MENÜ

MAGTÁR KFT - HAJDÚNÁNÁSI TELEPHELY MEGNYITÓ

2014.03.03.

Új alközpontot avatott Hajdúnánáson a szolnoki központú, idén 25 éves fennállását ünneplő, mezőgazdasági gépek forgalmazásával, szervizelésével és alkatrész ellátásával foglalkozó Magtár Kft. A cégnél 2011 óta 2 ütemben fejlesztették a szerviz- és alkatrész szolgáltatást, melynek első üteme Hajdúnánáson valósult meg, és 2014-ben kezdte meg a működését.

Szép kora tavaszi időben tartotta a Magtár Kft a hajdúnánási telephelyének avató ünnepségét. Az érdeklődés minden vártat meghaladott, hiszen a régióból több mint 100 gazdálkodó partner tisztelte meg a céget a jelenlétével. Többek között ez is igazolja a telephely létesítésének jogosultságát, hiszen ezután minden eddiginél szorosabb kapcsolatot ápolhat a Magtár Kft a gazdákkal, gazdaságokkal.

Magtár-megnyitó---sajtó-03

A rendezvényteremmé ideiglenesen átalakított szervizcsarnokban Tóth János, a Magtár Kft ügyvezető tulajdonosa köszöntötte az egybegyűlteket. Őszinte örömét fejezte ki, hogy a cég iránt ilyen nagy érdeklődést lehet tapasztalni, és kiemelte, hogy pontosan ezért választotta a Magtár Kft Hajdúnánást az egyik alközpontjának helyszínéül. Elmondta, hogy a Magtár Kft 1989-ben alapított, és azóta is változatlan tulajdonosi háttérrel rendelkező, családi tulajdonban lévő cég. A Magtár Kft már a kezdetek óta mezőgazdasági gépforgalmazással foglalkozik. Ehhez szorosan kapcsolható az eladott gépek szerviz- és alkatrész ellátása. Az alapítás óta a cég központja - ideális helyen, az Alföld közepén – Szolnokon található. A folyamatos fejlődés eredményeképpen mostanra országos kereskedelmi- és szervizhálózattal rendelkező cég 50 főt foglalkoztat. Árbevétele dinamikusan bővül, 2013-ban meghaladta a 7 milliárd forintot.

Magtár-megnyitó---sajtó-01

A cég termékpalettája fokozatosan alakult ki az évek alatt. A forgalmazott termékek kiválasztásánál mindig is a legfontosabb szempont a minőség volt. Elmondható, hogy a mai napra a Magtár Kft által kínált portfólió az egyik legkiemelkedőbb a piacon. Számos specialista gép is található a kínálatban, melyekkel a cég nagy sikereket ért el a múltban, mint például a Holmer cukorrépa-betakarító gépekkel.

Az ország észak-keleti régiója mezőgazdasági szempontból kiemelt résznek számít, és a Magtár Kft is számos, legtöbb esetben évtizedes múltra visszatekintő partneri kapcsolatokkal rendelkezik ebben a térségben. Ennek erősítésére fejlesztési program indult a Magtár Kft-nél, - mely a szolnoki szervizcsarnok bővítése és korszerűsítése mellett – Hajdúnánáson teljesen új szerviz- és alkatrész központ felépítését eredményezte. Tóth János kiemelte, hogy a fejlesztésekben a saját erő mellett pályázati forrást is sikerült igénybe venni. Az Új Széchenyi Terv, Észak Alföldi Operatív Programjának Telephelyfejlesztési pályázatának keretében a cég közel 35,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely 3 éves fenntartási, a telephely működtetési, és új munkahely teremtési kötelezettséggel jár a Magtár Kft részére.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere is. Köszöntő szavaiban gratulált a Magtár Kft-nek a helyszín kiválasztásában. Emlékeztetett arra, hogy Hajdúnánás és térsége egykoron rendkívül fontos kereskedelmi útvonalak mentén feküdt. Az utóbbi évek fejlesztései, melyek között kiemelte az autópálya megépítését, abba az irányba mutatnak, hogy fokozatosan a város visszaszerzi egykori rangját. Ebbe a sorba illeszkedik bele a Magtár Kft beruházása is, mivel üzletet, bevételt, szakképzett munkaerő alkalmazását hoz Hajdúnánás számára is. Támogatásáról biztosította a céget, hiszen ha Magtár Kft jól teljesít, akkor az a város számára hosszútávon is rendkívül hasznos.

