MENÜ

Befektetés az innovációba: új létesítmény a természetes eredetű növényvédelem számára

2019.09.19.

A Corteva Agriscience új csomagolóüzemet avatott a franciaországi Cernay-ban, amellyel támogatja a gazdákat a természetes eredetű termékek iránti kereslet kielégítésében.

 

Helyi önkormányzati tisztviselők és a Corteva Agriscience képviselői ma egy új növényvédelmi csomagolóüzemet adtak át, amely egy természetes eredetű termékekkel kapcsolatos, többmillió eurós beruházás részét képezi.

A 20 millió eurós projekt során a franciaországi Cernay-ben lévő (Haut-Rhin) üzemben az EU által engedélyezett Inatreq™ hatóanyagra alapuló termékeket fognak előállítani, amelyek a kalászos gabonák védelmére szolgáló gombaölő szerek új osztályát képviselik (pikolinamidok) és természetes eredetű termékekből erjesztéssel kinyert hatóanyagot tartalmaznak.[1]

Az új 4000 négyzetméteres létesítményben, amely a Corteva Agriscience négy franciaországi gyártóüzemének egyike, 2019 októberében kezdődik a termelés, amely a következő négy év során várhatóan 50 új munkahelyet hoz létre. A szomszédos Uffholtz településen lévő telephelyén a Corteva Agriscience már 380 alkalmazottat és időszaki munkavállalót foglalkoztat.

A Cernay-ben létrejövő beruházás részeként, az új üzem felépítésén kívül átalakítják a készítménygyártó üzemet is. A projekt megteremti egy tervezett nagyobb volumenű franciaországi beruházás alapját, mert a Corteva Agriscience arra törekszik, hogy kielégítse a természetes eredetű termékek iránti társadalmi igényeket azzal, hogy innovatív megoldások eszköztárát kínálja a gazdák számára, hogy segítsen nekik megfelelni a folyamatosan változó kihívásoknak.

„Az Inatreq™ hatóanyag gyökeres változást hoz, amely lehetővé teszi a termelők számára, hogy növeljék a terméshozamot, miközben ötvözi az alkalmazás rugalmasságát a kiváló termésbiztonsággal. Köszönhetően az Inatreq™ természetes eredetének, pontosan ez az, amit az európai társadalmak várnak az innovatív mezőgazdaságtól" - mondta Susan Lewis, a Corteva Agriscience Vállalati Működésért felelős alelnöke.

„Ez az új beruházás bizonyítja, hogy a Corteva Agriscience elkötelezett olyan innovatív és fenntartható megoldások kifejlesztése iránt, amelyek átalakítják a mezőgazdaságot, elősegítik a gazdálkodás termelékenységének növelését és az egyre nagyobb számú népesség élelmezésbiztonságának kialakítását. Ez az üzem megmutatja a Corteva lankadatlan erőfeszítéseit, hogy fenntartható élelmiszergazdaságot hozzon létre, amely abban segíti a mezőgazdasági termelőket, hogy a fogyasztók igényeinek megfelelő, egészséges, minőségi élelmiszereket termeljenek.”

A Corteva Agriscience innovációs rendszere Európában minden eddiginél szilárdabb, kiterjedt portfólióval rendelkezik a növényvédelem, a vetőmagok és a digitális mezőgazdaság területén, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, a biztonságos növénytermesztést, és támogatják a minőségi élelmiszerek megtermelését a növekvő népesség számára.


[1] Egyedi hatásmechanizmusának köszönhetően az új, sejt-kötőhelyet célzó Inatreq™Active új és fenntartható módszert jelent a gazdáknak olyan kalászosbetegségek kezelésére, mint a Septoria tritici. Tíz éven belül ez az első, a kalászosok védelmében piacra dobott molekula.