MENÜ

CHH Műszaki KFT újdonságai a 2018-as AGROmashEXPO - AgrárgépShow-n

2019.01.22.

CIMBRIA SEA CHROMEX elektronikus osztályozógép
CIMBRIA HEID CC50 csávázógép
Cimbria Moduflex töltőcső motoros pozícionálóval
CIMBRIA DELTA síkrostás tisztítógép
CIMBRIA GT szállítószalag

 

CIMBRIA SEA CHROMEX elektronikus osztályozógép 

 

 

chromex_-elektronikus_osztalyozo_chh_muszaki_kftA szín szerinti osztályozással biztosíthatjuk az ömlesztett áruk legmagasabb fokú tisztaságát, valamint hogy a végtermék megfeleljen a szigorú élelmiszer-higiéniai és -egészségügyi előírásoknak.

 A legmodernebb, teljes színképet adó RGB kamerákkal felszerelt SEA CHROMEX 0,06 mm-es optikai felbontással képes vizsgálni és osztályozni. A legkisebb szín- és árnyalatbeli különbséget is felismeri. A teljes színképű kamerarendszer és a NIR valamint az InGaAs technológia együttesen teszi a SEA CHROMEX-et a legfejlettebb optikai osztályozóvá. Mindez annak a csaknem 50 évnyi tapasztalatnak az eredménye, amivel a CIMBRIA SEA gyártó rendelkezik. A SEA CHROMEX kitűnően illeszkedik minden élelmiszer- és ipari feldolgozó rendszerbe. Az új EXAGON felhasználói felülettel rendkívül egyszerűvé válik a gép beállítása és kezelése.

Még jobb teljesítmény, szemléletes kezelőfelület, rendkívül egyszerű beállítások. A CIMBRIA Sea Chromex elektronikus osztályozó a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazza:

 • teljes színképet látó kamerarendszer,
 • 0,06 mm pixel méretre történő képelemzés,
 • már meglévő gépsorokba könnyen beilleszthető,
 • a gép beállítása egyszerűen elvégezhető, és távolról internetes kapcsolattal is kezelhető,
 • hazai szakember és szervizháttér támogatással.

 

Hogyan profitálhat a fejlesztésből a mezőgazdaság? 

A mezőgazdasági termények és termékek esetében:

 • a végtermék minőségi követelményei jelentősen fokozhatók (magasabb értékesítési ár érhető el a feldolgozottsági fok emelésével),
 • a termények feldolgozása kisebb selejtarány mellett valósítható meg (gazdaságosabb),
 • minden anyagszemcsére külön-külön kiterjedő fizikai és biológiai vizsgálat (precíziós technológia).Milyen területeken alkalmazható a gép?

 • A mezőgazdaságban elsősorban a minőségi feldolgozási folyamat gépeként (pl. vetőmagüzemekben, biotermékek előállításánál),
 • az élelmiszeripar (étkezési célú mag feldolgozásánál, malmi technológiában, gyógy- és fűszernövények kikészítése),
 • takarmánykeverő üzemekben a toxinszennyezettségi szint határérték alá szorítása,
 • egyéb feldolgozóipar (pl. műanyag granulátum, timföld, egyéb szemcsés anyagok válogatása gyártás közi folyamatként),
 • a hulladék újrahasznosítása (műanyag őrlemény, üveg törmelék, fémkábel őrlemény osztályozás).

 Bővebb információ prospektusunkban érhető el!

 

 

CIMBRIA HEID CC50 csávázógép

 

 

A biztos termésátlaghoz nélkülözhetetlen a csávázott vetőmag.  A csávázógép optimalizálja a vegyszerfelhasználást és csökkenti a környezeti terhelést. Az eredmény egyöntetűen csávázott vetőmag, mely megfelel a nemzetközi vetőmag-minősítési szabványoknak és kiváló növekedési képességekkel rendelkezik.

