MENÜ

Biztos nyitás a repcetermesztésben

2021.07.15.

A repcetermesztő sikerének egyik kulcsa a termésbiztonság. A jó minőségű, nagy és biztos termés eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő hibrid kiválasztása. Fontos a termésbiztonság, mivel nem tudhatjuk, hogy a következő év milyen kihívásokat tartogat a repce számára.

kws-granos

KWS GRANOS – Olajozott váltás

A KWS idei újdonsága a KWS GRANOS hibrid. Kiváló alkalmazkodó képessége a termőhelyi viszonyokhoz és termés stabilitása eredményeképp a hazai repcetermesztés fontos eleme lehet. Extenzív technológiai szint mellett is sikeresen termeszthető. Olajtermése és beltartalmi eredményei is magas értéket képviselnek. Rlm7-es génnel rendelkezik, ami a repce fómás szárrák és levélfoltosság betegséggel szemben biztosítja a védelmet.

 

granos_1000x1000px

 

A repce fehérpenészes rothadása betegséggel szemben magas ellenállósággal rendelkezik. A csökkenő növényvédőszer hatóanyagok hatására, a gazdálkodóknak nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az őszi káposztarepce rovarkártevőire. A rovarok közvetlen kártételükön túl vírus hordozóként betegséget is terjeszthetnek táplálkozásuk során. Az elmúlt években a Tarlórépa sárgaság vírus (TuYV) kapott nagyobb figyelmet a gazdálkodók körében. A levéltetvek szívogatásukkal komoly fejlődésbeli rendellenességet okoznak a repcének. A KWS GRANOS TuYV betegség ellenálló hibrid előnye, hogy ha a vírus be is jut a növénybe, magas terméseredmény várható, termés depressziót nem okoz. Az egyre változékonyabb időjárás hatására felértékelődik azon hibridek megítélése, melyek magas kipergés ellenálló képességgel rendelkeznek. A KWS Granos hibriddel jelentősen mérsékelhető a betakarítást megelőző szem kipergésből adódó termés veszteség.

 

kws-granos-2

kws-granos-3

umberto-granos

 

UMBERTO KWS – A piacvezető

Az UMBERTO KWS megőrizte piacvezetői pozícióját. 16%-os piaci részarányával a legnagyobb területen vetett repce hibrid Magyarországon. Számos gazdaság vezető hibridjévé vált az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján, ezért bizton állíthatjuk, hogy az UMBERTO KWS megfelelt a magas termelői elvárásoknak.

 

umberto_1000x1000px

 

Minden körülmények között nagyon magas a termőképessége. Kimagasló terméseredmény várható kedvezőtlen környezeti hatásokkal sújtott évjáratokban is. Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége kiváló. Fóma betegség (Phoma lingam) különböző rasszainak károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a szkelortíniával szemben mérsékelten rezisztens. A fejlődési ciklus végén is egészséges állomány, aminek köszönhetően biztonságosan akár még deszikkálás nélkül is betakarítható.

 

umberto-granos-2

FELICIANO KWS – Az egészség bajnoka

Portfóliónk meghatározó hibridje a FELICIANO KWS, amelyben több, a repce termésstabilitásához fontos tulajdonságot tudtunk ötvözni.

A fómás levélfoltosság és szárrák az őszi káposztarepce legfontosabb betegsége egész Európában és Magyarországon is. Ezért fontos rezisztens hibridek termesztése. A FELICIANO KWS RlmS rezisztencia génnel rendelkezik, amely a fóma elleni védelem legújabb generációja. Jelenleg ez biztosítja a legmagasabb védelmet a fómás megbetegedéssel szemben. A tesztek bizonyították, hogy az RlmS gén maximális védelmet nyújt a fóma azon rasszaival szemben is, amelyek más rezisztencia géneket már legyőztek. A FELICIANO KWS kettős előnnyel rendelkezik: erős betegségekkel szembeni védelem és magas termés. Bárhol termeszthető, ahol fóma fertőzéssel és Tarlórépa sárgaság vírus megjelenésével kell számolni.

 

feliciano_1000x1000px (003)

 

kws-feliciano-kws

 

Fontos repce fajtaválasztási szempont lehet a kivetendő vetőmag mérete. Precíziós vetés technológiánál elengedhetetlen az egységes, nagyméretű vetőmag frakció. Azon termelők, akik innovatív megoldásokban gondolkodnak, vagy csak egyszerűen fontos számukra a kalibrált vetőmag, kiváló döntés az UMBERTO KWS PRÉMIUM és a FELICIANO KWS PRÉMIUM vetőmag, amely korlátozott mennyiségben az idei évben is rendelkezésre áll.

A KWS növénynemesítő cég jól ismert arról, hogy kiváló minőségű vetőmagokat és magas termőképességű hibrideket kínál. A növénynemesítés mellett azonban a KWS nagy hangsúlyt fektet a vetőmagtechnológiára és a csávázásra is. Az INITIO a KWS egyedülálló vetőmagcsávázószere biztosítja, hogy a kelés, a korai fejlődés és a növekedés megfelelő legyen.

 

Egyedülálló vetőmag ajánlat a piacvezető KWS-től!

Előszezon kedvezmények 2021. július 27-ig!

Részletekért hívja területi képviselőinket!

 

kws_logo_sh_slogan_hu_rgb-2

KWS Magyarország Kft.
www.kws.hu
www.facebook.com/KWSMagyarorszag

 

kws-repcek-1667x1667px_1 (002)