MENÜ

Bemutatjuk az Ympact™ csávázószert

2021.04.15.

A Pioneer® kukorica, napraforgó és repce vetőmagok Lumibio™ Kelta biostimulátorral csávázva kerülnek forgalomba 2019 óta. A biostimulátoros kezelés előnyei ismertek: Egységesebb, gyorsabb kelés, intenzívebb kezdeti fejlődés, fokozott stressztűrés, generatív részek így a termés kedvezőbb alakulása.

 

2021-ben bevezetésre kerül az Ympact™ magtrágya csávázószer kalászos vetőmagok kezelésére.  Szerves eredetű tápanyagok (humin- és fulvosavak) mellett mikroelem kelátokat tartalmaz magas koncentrációban (Mn, Cu, Zn). Az Ympact™ csávázásnak köszönhetően gyorsabb a növények kezdeti fejlődése, hatékonyabb az anyagcsere, így kedvező hatása van a termésre is.

A vetőmag Ympact™ kezelésének célja a növények korai fejlődésének megalapozása, a növekedést kedvezőtlenül befolyásoló tényezők (vízhiány, hirtelen hőmérsékletesés stb.) káros hatásainak minimalizálása révén. A kezelt növények kevésbé szenvednek stresszes időszakban, és a körülmények javulásával gyorsabban indul meg újbóli fejlődésük.

2020 őszén az országban számos helyen kezdtük tesztelni a készítmény hatását. A jövőben szeretnénk rendszeresen beszámolni a tapasztalatokról.

Gyorsabb kezdeti fejlődés:

lkép_2020_dec_10_ympact_1-k

Látókép, 2020. december 2. - Jobb oldalon az Ympact™ csávázott vetőmaggal elvetett területről kiásott növények láthatóan fejlettebbek, balra a kezeletlen.

 

hvid_2021_marc_11_h-k

Hajdúvid, 2021. március 11. Jobb oldalon az Ympact™ csávázott vetőmaggal elvetett területről kiásott növények, ballra a kezeletlen, hibridbúzában. A mérések szerint az Ympact™-al kezelt területről származó növények gyökérhossza 26%-kal, növénytömege 20%-kal volt jobb a kezeletlenhez képest. A növényenkénti hajtásszám (a bokrosodás kezdetén) 7%-kal volt jobb az Ympact™ esetében.
 
 
További információkért és legújabb anyagainkért látogasson el weblapunkra, a corteva.hu-ra, illetve facebook oldalunkra a www.facebook.com/CortevaHU hivatkozáson, ugyanakkor megtekintheti YouTube-csatornánk videóit is.
 
Rácz István
Kiemelt Partnerkapcsolati Menedzser
Corteva Agriscience™

 

corteva-agro-assist

Az applikáció letöltéséhez kattintson a fenti Agro-Assist ikonra