Az utóbbi két évtized legnagyobb technológiai fejlődése a vetőmagcsávázás folyamatában történt. Az egyre nagyobb koncentrációjú hatóanyagok megjelenése egyre kisebb mennyiségek felhasználását tette lehetővé, és végső soron ez követelte meg a precíziós csávázási technológia kifejlesztését.

chh_cc50A Cimbria Heid precíziós CC csávázógép sorozata jól bevonatolt magot és sokkal egységesebb csávázóanyag-eloszlást biztosít, összehasonlítva a hagyományos, folyamatos működtetésű dobcsávázóval. Fő különlegessége a drága csávázó anyagok gazdaságos és hatékony felhasználása. A Cimbria csávázógépek rövid megtérülési idővel rendelkeznek.

Az adag csávázása során a precíz elektronikus mérleg előkészíti a szükséges magmennyiséget (adagot) a következő ciklusra. Miután a mérleg beadagolta az előkészített adagot a keverődobba, a röpítőtárcsa felgyorsítja a magot és a dob falára, majd vissza a dob közepére juttatja, beindítva ezáltal a keverési folyamatot. Az előre beállított recept szerint a gép beadagolja a szükséges csávázószer- és púdermennyiséget a meghatározott idő alatt. A csávázószer a dob közepén elhelyezkedő röpítőtárcsára kerül, mely szétporlasztja és egyöntetűen bevonatolja a mozgásban lévő magokat.

A púder közvetlen a mag felületére kerül, biztosítva ezáltal az intenzív és egyenletes magkezelést és bevonatolást. A beállítások által a csávázógép folyamatosan működtethető az automatizált vetőmagüzemi vonalban. Az optimális eredmények elérése érdekében a termény- és csávázószer-, valamint időbeállítások könnyedén változtathatóak a PLC vezérlésen keresztül. Ezeknek a rugalmas beállításoknak köszönhetően a csávázógép nagyon széleskörűen alkalmazható, a filmbevonatolástól az inkrusztáláson át a pelletálásig.

 

NAGY PONTOSSÁGÚ VEZÉRLŐ EGYSÉG

A teljesen automatizált PLC rendszer vezérli és figyeli a csávázógép működését. Az érintőképernyő a teljes csávázási folyamatot szemlélteti, a gép összes működési és beállítási jellemzőjét (mérleg, keverődob, adagoló vonal) elérhetővé téve a kezelő számára. Az adatbázisban a receptek eltárolhatóak. Minden adat magyarul jelenik meg, de kívánság szerint a gépkezelő átválthat angolra. A vészjelző és hibaelhárító rendszer, valamint a beépített távvezérlés jelentősen csökkenti az állásidőt és az üzemzavar kockázatát.

 

A CHH Műszaki KFT által kínált Cimbria Heid csávázógépek széles méret- és modellválasztéka  ügyfeleinknek testreszabott – magtól, hatóanyagtól és belső előírásoktól függő – megoldásokat kínál. Alapos képzést és teljes körű szervizt biztosítunk. Precíziós gépeink rendelkeznek a Gépesítési Intézet tanúsítványával, ami nélkül nem is lehet forgalomba hozni gépet Magyarországon. A Cimbria Heid által gyártott MASSFLOW csávázószer tömegáram mérő korábban elnyerte az AGROmashEXPO nemzetközi innovációs díját.

Bővebb információ prospektusunkban érhető el.

 

 

Cimbria Moduflex töltőcső motoros pozícionálóval

 

 

Az ömlesztett termékek rakodása hulladék- és porképződés kockázatával jár együtt, illetve a betöltés folyamata robbanásveszélyes is lehet. Ez környezetvédelmi és munkabiztonsági kérdéseket is felvet.

A dán CIMBRIA kiporzásmentes Moduflex teleszkópos töltőcsöveket gyárt, csaknem 50 éve.

A gépcsalád hazai képviselete a CHH Műszaki KFT, aki profi szakmai munkával segít a döntésben. 

A gépgyártó fejlesztése a motoros működtetésű pozícionálóval ellátott töltőcső, mely nem csak a vertikális, de a horizontális mozgatást is lehetővé teszi.

motoros pozícionáló töltőcsővelA rakodásra érkező jármű megáll egy a számára kijelölt töltési ponton. A motoros pozícionáló egységgel ellátott töltőcső ezt követően oldal- illetve menetirány szerinti mozgatással rápozícionálható a tartály nyílására. A mozgatás a töltőcső közepétől számítva legfeljebb 1 méteres távolságban lehetséges.

Hiánypótló termék, nincs hasonló megoldás az Európai Unióban.

A kiporzásmentes anyagbetöltés kiválóan szolgálja a környezetvédelmet.

Az iparban, így az élelmiszer-, a malom- és a takarmányiparban is minden granulátum és por jellegű termék szállításánál keresik a rendkívüli hőhatásnak, kémiai ellenállásnak, vagy fokozott kopásnak kitett töltőcsöveket.

A mezőgazdasági telepeken is egyre fontosabb lesz a környezetvédelmi szemlélet. A gabona rakodásakor felszálló por nemcsak az ott dolgozók közérzetét és egészségét rontja, de terheli a többi gépet is. A koncentrált por miatt fokozódik a porrobbanás veszélye, melyet ATEX előírások alapján specifikált, antisztatikus töltőcső rendszer használatával lehet elkerülni.

A termék környezetre és a gazdálkodásra gyakorolt pozitív hatásáról elmondható, hogy megakadályozza a környezetszennyezést a töltendő anyaggal. A kiporzásmentes betöltés lecsökkenti a manipulációs anyagveszteséget és a porterhelést. Gyorsítja a betöltési folyamatot, ezáltal javul a termelékenység.

Bővebb információ prospektusunkban érhető el!

  

 

CIMBRIA DELTA síkrostás tisztítógép

 

 

A Cimbria Delta síkrostás tisztítók széles választéka kiváló hatékonyságot és tisztaságot biztosít minden termény számára. Precízen hangolt duplázott szelelőrendszer és tökéletes rázó mozgás jellemzi. A vetőmagos rostánál a hatékony és kíméletes tisztítási folyamat biztosítja a vetőmag csírázási képességét, miközben a sérült szemek mennyisége minimálisra csökken.

Amennyiben idegen anyag, szemét, vagy sok tört szem található a magok között, akkor észrevehetően romlik a feldolgozás minősége, vagy csökken a teljesítmény. A legjobb megoldás a síkrostás tisztítógép. Ilyen rázórosta a CIMBRIA DELTA tisztítógép. Ez a rostagép nem önmagában áll, hanem elkülönülő előszéllel és utószéllel párosul. A hatékony rostálás kulcsa a hosszú löketű, excenter hajtású rázás. Dobja és keveri is a magot, ellentétben a körhagyó, vagy dobrostákkal. Rendkívül fontos, hogy a rostára vezetés előtt ki tudjuk szelelni a könnyű szemetet a magok közül, ezt a feladatot az ún. előszél végzi. A már megrostált anyagban finomabb beállításokkal végzett légtisztításra is szükség lehet. Az utószéllel végezve javíthatjuk a rostálás végeredményét.

Tudjuk, hogy a piac csak a jól megtisztított, egészséges terményt fizeti meg. A kiváló hatékonyságú tisztítógép az alapja a jó munkának. A többi osztályozógép kiválasztása ezt követően, a terménytől és a megoldandó feladattól függ.

 

cimbria_deltaBEFOLYÁS VIBROADAGOLÓVAL: Az optimális betöltés a tisztítóba vibroadagolóval valósul meg. Az adagolóba mindenféle gabona és vetőmag betölthető, kíméletes és ellenőrzött irányítással. A betöltés mértéke sebességszabályozóval beállítható.

