MENÜ

Mit tudnak az Amazone intelligens munkagépek? – Fókuszban a Catros kompakt tárcsás borona

2017.05.05.

A hatékonyság érdekében döntő, hogy növeljük a terméshozamokat, és tovább csökkentsük az üzemvitelhez szükséges létesítmények és berendezések költségeit, valamint a bérköltségeket. Az AMAZONE ehhez a sok éven át folytatott szántóföldi kísérletek, a mezőgazdákkal, a tudomány és a tanácsadás képviselőivel folytatott eszmecserék alapján kifejlesztette költségcsökkentő koncepcióját, amely több termés, kevesebb üzemanyag és kevesebb munkaidő elérésének lehetőségeit kínálja. Ehhez az „intelligens növénytermesztés” minden területén a gépeik rendelkezésre állnak. Sorozatunk hatodik részében a Catros kompakt tárcsás boronát mutatjuk be.

 

Catros+ fogazott tárcsákkal (510 mm átmérő)

 

A függesztett, merev gerendelyes vagy a hidraulikusan összecsukható, valamint a vontatott kivitelű Catros minden gazdaságban használható, és nagy területteljesítményre képes. A két sorban elhelyezett homorú tárcsák a felső talajréteg teljes felületét megnyitják. A nagy haladási sebesség garantálja a talaj és a tarlómaradványok optimális átkeverését.

Pálcás boronával szerelve a Catros remekül használható tavaszi magágykészítéshez is. Catros+ fogazott tárcsákkal (510 mm átmérő) és tandemhengerrel
A Catros legfontosabb jellemzői a csúszógyűrűs tömítéssel ellátott, karbantartást nem igénylő csapágyazás és a gumituskós kőbiztosítás. A tárcsaeltolás egy négyszögletes excenteres csappal könnyedén beállítható úgy, hogy mindig a teljes felület legyen megmunkálva.

 

A mélységtartást és a célirányos visszatömörítést a függesztett Catros-on gumigyűrűs henger, míg vontatott 7,5 m-es kivitelen tömörítőkerekek végzik.

 

 

A nagy területteljesítmények, az alacsony üzemanyag-fogyasztás és a csekély kopás jelentik a Catros kompakt tárcsák különlegesen erős oldalát. Ideálisak gyors, sekély és intenzív tarlóhántásra, valamint nagy tömegű szalma esetén is eltömődéstől mentes a munkavégzés. A talaj optimális visszatömörítése érdekében különböző utánfutó hengerek állnak rendelkezésre.

A ráépített GreenDrill 3 m-től 6 m munkaszélességekig áll rendelkezésre, és apró vetőmag, valamint köztes termények vetésére használható.

A gumituskós felfüggesztés biztosítja a homorú tárcsák egyenletes talajkövetését.

A Catros+ 12003-2TS kompakt tárcsa 510 mm átmérőjű csipkés tárcsákkal van felszerelve, és így 5 – 15 cm közötti munkamélységeket tesz lehetővé. A ContourFrame a Catros+ 12003-2TS kompakt tárcsánál négy keretszegmensre oszlik fel, amelyek mindegyike lebegő csapágyazású. A hidraulikus előfeszítés így lehetővé teszi a 4 szegmens mindegyikének egyedi talajhoz illesztését.
Catros+-2TS vontatott kivitel gumigyűrűs hengersorral, TS járószerkezettel és emelőkarra kapcsolható vonópaddal. A szériafelszerelés részét képező hidraulikusan összecsukható kerettel a szállítási szélesség kevesebb mint 3 m, így a közúti szállítás biztonságos.

 


Catros kompakt tárcsás borona

Munkaszélesség:

  • 3 m / 3,5 m / 4 m / 5 m / 6 m, függesztett
  • 7,5 m, vontatott, beépített futómű
  • 4 m / 5 m / 6 m / 12 m, vontatott, elfordítható futómű

További információ: www.amazone.hu