Magtár-megnyitó---sajtó-02

Tóth Péter, a Magtár Kft gazdasági ügyeket felügyelő munkatársa elmondta, hogy a cégnek alapvetően 4 üzletága van:

 • a Gépforgalmazási Üzletág
 • az Öntözési Iroda
 • Szervizszolgáltatás
 • Alkatrészraktár

Kövesdi Sándor, a Magtár Kft gépkereskedelmi üzletágának vezetője előadásában bemutatta a cég által kínált gép portfóliót.  Elsőként a Magtár Kft talán legrégebbi partnerét – a Massey Ferguson márkát – mutatta be. 1991 óta van üzleti kapcsolat a Massey Fergusonnal, így Magyarországon a Magtár Kft a legnagyobb hagyományokkal rendelkező Ferguson kereskedő. A Magtár Kft másik vezérterméke a KRONE szálastakarmány betakarító gépek sora. Kövesdi úr kiemelte, hogy a KRONE márka mindig is ismert és elismert volt a magyar gazdák körében, de még soha nem sikerült olyan előkelő piaci pozícióba kerülnie, mint mióta a Magtár Kft-vel 2010-ben stratégiai szövetséget kötött a gyártó.

Kövesdi úr előadásában kitért a Magtár Kft által forgalmazott többi márkára is:

 • Dammann vontatott- és önjáró permetezők
 • Tebbe szervestrágya szórók
 • Brantner pótkocsik – Európa legnagyobb mezőgazdasági pótkocsi gyártójától
 • Kverneland szántóföldi munkagépek teljes sora
 • Precíziós gazdálkodás:
  • Kverneland vezérlő rendszerek
  • Leica GPS

Végezetül Kövesdi úr is kiemelte, hogy a kiváló alkatrész- és szerviz háttér közel 95%-os kiszolgálást eredményez 24 órán belül, az évtizedes terméktapasztalat és gyári kapcsolatokra épülő kiszolgálás nagy biztonságot jelent a gazdálkodó partnerek részére.

Samu Zoltán úr, a Magtár Kft Öntözési Irodájának vezetője előadásában ismertette az Iroda termékkínálatát, mely a hígtrágya kezelés, illetve a tisztavizes öntözés gépeiből áll. Különösen aktuális a téma, hiszen a kiváló minőségű EISELE hígtrágya keverők és szivattyúk, UTS szeparátorok beilleszthetőek a jelenleg elbírálás alatt lévő ÁTK 2014-es pályázatba is.

A tisztavizes rendszerek esetén alapvetően a csévélődobos- és önjáró öntözőrendszerekről beszélhetünk. A nagy hagyományokkal rendelkező német Beinlich gépeket a csévélődobos kategóriában kínálja a Magtár Kft. Az önjáró rendszerek esetében a világ egyik vezető öntözőgép gyártója, az amerikai LINDSAY a cég stratégiai partnere. A rengeteg innovatív megoldással a piacon jelen lévő LINDSAY többek között idén az AGROmashEXPO / AGRÁRGÉPHOW 2014-en a Magtár Kft pályázatában a Fieldnet nevű távvezérlő megoldásával a kitüntető Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat nyerte meg.

 

Az előadások végeztével került sor a telephely hivatalos átadására, melyet a nemzeti színű szalag átvágása jelképezett. A nagysikerű rendezvényt állófogadásos ebéddel zárta a Magtár Kft.