MENÜ

Itt a kukoricamoly elleni védekezés ideje

2019.06.27.

A kukoricamoly első nemzedékének megjelenése főleg a termés mennyiségére van negatív hatással. Az ellene való védekezéssel ezen veszteséget minimalizálhatja a termelő, ezzel párhuzamosan a jövedelmezőséget is javíthatja.

 

Az idei tavasz és kora nyár különleges időjárási helyzetet teremtett. A termelőkkel együtt végzett területbejárások és megbeszélések, továbbá a rovarcsapdákkal végzett szakmailag hiteles megfigyelések alapján az ország déli és középső területein a kukoricamoly-fogások eredményei már rajzáscsúcsot mutatnak.

 

eas csabacsűd 20190618

Fénycsapda napi kukoricamoly fogási diagramja – Csabacsűd (Békés megye), 2019.06.18.

 

Itt az ideje a védekezésre történő felkészülésnek! Mi a teendő?

Végezzen folyamatos állományszemlét saját kukoricaállományában, valamint tekintse meg az Ön területéhez legközelebb eső kukoricamoly-rajzás adatait az Evalio® AgroSystems monitoring rendszerben.

 

eas magyaratád 20190618

Automata csapda napi kukoricamoly fogási diagramja – Magyaratád (Somogy megye), 2019.06.18.

 

Az idei év sajátossága, hogy az ország nagy részén szabadföldi permetezővel is elvégezhető a védekezés, hiszen a kukorica az elmúlt évekhez viszonyítva kisebb fenológiai állapotban van. A Coragen® rovarölő szer felszívódó tulajdonsága és ebben az időszakban való kijuttatása is garantálja a kukoricamoly elleni hatékonyságot.

A védekezés időzítése: a korábbi évek tapasztalatai és megfigyelései alapján leginkább a rajzáscsúcsot követő 5-6. napon a legeredményesebb a kezelés elvégzése.

 

A kukoricamoly lárvái elleni védekezésre a Coragen® rovarölő szert javasoljuk, mert:

  • felszívódó hatásával igen eredményes a kukoricamoly lárvák irtására,
  • kiemelkedően hosszú tartamhatást biztosít elhúzódó rajzás esetén is,
  • méhekre nem jelölésköteles készítmény,
  • nagyobb kiszerelésével (5 liter) gazdaságosabban beszerezhető megoldást nyújt,
  • rugalmasan kombinálható levéltrágyákkal, növénykondicionálókkal, gombaölő szerekkel is,
  • minden évjáratban megtérülő védekezés biztosít.

 

A termék beszerzésével kapcsolatban érdeklődjön kereskedő partnerénél, technológiát érintő további kérdésekkel kapcsolatban forduljon bizalommal területi szakmérnök és szaktanácsadó kollegáinkhoz. Eredményes munkát kívánunk!

 

 

fmc_logoFMC-Agro Hungary Kft.
www.fmcagro.hu
www.evalioagrosystems.fmc.com

 
A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkaneve.