MENÜ

Napelemrendszer a Pap-Agro Kft.-nél – várható pályázat

2015.05.05.

A napenergia felhasználása egyre nagyobb teret nyer napjainkban világszerte. Az ország jó adottságokkal rendelkezik a napsütéses órák számát tekintve. A nap energiájának felhasználásával csökkenteni tudjuk a villanyszámlánkat. A világ elindult a zöld energia felhasználás irányába, a környezet óvására törekszünk. Ezért a Pap-Agro Kft. termék palettáján megtalálhatók a napelemes rendszerek már évek óta

napelem_3_pap-agro

A pályázatok 2015. nyár végére várhatóak, a beadási határidő rövidnek ígérkezik, és mivel a pályázatok bonyolultsága hosszabb előkészítő munkát vesz igénybe, ezért a kiírásokkal kapcsolatos előkészületek, előzetes felmérések készítése és a pályázati anyagok, csatolandó dokumentumok összeállítása már most elvégezhetőek.

napelem_2_pap-agro

napelem_pap-agro

A napelem vagy fotovillamos elem, olyan szilárdtest eszköz, amely az elektromágneses sugárzást közvetlenül villamos energiává alakítja. Az energiaátalakítás alapja, hogy a sugárzás elnyelődésekor mozgásképes töltött részecskéket generál, amiket az eszközben az elektrokémiai potenciálok, illetve az elektron kilépési munkák különbözőségéből adódó beépített elektromos tér rendezett mozgásra kényszerít, vagyis elektromos áram jön létre. A napelemekre általában 20-25 év a garancia, jellemzően 20-40 év az élettartamuk. A fixen beépített napelem megfelelő tájolás esetén (déli irány, Magyarországon 35 fokos dőlésszög) reggeltől estig tud áramot termelni tiszta idő esetén. Természetesen reggel és este már csak kisebb teljesítményre képes a napelem, mivel fix rögzítés esetén a napsugárzás kis beesési szögben kisebb áramerősséget tud megtermelni. Az inverter a napelem egyenáramát váltakozó árammá alakítja át, és visszatáplálja a hálózatba. A visszatáplálás természetesen csak a hálózat periódusával szinkronizálva lehetséges és az elektromos művek engedélye is szükséges hozzá. A hálózatra visszatápláló napelem rendszereknél a nyári többletet visszatápláljuk a hálózatba és télen mikor nem süt annyira a nap, nem termel annyit az ideális ár-érték arányú napelem rendszerünk, egyszerűen visszavesszük a hálózatból. Ezáltal az áramszolgáltató úgy működik, mint egy végtelen tároló rendszer (puffer tartály). Nem lehet akármilyen eszközzel, úgynevezett inverterrel visszatáplálni az áramot az áramszolgáltató rendszerébe.

 

Pontosabb paraméterekért, árajánlatért, keresse kollégánkat elérhetőségén!

2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a.

Lengyel Gábor bioenergia üzletág vezető

20/92-82-989

lengyel.gabor@pap-agro.eu