MENÜ

Kubota B3150 traktor Bobóországban

2015.02.11.

Egy havas február eleji napon gazdára talált hazánkban az első új, B50 szériás traktor. A Kubota B3150-es kompakt traktor az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resortban kapott helyet, ahol fő feladata lesz a szálloda parkjának teljes körű gondozása, illetve a parkolók, járdák téli síkosság-mentesítése. Az új traktor érkezését pezsgőbontással ünnepelték a hotel dolgozói.

SAM_1811

 SAM_1813

A szálloda műszaki vezetőjét, Sós Nándort kérdeztük: Miért éppen a Kubotára esett a választásuk?

„A hotel parkjának gondozását 12 éven át egy Kubota BX2200-as traktor látta el. Tekintettel a gép korára, és teljesített 14.400 üzemóráira, fogalmazódott meg a csere lehetősége. Így megelőzve azt, hogy a 10 hektáros terület gép nélkül maradjon, egy új traktor beszerzése mellett döntöttünk. Az idősebb kistraktor pályafutása alatt a kötelező szervizeken kívül nemigen látott szerelőt! Ez a tudat, valamint az új széria érkezése - amit 2014 őszén mutattak be- nagyban megkönnyítette döntésünket és a Kubota márka mellé tettük le voksunkat.”- osztotta meg velünk döntésüknek okait Sós Nándor, majd hozzátette:

 20150203_134720

 SAM_1802

„Parkgondozásról lévén szó, fontos szempont volt a gép súlya, fizikai méretei, fordulékonysága és könnyű kezelhetősége. Mindenképpen szerettünk volna egy picivel erősebb, de kompakt gépet, melyre télen hótolót és sószórót, nyáron fűnyíró és fűgyűjtő berendezést tudunk felszerelni. Az új fűnyíró egység használatához szükség volt középső TLT-re, a sószóró használatához hátsó emelő berendezésre, valamint igény volt még kommunális abroncsozásra, illetve fűthető és légkondicionált fülkére is. Ezek az igények nagyjából behatárolták, hogy melyik típus legyen, így a kereskedővel való egyeztetések után a felsoroltakat alapfelszereltségként tartalmazó Kubota B3150-re esett a választás. Bízunk benne, hogy a 31 lóerős traktor kompakt méretével, felszereltségével és teljesen új japán fülkéjével képes lesz a korábbi minőséget nyújtani - vagy akár túlszárnyalni azt-, és méltó utódja lesz a BX2200-as típusnak. Az új traktor érkezésével nem kerül nyugdíjazásra a korábbi traktor, hanem megmarad a könnyebb feladatok elvégzésére Bobóország háza táján.”

Kolping Hotel

De hol is van Bobóország? Hévíz és a Balaton szomszédságában 10 hektáron fekvő 500 férőhelyes szálloda 1996 óta az ország első családbarát szállodájaként lett ismert és elismert. A szálloda játékbirodalmát nevezik Bobóországnak, ami a szálloda házigazdájáról, Bobóról, a vízilóról kapta nevét. De a játék nem ér véget Bobóország játékbirodalmának ajtajában. A gyerekeknek az egész hotel Bobóország. Hiszen a hotel egész területén játék a pihenés. Kétemeletes labdafürdős játékvár, játszóterek kint, játszószobák bent, kötélpálya, trambulin és gokart, vizes játszótér, élményfürdő és sok izgalmas program várja a gyerekeket és szüleiket a Kolping Hotelben egész évben, időjárástól függetlenül! És miközben a gyerekek Bobóországban játszanak, a (nagy)szülők is kikapcsolódhatnak. Új szépség- és egészségközpontunkban, a Hanami Beauty & Spaban újra felfedezhetik az együtt töltött idő szépségét, akár egy páros masszázs rituálé keretein belül.

bobo

Két-Kata Kft.