MENÜ

Megnyílt az AGROTEC Magyarország Kft. és az IKR Agrár Kft. közös bajai telephelye

2019.06.06.

Hivatalosan is átadta új telephelyét Baján az AGROTEC Magyarország Kft. A területi központ tervezésekor és kivitelezésekor a legmodernebb, energiahatékony technológiákat alkalmazva alakítottak ki olyan környezetet, amely biztosítja a zökkenőmentes és hatékony munkavégzést az ott dolgozóknak, és a partnerek igényeihez is igazodik. 

 

Az új központ teljes mértékben kielégíti a környező gazdálkodók szervizszolgáltatás és alkatrészellátás iránti szükségleteit, és megfelelő teret biztosít a színvonalas gépértékesítésnek.

A bajai telephely a hatodik saját tulajdonú telephely az Agrotec Magyarország Kft. 2013-as működése óta, illetve a harmadik saját egyedi tervezésű, teljesen a cég működésére szabott épület, melyet az EML Kft. álmodott meg az AGROTEC Magyarország Kft. megbízására.

 

agrotec-baja-img_5167

A cégről:

A cég a cseh AGROTEC Group hazai leányvállalataként 2013-ban kezdte meg működését. A vállalatcsoport a mezőgazdasági technológia egyik jelentős szolgáltatójává vált először a Cseh, majd a Szlovák Köztársaság, ezt követően pedig Magyarország területén.

Az AGROTEC Magyarország Kft. az ügyfélközpontúság mellett a kiváló ár-érték arány biztosítására összpontosít. Kedvező áron, megfelelő felszereltséggel bocsájtja rendelkezésre az általa forgalmazott termékeket, legyen szó mezőgazdasági gépről, technológiáról, alkatrészről, vagy a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokról.

A vállalat mindamellett, hogy a New Holland mezőgazdasági gépek: erőgépek, kombájnok, bálázók, teleszkópos rakodók, silózók, gyümölcs- és növénytermesztési céllal használt gépek, építőipari gépek hivatalos hazai importőre; komplex megoldást nyújt a precíziós növénytermesztés megvalósításához is.

A modern PLM technológia kiépítéséhez a New Holland legfejlettebb GPS eszközeit kínálja: GPS sorvezetők és kormány-automatikák – akár 1-2 cm-es pontossággal, szakasz- és dózisszabályozás permetező-, műtrágyaszóró- és vetőgépekhez, GPS korrekciós jelek 15-től 2,5 cm-ig gyári kiépítésben és utólagos felszereléssel szinte minden gyártó gépeire, újgenerációs precíziós eszközök, AgXtend technológia.

Munka- és célgép kínálatuk folyamatosan bővül a vásárlói igényeknek megfelelően, a termékpaletta egyre színesebb: Amazone műtrágyaszórók, vetőgépek, permetezők, Pöttinger talajművelő gépek, vetőgépek, szálastakarmány-kezelő gépek, ZDT és Fliegl pótkocsik, tartálykocsik, Dondi talajlazítók, árokásók, Multiva hengerek, kultivátorok, magágykészítők, vetőgépek, rövidtárcsák

A cég használt gépek forgalmazásában is kiemelkedő munkát végez. Online elérhető használtgép bazára segítségével kényelmesen, bárhonnan, bármikor tájékozódhatnak a magyar gazdák aktuálisan elérhető mezőgazdasági eszközeikről.

2015. júniusától hivatalos partnerei lettek a Lindsay öntözőgépek gyártójának, így a termékpalettán megtalálhatók mobil- és telepített öntözőberendezések is, Hozzákapcsolódnak többek között olyan szolgáltatások, mint precíziós tervezés, gépméret optimalizálás vagy internet alapú távvezérlés.

A részleget alkotó csapat maximális felkészültséggel igyekszik a gazdák öntözési terveit megvalósítani, egyedi igényeit kiszolgálni. A vállalat tevékenységi köre felöleli a gyors és professzionális alkatrészellátást. Országos értékesítési hálózata által szakszerű segítségben, rugalmas és hatékony problémamegoldásban részesülhet a szolgáltatásokat igénybe vevő vásárló. Széles kínálatukban a fő irányvonalat a gyár által javasolt eredeti New Holland alkatrészek képzik, azonban foglalkozik után gyártott termékekkel, szervizanyagokkal, továbbá kenő- és üzemanyagokkal is.

