MENÜ

Az új LEMKEN kultivátor egyesíti magában az alacsony vonóerőigényt és a sokoldalú alkalmazás lehetőségét

2022.06.29.

Már az első pillantásra látszik, hogy az új Karat három-kapasoros kultivátor sokkal hatékonyabb kialakítású, mint az elődje: A kapák immár szimmetrikusan vannak elrendezve a vontatás tengelye mentén, ami a gépet rendkívül alacsony vonóerőigénnyel és ugyanakkor intenzív keverőhatással ruházza fel. A kialakítás a korábbi modellekhez képest könnyebb vontathatóságot és kisebb oldalra húzást eredményez. Ez különösen fontos, amikor a kultivátor műholdas irányítórendszerrel üzemel.

 

A kapák elrendezése csak az egyik kulcsfontosságú terület, amit a LEMKEN továbbfejlesztett a Karat kultivátornál, mely régóta hihetetlenül sikeres. 

  • A munkagép immár több felszereltségi és vonórúdválasztási lehetőséggel érhető el mint korábban, még sokoldalúbb felhasználást biztosítva a professzionális növénytermesztésben, illetve lehetővé teszi a maximális abroncsméretű traktorokkal történő üzemeltetést.
  • A sekély művelésre szánt szárnyas kapák szélesebbek lettek. Alternatívaként a keskeny kapák mély művelésre használhatóak.
  • Új, speciális kialakítású terelőlemezek javítják a keverőhatást. A Karat 10 DeltaCut kapákkal is felszerelhető a sekély műveléshez, melyek felár ellenében karbid felrakással is elérhetőek. A gép alapkivitelben gyorscserélő rendszerrel rendelkezik, hogy a kezelő gyorsan és egyszerűen be tudja állítani a munkamélységet 5 és 30 cm között.
  • Újdonságnak számítanak a szélső egyengető művelőelemek, melyek lehetővé teszik a gép összecsukott állapotban történő használatát.

 

lemken-karat-2022-6

 

lemken-karat-2022-3

 

lemken-karat-2022-4

 

A kultivátor kérés esetén mellső tárcsasorral is felszerelhető. Ez biztosítja azt, hogy a nagy mennyiségű szerves anyagot még hatékonyabban keverje be a talajba.  A tárcsák, melyek egyedileg vannak laprugókra felfüggesztve, átvágják a tarlómaradványokat és felaprítják a nagyobb rögöket, hogy a gép intenzíven tudja keverni a talajt az eltömődés veszélye nélkül. A kapatagok mögött elhelyezett, központilag állítható egyengető egység egyenletes elmunkálást tesz lehetővé. Opcióként speciális kialakítású csillagkerekek rendelhetőek, melyek a henger előtt haladva optimális eredményt biztosítanak, főként kötött talajokon dolgozva.

 

lemken-karat-2022-5

 

Az új Karat kultivátor függesztett és félig-függesztett változatban is elérhető, három és hét méter közötti munkaszélességben. A vonóerő-fokozó és a dombos területek művelését segítő Contour Track rendszer a félig-függesztett változatokhoz érhető el. Szükség esetén a vásárlók a LEMKEN hengerek teljes választékából választhatnak. Opcióként hátsó boronaegység rendelhető, ami eltávolítja a talajt a gyökerekről.

Az új Karat 10 első változatai 2022 nyarától érhetőek el.

 

lemken.com/hu

www.facebook.com/LEMKEN.Hungary

[email protected]