MENÜ

Gabonakutató Nonprofit Kft. repceajánlata

2013.06.04.

Gabonakutató Nonprofit Kft.

Szántóföldi növények nemesítése

Termesztési kutatások

Vetőmag előállítás és forgalmazás

H-6726, Szeged, Alsó Kikötő sor 9.

Tel.: +36/62-435-235

Fax: +36/62-434-163

www.gabonakutato.hu

Őszi káposztarepce ajánlat

 

 Gabonakutato_ repcehibridek

 

 

Nicola Korai hibridrepce

Gabonakutato_Nicola 4
JELLEMZÉS

A Gabonakutató által kínált hibridek biztosítékot jelentenek a maximális termés elérésére, ezáltal a jövedelmező termesztésre. 2013-ban két hibridet, köztük egy új, kiváló korai repcét kínálunk. Ebben az évben került elismerésre a Nicola hibrid, mely a korai csoport végén érik, a minősítés éveiben 105 %-kal teljesített a kísérleti átlaghoz viszonyítva.  A Nicola kimagasló termése mellett az egyik legnagyobb olajtartalommal is rendelkezik. A vizsgált években olajtartalma 46% felett volt.

Terméspotenciálja intenzív években elérte az 5 t/ha-t, de kedvezőtlenebb viszonyok között is 4 t/ha  felett teljesített.

Növénymagassága 160 cm, télállósága és szárazságtűrése is jó. Koraisága miatt betakarításával az első bevételekhez juthat termelője.

 

Gabonakutato_Nicola 1
 

 

TERMESZTÉSI ÉS AGROTECHNIKAI JAVASLATOK

Gombabetegségekkel szemben kiváló ellenállósággal rendelkezik, különösen a Phoma és Sclerotinia toleranciája kiemelkedő.

Koraisága rugalmas vetésidőt tesz lehetővé.

 

 

Gabonakutato_Nicola 2

 

 Gabonakutato_Nicola 3
 

 

 

Finesse Közétérésű  hibridrepce

 

JELLEMZÉS

Aki a maximális termés elérésére törekszik, annak a legjobb választás. A Finesse kiemelkedő terméspotenciállal rendelkező és magas olajtartalmú hibrid.

Magtermése 2 év átlagában 3,4%-kal haladta meg a középérésű standard hibridek átlagát. Az elmúlt éveküzemi kísérleti átlaga meghaladta a 4,5 t/ha-t. Olajtartalma mindkét vizsgálati évben 45% fölötti eredményt mutat.

A maximális termés eléréséhez intenzív termesztési körülményeket igényel. Az éréscsoporton belül korai virágzás és érés jellemzi. Bokrosodó képessége is átlagon felüli.

Glükozinolát-tartalma alacsony. A hibridekre jellemző átlagos magassággal, jó állóképességgel rendelkezik.

 

 Gabonakutato_Finesse

 

 

TERMESZTÉSI ÉS AGROTECHNIKAI JAVASLATOK

Rendkívül erős gyökérzete, kiváló kompenzálóképessége a hazai termesztési viszonyok között jól érvényesül.

Tavaszi regenerálódása garantálja az állomány gyors fejlődését. Pergésre nem hajlamos. Phoma-val és Sclerotinia-val szembeni ellenállóképessége átlag feletti.

A sokak által keresett és szívesen termesztett Finesse középérésű hibridet továbbra is elsősorban az intenzív technológiát alkalmazó partnereinknek ajánljuk.

A 2012. évi aszályos időjárásban is termése több helyen meghaladta a 4t/ha-t.

 

 

 

GK Gabriella Középérésű  fajtarepce

 

Gabonakutato_Gabriella 1
JELLEMZÉS

Éveken keresztül az egyik legnagyobb területen termesztett szegedi fajtarepce.

A középérésű csoport elején érik. Télállósága kiváló, regenerálódó- és átlag feletti alkalmazkodó-képességének köszönhetően évről-évre bizonyítja versenyképességét az eltérő évjárathatások mellett is. Termőképessége meghaladja a 4 t/hektárt. Olajtartalma 44-46 %.

Szára vastag és erős, megjelenése nagyon tetszetős. Glükozinolát-tartalma alacsony, mind élelmiszer-ipari, mind energetikai felhasználásra alkalmas.

Intenzív típusú fajta, meghálálja a jó tápanyag-ellátottságot. Fehérje-tartalma éréscsoportjában a legmagasabb. Pergésre nem hajlamos.

 

 

Gabonakutato_Gabriella 2