MENÜ

Kverneland Qualidisc Farmer T: a Qualidisc T könnyebb kivitele

2015.09.09.

A Kverneland Group bemutatja a Qualidisc T egy új változatát, a Qualidisc Farmer T-t 4-6m-es munkaszélességgel. Ez a munkagép lehetővé teszi a 2-10 cm közötti munkamélység beállítását. Következésképpen, a gép 7%-kal könnyebb és könnyebben vontatható, használatát ideálissá teszi a gazdaságos üzemanyag fogyasztásra törekvők részére. 

kverneland-qualidisc-farmer-t-2
Qualidisc Farmer 6000T Actipack hengerrel

A merevvázas Qualidisc Farmer vontatott modell központi váza megegyezik a Qualidisc T-vel (amely 4-7m munkaszélességre terveztek), az szárnyak, a tárcsatartó karok a Qualidisc Farmer függeszett, csukható modelljéből valók. Ezek a részek mindegyike nagyon jól bizonyított, mert már évek óta használatban vannak. 

A vázszerkezet úgy lett tervezve, hogy elbírja a legnehezebb hengert is, mint például az Actipackt. Minden rázóteszten jól bizonyított, még a legnagyobb hengerrel is.

Nagy teljesítményű csapágy, nagy átmérőjű kúpos tárcsa és erős tárcsatartó karok!

A Qualidisc Farmer új tárcsatartó karral van felszerelve, az 520x5mm-es (keménység 200 kg/mm²) hőkezelt tárcsalapok fogadására, amely semmilyen oldalirányú mozgást nem végez munka közben ezáltal biztosítva az állandó vágási minőséget.

Egy speciális alátéttel került felfogatásra a karra, amely megakadályozza a fellazulást nagy munkasebesség mellett. A dupla golyós csapágy használatával egyaránt nagy radiális és axiális terhelést képes felvenni. Speciális por elleni védelmet nyújt hat különböző ponton: az egyik, egy tömítőgyűrű a csapágyon, illetve a másik egy speciális ötajkú tömítőgyűrű, amely a csap felől véd. Az agy karbantartást nem igényel, hosszú élettartamot biztosít magas munkasebesség mellett is.

Egyszerű beállítások

A mélységhatároló munkahengereken elhelyezett hézagoló lapok segítségével a munkamélység egyszerűen állítható. Ha a henger teljes súlya szükséges, az csak egy hidraulikus állítás. A Qualidisc Farmer T szerelhetően első mélységhatároló kerekekkel, melyek jobb stabilitást eredményeznek. Egyszerű, felhasználóbarát és hatékony!

Szép szintezés és ellenőrzött talajáramlás

Az állítható rögterelő lemezek, jobb és baloldalon, szabályozzák a talaj áramlását, ezzel is elősegítve a tökéletesen egyenletes talajfelszínt. Az ujjas borona, mely közvetlenül a henger előtt helyezkedik el, megtöri a talaj áramlását és egyengeti a talajfelszínt, a beállított szög agresszivitásától függően.

Vetés tarlóhántással egymenetben

The Qualidisc Farmer T kombinálható a-drill 200 vagy 500-as modellel, így egymenetben lehetséges a tarlóhántás és a vetés.

Elmunkáló hengerek széles választéka

A Qualidisc Farmer T az összes Kverneland hengerrel felszerelhető és az összes talajtípuson kiválóan használható. A Kverneland hengerválasztékának legújabb tagja az Actiflex henger, minden talajtípuson alkalmazható, kiváló keverő és porhanyító hatású, miközben minimálisra csökkenti a súlyt.

Hengerválaszték:

  • Csöves henger ø550 mm
  • Actiring henger ø540 mm
  • Actiflex henger ø580 mm
  • Actipack henger ø560 mm

Kverneland Qualidisc Farmer T választék – Műszaki adatok röviden:

kverneland-qualidisc-farmer-t