MENÜ

METALWOLF hengerek

2020.07.02.

A 30 éves gyártási tapasztalattal rendelkező METALWOLF Kft. napjaink elvárásainak megfelelően a legkorszerűbb technológiával gyártja munkagépeit. A 25 embert foglalkoztató géderlaki családi vállalkozás széles portfóliójában tárcsákat, sorközművelőket, hengereket, kombinátorokat, ásóboronákat, fogasokat, lazítókat kínálnak, egyedi elképzeléseket is megvalósítanak, illetve gépeik egyedi kialakításokkal is kérhetőek. Ahogy a szlogenjük is mondja, igazi partnerek a talajművelésben.

 

Cikksorozatunk jóvoltából most megismerheti a Metalwolf termékcsalád tagjait.

Hengerek

A hengerek egyik fő feladata, hogy a területen végrehajtott lazításos vagy forgatásos művelés után lezárják a talajt, így megakadályozva a felesleges vízveszteséget, csökkentve a deflációs és eróziós károk kialakulását. Másik fő alkalmazási területe a vetés utáni talajtömörítés, ezzel a vetőmag és a talaj kapcsolatának erősítése.

Termékpalettánkban két önálló hengertípus szerepel: a gyűrűshenger és a Cambridge henger. Mindkét típus hidraulikusan csukható, nem kényszercsukásos, futóművét hidraulika mozgatja, így szükség esetén (vizes folt, talaj betúrása) munkahelyzetben is kerékre emelhetők

Gyűrűshengereket szántáselmunkálásra és hántott tarló lezárására használják leggyakrabban. A gyűrűshengerek munkájára kedvező felszínalakító hatás, illetve a mélyebb talajrétegekben történő tömörítés jellemző. A ~300-600 mm átmérőjű hengergyűrűs elemek palástfelületén kúpos gyűrűprofilok helyezkednek el, amelyek ékszerűen hatolnak be a talajba, így a talajtömörítő hatásuk a felső 5-10 cm-es rétegben érvényesül.

 

metalwolf-gyurushenger-1200

 

Gyűrűshengereinket 350 mm átmérőjű és 450 mm átmérőjű gyűrűkkel gyártjuk. 3,8; 4,2 és 5,2 méteres művelési szélességben készülnek hagyományos (három különálló tag) és gumikeréken vontatott változatban. Hidraulikusan csukható gépeinket 5,2 méterestől 6,2 méteres művelési szélességig találják meg kínálatunkban.

A Cambridge hengerek taréjos gyűrűkből és köztük szabad mozgású csillagelemekből épülnek fel. A fogazott gyűrűk agyfurata nagyobb mint a hengertag tengelyén rögzített peremes gyűrűselem agymérete, így működésük közben a fogazott elemek függőleges elmozdulása intenzív rögtörést eredményez, valamint csökkenti az egyes hengerelemek eltömődésének veszélyét.

 

mw_cambridge-5-4_rs_elokeszites-1200

 

A Cambridge hengereink 5,4 méteres, 5,8 méteres és 6,2 méteres változatban készülnek, valamennyihez kérhető simító is.

 

cambridge-6-2+simito


Cikksorozatunk korábbi részei: