MENÜ

DUPLO: egészséges és jól alkalmazkodik

2023.07.06.

Azok repcehibridje, akik szilárd szárú, rugalmasan betakarítható repcét keresnek. A DUPLO jól tűri a szárazságot és kötött talajokon is boldogul. Ősszel rendkívül intenzíven fejlődik, ezért bátran vethető később is.

 

rp_duplo_jelek_2023jun

 

– Intenzív őszi fejlődési erélyű, kései vetésre is alkalmas hibrid

– Közepes technológiai színvonalon is magas terméshozam

– Hatékony nitrogénhasznosítás

 

rp-duplo-2-eredmeny

 

A DUPLO rendelkezik minden olyan genetikai építőkockával, amellyel megcélozható a legmagasabb termésszint. Középérésű hibrid kiemelkedő betegség-ellenállósággal. Tarlórépa-sárgaságvírussal szemben ellenáll, és RLM7-es fómarezisztenciával is rendelkezik. A magasra növő állományok szárszilárdsága és kipergés-ellenállósága jó, rugalmasan betakaríthatók. A DUPLO a legintenzívebb őszi fejlődési erélyű a legújabb hibridjeink közül, ami alkalmassá teszi kései vetésre is. Korai vetése esetén az őszi regulátoros kezelés alkalmazása elengedhetetlen, és akár egy második őszi kezelés is indokolt lehet. Virágzása és érése középidejű.

 

rp_duplo_abra1_2023jun

rp_duplo_abra2_2023jun

rp_duplo_terkep_2023jun

 

 

A DUPLO nem válogat, a legtöbb talajtípuson jól érzi magát, kísérleteink alapján akár kötött talajokon is. Meghálálja az intenzív tápanyag-utánpótlást, de közepes technológiai színvonalon is eredményesen termeszthető. Kísérleteink bizonyítják, hogy a vetéskor kijuttatott tápanyagtöbbletre pozitívan reagál. Egyik legjobb szárazságtűrésű hibridünk. Ősszel a szár és a vezérhajtás oldalirányú fejlődése jelentős mértékű. Vizsgálatainkban a DUPLO volt a legkevésbé fogékony az őszi fómás fertőzésre.

Vetőmag-katalógusunk letölthető a képre kattintva vagy a Katalógusok, kiadványok oldalunkról.

 rp_katalogus_borito_2023

 

Marsai Viktor
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

rapool_logo_webre