MENÜ

Kalászos ajánlat az ismét GUINNESS-rekorder KWS-től

2020.09.21.

Korszerű, nagy termőképességű, kórtanilag kiegyensúlyozott fajtáinkkal Ön is elérheti a 10 tonna/ha hozamot!

 

Az idei őszi kalászos vetőmag szezonban a KWS kalászosok ismételten rendkívül sikeresek, több fajtánk vetőmagja mára elfogyott!

Nemesítési erőfeszítéseinket a termelők által fajtáinkkal elért kimagasló hozamok igazolják, ennek köszönhető a sorban sokadik rekord, az idei évben ismét KWS-es búza fajtával érték el a Guinness-világrekordot (Új-Zéland, 17,398 t/ha)! Nem csak külföldön, de a hazai kísérletekben is rendre előkelő helyen végeznek fajtáink.

Az idei dalmandi 63 fajtát bemutató kísérletben SILVERIO fajtánk 9,58 t/ha hozammal, MODERN fajtánk Chernelházadamonyán szintén 63 fajta közül 8,63 t/ha hozammal az előkelő 2. helyen végzett. Különösen büszkék vagyunk, hogy az IKR Agrár Kft. kísérleteiben STROMBOLI fajtánk országosan 8 hely átlagában az összes együtt vizsgált fajta közül 8,83 t/ha eredménnyel az első helyen végzett! 

A következő fajtáinkat ajánljuk tisztelt figyelmükbe:

Termésstabilitásával, kiegyenlített kórtani tulajdonságaival emelkedik ki az extenzív módon termelhető fajták csoportjából a BASMATI fajtánk, amelynek vetésterülete évről - évre nő. Jó stressztűrő képessége, szárszilárdsága kitettebb körülmények közepette is eredményessé teszi termesztését. Évek óta megbízhatóan teljesítő bevált fajta, biztos választás.

Portfóliónk legnagyobb mennyiségben forgalmazott fajtája a SOLEHIO. Csúcsfajta, a bőtermő kategória zászlóshajója ez az intenzív termesztési körülmények közé javasolt, korai, viszonylag magas, de egyben kiváló állóképességű, tetszetős, szálkás kalászú búza.

Őszi búza kínálatunk egyik legnagyobb termésre képes képviselője a SANTORIN, amely egy korai típusú, intenzív termesztési körülmények közé ajánlott bőtermő és malmi minőségre képes fajta, nagy méretű, szálkás kalászokkal. Egészséges levélzetét egészen az érés végéig megőrzi.

Az előző évi kalászfuzáriummal terhelt évjárat felértékelte azokat a fajtákat, amelyek kisebb fertőzési kockázattal vethetők kukorica elővetemény után. Ezek közé tartozik a FOXYL, egy korai, toklászos, a fuzáriummal szemben jó ellenálló képességű fajta, amely kukorica elővetemény után is biztonságosan vethető!

Kifejezetten extenzív viszonyok között is eredményesen termeszthető RUSTIC fajtánk. Ez egyaránt köszönhető kiemelkedő alkalmazkodóképességének, szárazságtűrésének, kórokozókkal szembeni jó ellenálló képességének.

Már a középkései éréscsoportba tartozik a MODERN fajtánk, amely a széleskörűen elterjedt és már bizonyított EXOTIC fajtánk utódjának szánunk. A fajtát a gazdaság jobb területeire, intenzív termesztéstechnológiához ajánljuk.

STROMBOLI, VYCKOR, SILVERIO, EXOTIC, ZEPHYR fajtáink vetőmagjai korlátozottan még elérhetőek!

Őszi búza fajtáinkról általánosságban elmondható, hogy szabad elvirágzású, korszerű francia nemesítésű fajták. Kiemelkedő termőképességgel és a csoportosításuknak megfelelő beltartalmi paraméterekre képesek. Kórtani tulajdonságaik kedvezőek, a vörös- és sárgarozsdával szemben jó, vagy kiemelkedően jó toleranciával bírnak, egyikük sem fogékony a kalászfuzáriózisra. Meggyőződésünk, hogy a hagyományos nemesítésben még jelentős tartalékok vannak, ezt igazolja, hogy a legtöbb szántóföldi haszonnövény esetében a Guiness rekordot fajták és nem hibridek érik el.

Elérhetőségeink:

Angyal Kornél, Kalászos agroszerviz Dunántúl, 30/567-1722
Gonda László, Kalászos agroszerviz Alföld, 30/933-1735
KWS Kalászos Iroda: 20/239-5059

További információ fajtáinkról, kísérleti eredményeinkről:
www.kws.hu

kws_logo_sh_slogan_hu_rgb-2