MENÜ

FENDT CONNECT: A digitalizálás és a szolgáltatás intelligens találkozása

2019.08.16.

Az adatok összegyűjtésének és elemzésének csak akkor van értelme, ha az ügyfelek profitálhatnak belőle. Emiatt a FENDT a gépadatok feldolgozását, valamint az ebből adódó szerviz szolgáltatásokat a gépüzemeltető javára összevonja.

FENDT CONNECT – felhasználóbarát elemzés és a gépek hatékony használata

A FENDT CONNECT a gépi műveletek elemzésére és kezelésére szolgáló központi telemetria rendszer. A gépekkel kapcsolatos járműadatok és paraméterek felhasználását kínálja az ügyfeleknek a rendszer számítógépen, okostelefonon vagy tableten. Ebből a célból mobil rádiócsatlakozáson keresztül kerülnek továbbításra adatok a gép működési és műszaki állapotáról és a jármű GPS-pozíciójáról.

Az ügyfél így képes nyomon követni gépeinek földrajzi és alkalmazásspecifikus használatát, illetve közvetlenül a művelet során fellépni. A gép használatáról szóló jelentés lehetővé teszi, hogy korrekciókat végezhessen a gép működésében és javítsa a jövőbeli műveletek beállításait.

A GEO FENCING használatával a területhatár átlépésekor megtörténik az automatizált adatátvitel és az ügyfél értesítést kap, amikor a gép elhagyja a meghatározott területet.

A továbbított adatok segítségével a gép karbantartási állapota is hatékonyan kezelhető. A jármű tulajdonosának önkéntes hozzájárulásával a kereskedő is hozzáférhet a gép adataihoz.

Az átadott adatok lehetővé teszik, hogy a kereskedő szervizese meghibásodás esetén végrehajtsa az első távoli diagnózist. A gyárral együttműködve a FENDT ügyfélszolgálat, diagnosztika és javítási idők akár 30 százalékkal is csökkenthetők. Ez nagyobb üzembiztonságot nyújt az ügyfélnek.

A jövőben az adatokat a gépek műszaki megbízhatóságának továbbfejlesztésére fogják használni, ami lehetővé teszi a prediktív karbantartást.

Az ügyfél mindvégig rendelkezik a gépadatok feletti szuverenitással. A forgalmazó vagy a FENDT nem továbbítja és nem tárolja a működési adatokat, vagy az agronómia adatokat. A teljes folyamatra az európai általános adatvédelmi rendelet (DSGVO) szigorú irányelvei vonatkoznak.

A FENDT CONNECT az Agritechnica 2019 kiállítástól lesz elérhető valamennyi FENDT traktor esetében a FENDT 300 VARIO traktoroktól felfelé.

Beállítás a helyszínen

Annak érdekében, hogy a FENDT CONNECT és az összes többi FENDT szolgáltatás a kezdetektől kezdve működjön és hasznos legyen a géptulajdonos számára, a FENDT kereskedők egy beállítási és szaktanácsadási szolgáltatást, valamint helyszíni tájékoztatót kínálnak az ügyfélnek.

Mindemellett valamennyi kapcsolódó rendszer, mint a FENDT ONE, a FENDT TASK DOC SERVER, a NEXT MACHINE MANAGEMENT és az AGRIROUTER-hez csatlakozó FARM MANAGEMENT rendszer, vevőre szabva kerül beállításra.

Az ügyfél előnye: A gép valamennyi funkciójának teljes skálája elérhető a kezdetektől fogva - problémamentesen és nagy erőfeszítés nélkül.

FENDT CARE PLATINUM – javítás 24 órán belül

A FENDT CONNECT kiterjeszti a FENDT CARE PLATINUM szervizszerződés szolgáltatásait. A gépadatok gyári monitorozásával meghibásodás előtt álló komponensek időben észlelhetők, és a hibakódok kiolvashatók. A márkakereskedő előzetesen felkészülhet tartalék alkatrészekkel, vagy megrendelheti azokat. Lehetősége van arra, hogy megelőző javításokat végezzen a gépen, mielőtt jelentős hiba lépne fel, amely hosszabb gépleállást eredményezhetne.

Hosszabb gépkiesés esetén cseregépet, vagy pénzügyi kompenzációt biztosítanak. Ez megvédi az ügyfelet a hosszabb gépkiesésektől vagy a bérelt gépek többletköltségeitől.

A FENDT CARE PLATINUM csak a FENDT CONNECT-hez tartozó gépekhez érhető el.

 

Fordította: Kresz Gábor, FENDT referens / AXIÁL Kft.
Forrás és kép: AGCO / FENDT