MENÜ

Cimbria technológia a tiszta környezetért és a biztonságért: Töltőcső a pormentes anyagtovábbításhoz

2016.11.21.

Az ömlesztett termékek rakodása hulladék és por képzés kockázatával jár együtt, illetve a betöltés folyamata robbanásveszélyes is lehet. Ez környezetvédelmi és munkabiztonsági kérdéseket is felvet.

A CIMBRIA nagyon széles piaci igényekhez fejleszt és gyárt különböző kiporzás mentes töltőcsöveket. A CIMBRIA MODUFLEX márka mögött közel 40 éves gyártási tapasztalat, és a tízezer darabot messze meghaladó gyártási mennyiség áll. Bátran állíthatjuk, hogy ezzel az a céget a legnagyobb tapasztalattal rendelkező gyártóvá emelte világszinten. A moduláris felépítésnek köszönhetően, a felhasználó bőséges választékból tudja a számára legcélszerűbb kialakítást kiválasztani. A gépcsalád hazai képviselte, a CHH Műszaki KFT, profi szakmai munkával segít a döntésben.

A teleszkópos töltőcsöveket töltési irányultságuk alapján két nagy csoportba soroljuk. Zárt rendszerű töltéshez készült rendszer, ilyen például a tartályautó töltés, valamint nyílt rendszerű töltés, mikor is egy környezetre nyitott felületet pl. platós autót töltünk ömlesztett áruval. A két megoldás eltérő töltőfej kialakítást és teljesen különböző vezérlést követel meg.

Természetesen további műszaki megoldást követelnek a speciális beépítési körülmények. Tekintettel kell lenni a várható környezeti hatásokra, a szállítandó anyagok fizikai jellemzőire, a teljesítmény igényre. Mindezek figyelembe vételével kell specifikálni a gépet.

A pormentes töltési igénnyel bíró felhasználók köre rendkívül széles. Az iparban minden granulátum és por jellegű termék szállításánál előjön a töltőcső használatának igénye. A vegyipartól az élelmiszeriparon, a malomiparon át a cementgyártásig, vagy éppen a műanyag újrafeldolgozásáig, mindenütt keresik a rendkívüli hőhatásnak, kémiai ellenállásnak, vagy a fokozott kopásnak kitett töltőcsöveket.

A mezőgazdasági szektorban a működtetési körülmények kevésbé szélsőségesek és a beruházók ár érzékenyebbek. Emiatt néha jelentősen egyszerűbb megoldásokat kell kínálni a felhasználóknak. Gyakori a multi töltőfej kialakítás, de a rentabilitás miatt elhagyható a motoros töltőcső mozgatás, vagy a töltőcsőbe épített porszűrő.

Magyarországon a CHH Műszaki KFT teljes értékű szaktanács mellett, telepíti, illetve szervizeli is a CIMBRIA gépeket. A gyártmányok „hazai hozzáadott értéke” a beépítéséhez nélkülözhetetlen, egyedi, a helyszínre tervezett fémszerkezetek, a győri Ipari Parkban működő gyártócsarnokból.

Cím: H-9027 Győr, Körtefa u. 4.
Telefon/fax: (+36) 96/ 527-357
Mobil: (+36) 30 424 5271
E-mail: [email protected]