MENÜ

Dupla siker Bábolnán

2013.05.30.

Az Axiál Kft. kiállított gépei közül a Fendt 936 Vario-t és a Framest Reptill 3000-et díjazták idén Bábolnán.

A 2013. május 22-25. között megrendezésre kerülő Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok díjazott gépei között szerepel a Fendt 936 Vario, mely a Mezőgazdasági gépek és berendezések, Erőgépek kategóriában a nagydíjat érdemelte ki, és, a kiállításon újdonságként szereplő, vontatott Reptill, mely szintén a Mezőgazdasági gépek, berendezések Hazai munkagépek kategóriában kapta meg a különdíjat.

Fendt 936 Vario
Fendt 936 Vario

A Framest Reptill 3000 a talaj kevesebb menettel történő megművelésére kifejlesztett eszköz a 110-160 kW teljesítményű traktorok számára.  A Reptill alkalmas mind sekély, mind pedig mélyebb tarlóápolásra, lezárt tarló vetés előtti átdolgozására, szántás elmunkálására, tárcsázott talajok szabályozott művelésére.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A vontatott kivitel kifejlesztését az indokolta, hogy akár 95 kW teljesítménnyel is üzemeltethető legyen. Ez eddig a gép tömege miatt nem volt lehetséges, mert függesztett gépként használva nem tudott biztonságosan közlekedni. A  gép teljesen egyedülálló a piacon abban a tekintetben, hogy a csökkentett menetszámú talajművelést már 140 lóerős traktorkategória számára is elérhetővé teszi.

 

A Fendt Vario 900-as szériájába tartozó traktorok, az iránymutató fejlesztésekkel, Európa legsikeresebb nagytraktorainak számítanak. Modern formatervezés, lenyűgöző teljesítmény, garantált menetbiztonság jellemzi őket.

 

A díjnyertes gép erőforrása SCR technológiával szerelt, mellyel a motor már teljesíti az Euro 3b füstgáz-kibocsátási normákat, mivel a kipufogógázban lévő káros anyagok nagy részét semlegesíti.

A Fendt 936-os a többi erőgéphez hasonlóan Vario hajtóművel látták el, melynek legnagyobb előnye, hogy a traktorok üzemanyag-takarékosabbak mivel a fokozatmentes váltó és a TMS rendszer együttes használatával a motor mindig annyi terhelést kap, amennyi a munkavégzéshez éppen szükséges.

A tervezők a munkanapjait a fülkében töltő kezelő kényelméről is gondoskodtak. A fokozatmentes váltó a felhasználó számára magas fokú kényelmet biztosít a mindennapi munkavégzésben, és mindig az optimális sebesség kiválasztását teszi lehetővé. A kartámaszba beépített Varioterminál képernyőjén pedig a vezető a traktor szinte összes funkcióját beállíthatja, és irányítása alatt tarthatja.

Az AXIÁL Kft. a kiállításon 400 m2-en 9 gépet állított ki.