
KÉNYELMES VEZETŐFÜLKE

Az új Maxxum CVX sorozat Surround Cab vezetőfülkével van felszerelve, amely a piacon ma megvásárolható egyik legkényelmesebb traktor kezelőteret testesíti meg. Ez a vezetőfülke a kategóriában a legnagyobb, és kitűnő kilátást biztosít az 5,78 négyzetméteres üvegfelületnek köszönhetően. A négyoszlopos vázfelépítés és az integrált üvegezett tetőablak akadálytalan kilátást nyújt 105 fokos rálátással az elöl elhelyezkedő munkaterületre, ami ideális homlokrakodó használata során. A mindössze 69 decibeles zajszinttel a Maxxum traktorok vezetőfülkéje a legcsendesebb is a szakmában.

 

 A MULTICONTROLLER ÚJ GENERÁCIÓJA

invest 4 többcélú 6

Az új Maxxum CVX modellek a legújabb Case IH Multicontroller-rel vannak felszerelve, amely még tökéletesebb lett a kezelhetőség és az ergonómia vonatkozásában egyaránt. Például, mindössze egyetlen egy gombot kell megnyomni a menetirányváltáshoz.

Az új, háttérvilágítással ellátott kapcsoló gombok növelik a munkavégzés biztonságát szürkületben és éjszaka is. Ezen kívül a nyomógombok mérete nagyobb lett, és az új, puha felületük segíti a könnyebb használatot.

 

 

invest 4 többcélú 7

  EMELŐERŐ - NAGYOBB ERŐ A HIDRAULIKA RENDSZER MŰKÖDTETÉSÉHEZ

Valódi többcélú traktorként a Maxxum rendkívül rugalmas hidraulika rendszert is tartalmaz. Az axiál dugattyús hidraulika szivattyú nagy, akár 125 liter per perces teljesítményt is képes biztosítani, beleértve a nyomás és térfogatáram szabályozást is, ha szükséges. A hátsó 3-pont függesztőszerkezet akár 7.864 kg-os emelési kapacitással is rendelhető, míg az első 3-pont 3.100 kg-ot képes felemelni.

Az akár 7 elektro-hidraulikus kihelyezett hidraulika kör vezérlő szelep a munkagépek széles választékának használatát teszi lehetővé.

Hátra akár 4 hidraulika szelep csatlakozó rendelhető, előre pedig akár 3.

 

ÚJ: A HIDRAULIKA RENDSZER HATÉKONYABB KEZELHETŐSÉGE

Az első 3-pont függesztőszerkezet új vezérlő rendszere megkönnyíti az első függesztésű munkagépek működtetését. Két függesztőkar magasság előre beprogramozható, így az automata úszó vezérlő rendszer automatikusan úszó üzemmódba kapcsol, amint a függesztőkarok elérik a beállított munkahelyzetet. Ez például első függesztésű kasza használata során hasznos funkció.

 invest4 többcélú 8

ÚJ: ALAPJÁRATI FORDULATSZÁM VEZÉRLÉS

A motor alapjárati fordulatszámát vezérlő rendszer is egy innovatív fejlesztés. Az új fejlesztésű szoftver funkció még jobban csökkenti az üzemanyag fogyasztást, ami együtt jár az üzemeltetési költségek csökkenésével is. A rendszer az alapjárati motorfordulatszámot 850-ről automatikusan 650 min-1 értékre veszi le 30 másodperccel azután, hogy a gépkezelő kiszállt a vezetőfülkéből, feltéve, hogy sem az elektronikus kihelyezett hidraulika szelep, sem pedig a 3-pont külső kapcsolókat nem működtetik.