MENÜ

Express®-technológia a hatékonyság szolgálatában

2020.03.20.

Március második felére már minden napraforgótermesztő gazda, így Ön is kiválasztotta és beszerezte az idei szezonban vetni tervezett napraforgóhibrid vetőmagokat. Mivel az olajos növények a legjövedelmezőbb kultúrák közé tartoznak, ezért elemi érdeke, hogy a gyommentesség megteremtésével biztosítsa a nagy terméshozamot, a magas olaj- és olajsav-tartalmat.

 

Gazdálkodóként jól ismeri a területeit, tökéletesen tisztában van a táblák gyomflórájával. Ez lényeges szempont ahhoz, hogy az adott gyomösszetételhez válasszon gyomirtási technológiát.

Egyre komolyabb problémát okoznak azonban az olyan kétszikű gyomok, mint a libatop, a keserűfű fajok, a varjúmák és a mezei acat. Az Express® gyomirtási technológia kiváló megoldás az évelő acat tőlevélrózsás állapotában történő irtására és ugyanilyen hatásos a fent említett nehezen irtható gyomnövények ellen is.

 

express 50 sx fekvo 970x323

 

Az Express® gyomirtó szer évek óta sok termelő számára bizonyított, alkalmazási területe egyre nő, köszönhetően az egyre bővülő Express®-toleráns napraforgóhibridek kínálatának is. A linolsavas hibridek (LO) mellett egyre nagyobb az elérhető magas olajsav-tartalmú hibridek (HO) száma.

 

Vetőmag gyártó

Hibrid megnevezése

Corteva Agriscience

P63LE113

Corteva Agriscience

P64LE25

Corteva Agriscience

P64LE136

Corteva Agriscience

P64HE118

Corteva Agriscience

P64HE133

Corteva Agriscience

P64HE144

Euralis

ES ARMONICA LO SU

Euralis

ES JURASSIC HO SU

Euralis

ES AROMATIC HO SU

Euralis

ES ARGENTIC HO SU

Limagrain

LG 50.479 SX

Syngenta

Sumiko HTS

Syngenta

Subaro HTS

Syngenta

Suman HTS

Express® gyomirtóval kezelhető hibridek választéka (2020)

 

Az Express® technológiában rejlő kiváló herbicidtolerancia engedi meg azt, hogy a napraforgó fenológiájától szinte függetlenül (2-6 leveles állapotban), kifejezetten a gyomok fejlettségéhez igazodva végezzük el a kezeléseket.

A hektáronként kijuttatható 45 grammos dózis elhúzódó vagy extrém erős gyomkelés esetén akár osztott kezeléssel is kijuttatható, mely célravezető erős parlagfüves gyomnyomásnál is. A dózis első felét (22,5 g/ha) a gyomok korai (2-4 leveles) állapotánál juttassuk ki, majd 8-14 nap elteltével újabb 22,5 g/ha dózissal ismételten kezeljük a magról újra kelő kétszikű gyomokat.

Az Express®-toleráns technológia a bevezetése óta a gazdálkodók széles körét győzte meg magas hatékonyságáról és a kijuttathatóságban rejlő rugalmasságáról. Bízunk benne, hogy 2020-ban Ön is az elégedett felhasználók között lesz.

 

fmc_logowww.fmcagro.hu
FMC-Agro Hungary Kft.

 

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor!