MENÜ

Hozamtérképezés – a precíziós gazdálkodás alappillére

2019.05.09.

A táblán belüli különbségek feltárásának egyik legjobb módszere a hozamtérképező rendszerrel történő adatgyűjtés. Ezzel a módszerrel egzakt információt kapunk a különböző táblarészeken elért hozamokról, amely fontos a következő kultúra tápanyag utánpótlásának megtervezéséhez.

 

A Topcon YieldTrakk hozamtérképező rendszer legfőbb előnye a márka egyéb megoldásainál is megszokott egyszerű kezelhetőség, pontos működés és alacsony karbantartási igény. A hozam adatokon kívül a rendszer naplózza a szemnedvességre vonatkozó értékeket is, továbbá egy dőléskompenzációs modulnak köszönhetően a felszíni egyenetlenségek sem befolyásolják mérésünk pontosságát. A rendszer pontosságát tovább fokozza, hogy a vágóasztal szakaszokra osztható, melyet a rendszer automatikusan képes ki-be kapcsolni a lefedési térkép függvényében.

 

agropilot-topcon-yieldtrakk elemek

Yieldtrakk elemek

 

A rendszer kalibrálásának folyamata nem akasztja meg a munkát, hiszen a terménykalibráció normál munkakörülmények között történik és ideális esetben évente egyszer szükséges kultúránként megtenni.

A keletkezett adatok kimenthetőek munkajelentésként PDF dokumentumban, további feldolgozáshoz pedig standard .shp, vagy .isoxml formátumban.

További információért látogasson el a www.agropilot.hu weblapunkra, vagy keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén:

 

Bíró János Karpjuk György
70/8865204 70/8865200
[email protected] [email protected]