Kiterjedt szervizhálózata és központi vevőszolgálati szervize jól képzett, a New Holland gépek szervizelésében jártas kollégáinak segítségével a legbonyolultabb műszaki problémára is megoldást találnak. A szervizszerelők sokéves szakmai tapasztalata, a mérnöki háttér, valamint a gyári New Holland specialisták támogatása garantálja a gazdáknak a termelés biztonságát.

Jelenleg országosan 14 telephellyel működik, joggal mondhatóan országos lefedettségben. Ebből az új bajai a hatodik saját tulajdonú telephely, ezen felül pedig az ország többi pontján az IKR Agrártól bérelt műhelyekben és raktárépületekben zajlik a munka.

 

agrotec-halozat-img_5227

 

A frissen megnyitott bajai telephelyen egy különleges szövetség is összpontosul, mivel az épületben egy az IKR Agrár által fenntartott növényvédő szer raktár is helyet kapott. Több ilyen közös telephely létezik országosan, és a termék és szolgáltatásnyújtásban is egy szoros együttműködés, testvéri viszony van a két cég között, így a mezőgazdasági termékek és szolgáltatások teljes palettáját képesek nyújtani a magyar gazdáknak.

Az IKR Agrár Kft. a műtrágya gyártás területén – a Magyarországon is jól ismert és közkedvelt termékeken túl – számos innovatív termékkel rendelkezik. Az innovációt elsősorban az igényességről ismert német input piaci igények diktálják, amely termékek hazánkban is hiánypótlóak lesznek.

Az országos lefedettségű növényvédő szer raktárhálózatukon keresztül valamennyi növényvédő szer szállító cég termékeit forgalmazzák. Autós flottájukkal gyorsan, pontosan és megbízhatóan szolgálják ki partnereiket.

Vetőmag kínálatukban a Magyarországon beszerezhető valamennyi vetőmag szerepel. A terménykereskedelem területén jelentős árualapok felvásárlójaként jelentkezik, hisz a hagyományos külföldi és belföldi felvevő piacokon túl az anyavállalat egyre szélesedő állattenyésztési integrációja növekvő abraktakarmány igényt indukál, aminek egy részét a Magyarországon megtermelt termények fogják kitenni.

Az anyacég a prágai székhelyű Agrofert Holding, mintegy két éves előkészítő munka után 2012. december 1-vel megvásárolta az IKR Zrt. input anyag (műtrágya, növényvédő szer, vetőmag) és terménykereskedelemi üzletágait, az üzletágakhoz tartozó infrastruktúrával együtt.

Az akvizíció eredményeképpen szakmai befektető lett a Kft. tulajdonosa. Az Agrofert Holdinghoz mintegy 230 vállalat tartozik. Árbevételének jelentős részét ma még a vegyipari tevékenység adja (négy műtrágyagyárával Európa második legnagyobb nitrogén műtrágya gyártó kapacitásával rendelkezik), de a megtermelt nyereség döntő hányadát az élelmiszeripari vertikum kiteljesítésére fordítja, elsősorban Csehországban, Szlovákiában. Jelentős piaci részesedéssel bír a malom és sütőipari kapacitások területén, a sertés-, baromfitenyésztés integrációja és vágókapacitása területén. Közel 70 mezőgazdasági termelő üzemet tulajdonol cca. 130.000 ha területtel döntően Csehországban. A holding tagja a cseh központú Agrotec Group is, mely az Agrotec Magyarország Kft. anyavállalata. Ez erősíti a két cég közti szoros együttműködést.

A bajai telephely építése 2018-ban kezdődött, és 6 hónap alatt épült meg. Egyértelműen a cég 2018-as évének legnagyobb befektetése. A zöldmezős beruházáshoz az Agrofert cégcsoport mintegy 300 millió forintot biztosított.

A befektetés megalapozottsága vitathatatlan. Az Agrotec Magyarország Kft. folyamatos, dinamikus fejlődést produkál. A tavalyi forgalma 21 milliárd forint volt, 74%-a a gépeladásból, 16%-a az alkatrész értékesítésből, és 10%-a a szerviz szolgáltatásból származott.

Ma Magyarországon mintegy 8000 New Holland traktor és csaknem 2000 kombájn dolgozik. Jelentős piaci részesedéssel, az egyik vezető gépértékesítő vállalat ma Magyarországon.

A bajai telephely megnyitó egy sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes átadás keretein belül zajlott környező gazdák részvételével. A megnyitón a szalagátvágás után többek között felszólalt az IKR Agrár Kft. illetve az Agrotec Magyarország Kft ügyvezetője mellett Martin Rada az Agrotec Group vezérigazgatója, illetve az Agrofert Holding vezetője is.

 

img_5215