ELŐ- ÉS UTÓSZÍVÁS: Minden Cimbria tisztító kettős légleválasztó rendszerrel rendelkezik. Az előszívás feladata a por és a könnyű idegen anyagok eltávolítása a gép bevezető nyílásánál, hogy csökkenjen a porlerakódás a gép belsejében. A magáramlás így finom és egyenletes lesz a rostákon. Az utószívás kigyűjti a tiszta gabonából a fennmaradt hüvely- és szármaradványokat a gép utolsó kivezető nyílásánál.

ÁRAMLÁS: A Cimbria Delta tisztítók állítható áramlási rendszerrel működnek, így a kezelő kiválaszthatja a különböző feladatokhoz a megfelelő áramlási teljesítményt. Könnyen cserélhető kimenetekkel és elosztókkal a kezelő 16 különböző áramlás közül választhat a különböző modellek esetében. A megfelelő áramlás eredménye a maximális teljesítmény és kiváló minőség.

ROSTÁK: A Cimbria rostákat gumigolyók segítségével tartjuk tisztán, speciális golyótartó tálcákon elhelyezve. A perforáció aránya a rostalemezeken a lehető legnagyobb, ami maximális teljesítményt eredményez a gép számára.

Bővebb információ prospektusunkban érhető el.

 

 

CIMBRIA GT szállítószalag

 

A Cimbria szállítószalag ideális az ömlesztett száraz anyagok – gabona, pellet és vetőmag – vízszintes szállítására. A szalag teljesen leürül, az energiafelhasználás és a kopás minimális. Választható kiegészítőkkel szereljük fel pl.: ledobó kocsi, burkoló lemezek, olajálló heveder, több feladási lehetőség. Kiválóan használható felsőpályás csarnokbetöltésre, a maximális tároló kapacitás eléréséhez.

A szállító eszközök járulékos kiegészítőként adódnak a technológiai sorokhoz. Kiválasztásuk gyakran nem hangsúlyos, a gépértékesítő a projekt sikere érdekében olcsó, egyszerű technológiát ajánl, az ügyfél pedig gyakran nem szakértője a kérdésnek, így ő is az olcsó megoldásokat támogatja.

A rosszul megválasztott anyagtovábbító rendszer a megtermelt profitot akár 10–30%-kal is csökkentheti. A károk közül elsősorban a szemtörésre, a mag valamely részének, pl. csírájának sérülésére gondolok. A sok tört szemet tartalmazó áru eltarthatósága rossz, fertőzésveszélye nagy, a csíraképtelen mag aránya a vetőmag értékét nagyban befolyásolja.

A biztonságos, szóródásmentes anyagtovábbítás csak vályús szalaggal lehetséges. A Cimbria szalag a hosszú szakaszokra ajánlott, gazdaságos anyagtovábbítás eszköze. Könnyen és biztosan lefedhető, kiszolgáló pódiumot nem igényel, azok elhelyezése esetleg a végpontban célszerű.

 

cimbria_gt_szallitoszalag

 

A Cimbria szállító eszközök moduláris felépítésűek: Ön azt a megoldást kapja, ami a leginkább megfelel a felhasználási igényeknek. Számos gép áll rendelkezésre szállító eszközeinkből a szállítandó anyag és az igényelt teljesítmény függvényében. A rugalmas kialakítás előnye, hogy az esetleges későbbi módosítások, vagy a karbantartások elvégzésekor csak minimálisan kell megzavarni a folyamatos termelést.

Nagy hangsúlyt helyezünk a megfelelő tanácsadásra az ügyfeleink részére, így könnyebb kiválasztani a megfelelő megoldást mind műszaki, mind pénzügyi szempontból. Vevőink biztosak lehetnek abban, hogy a gépek gyártási eljárása kiforrott, tesztelt és jól dokumentált.  Győri raktárunkban széles választékot tartunk az alap alkatrészekből, így gyors és hatékony szervizt tudunk biztosítani.

Bővebb információ prospektusunkban érhető el.

 

chh-logo

 

 

 

 

Cím: H-9027 Győr, Körtefa u. 4.
Telefon/fax: +36-96/527-357
Mobil: +36-30/9475-440
E-mail: info@chh.hu