MENÜ

Jó hangulatban telt el a Lajosmizsén rendezett agrárest

2019.11.04.

„A magyar mezőgazdaság kibocsátása hét éve folyamatosan növekszik, jók a mutatók és láthatóan a bankok is szívesen finanszírozzák az ágazatot" - hangzott el Papp Gergely, NAK szakmai főigazgató-helyettestől az Erste Bank Lajosmizsén rendezett agárszakmai estjén.

 

Az Erste Bank által szervezett agrárfinanszírozási fórumon szó esett mindazokról a strukturális problémákról, amelyek miatt az egyébként jól teljesítő mezőgazdasági szektor nem tudja elérni teljes potenciálját.

Az eseményen felszólalt Papp Gergely is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese előadásában elmondta: a magyar mezőgazdaság kibocsátása hét éve folyamatosan növekszik, jók a mutatók és látnivalóan a bankok is szívesen finanszírozzák az ágazatot.

 

erste-lajosmizse-2019-1200

 

Az olyan strukturális tényezők, mint a generációváltás megoldatlansága, a gazdaságok átörökítésének problematikája, vagy az osztatlan közös tulajdon által jelentett birtokfejlődési akadály azonban negatívan érinti a további fejlődést. A szakember és a későbbi előadók kitértek arra is, hogy a legkisebb agrárvállalkozások körében a banki finanszírozhatósághoz szükséges átláthatóság ma még nem adott, ezt a jövőben a családi mezőgazdasági vállalkozás létrejötte orvosolhatja.

 

erste-lajosmizse-2019-3-k

 

Az eseményen a bank külön díjjal ismerte el azokat a megyei ügyfeleit, akik már több mint húsz éve hűségesek hozzá. Ezúton is újfent gratulálunk és további üzleti sikereket kívánunk!

 

erste-lajosmizse-2019-4-k

 

Erste Agrár Kompetencia Központ elérhetősége