MENÜ

Növényvédelem precíziós szemléletben, amikor az eszköz segíti a gazdát!

2021.04.22.

Ha növényvédelmi megoldást keresünk, akkor az Ag Leader Direct Command folyékony kijuttatás vezérlője adja a leggyakoribb megoldást. Öt olyan funkciót tudok kiemelni, ami lényeges lehet a megoldásban!

 

Miben tudjuk segíteni a gazdát? – ezt gyakran szokták kérdezni tőlem. A válasz pedig egyszerű – mondja Nagy Bence a Magtár Kft precíziós termékeket is forgalmazó GPS üzletág vezetője.  Mindig abban segítünk, hogy meghallgatjuk az igényeket, melyekre aztán megoldási javaslatot kínálunk. Nálunk nincsenek sztenderd ajánlatok, mindenki úgy és abban formában kapja meg, ahogyan megkérdezte. Igyekszünk egyszerűen, érhetően, személetesen információt, ajánlatot adni.

bence munkában-k

 

Ha növényvédelmi megoldást keresünk, akkor az Ag Leader Direct Command folyékony kijuttatás vezérlője adja a leggyakoribb megoldást. Öt olyan funkciót tudok kiemelni, ami lényeges lehet a megoldásban!

Úgynevezett „load and go”, azaz EGYSZERŰ beállítás

A felhasználói felülete könnyen kezelhető, varázslóalapú módszereket kínál az áramlás-, nyomás- és talajsebesség-érzékelők kalibrálásához, amelyek kritikus fontosságúak a pontos rendszer-teljesítmény szempontjából. A beállítások könnyen kezelhetősége, logikus felépítése megkönnyíti az elindulást. Az Ag Leader InCommand kezelőfelület használva csökkentheti a gépkezelőkön lévő stresszt, amit a túlbonyolított, nem felhasználóbarát monitorok okozhatnak.

Külön kiemelném, hogy az ISOBUS vezérlők használatakor a meglévő konfiguráció automatikusan megjelenik a kijelzőn. Előre definiált fúvóka-beállítások is rendelkezésre állnak a gyors beállítás érdekében.

A Direct Command azonban NEM ISOBUS-os gépek esetén is alkalmazható. A modern technika sokféle gépre felszerelhető.

AutoSwath – automatikus szakaszolás

Csökkenti a növényi stressz kialakulását és a felesleges vegyszer kijuttatást azáltal, hogy a permetezője automatikusan be / ki kapcsolja a szórást a táblahatárokon, és a már kezelt területek felett.

A cseppméret nyomon követése, a kémiai hatékonyság maximalizálását segíti

Az egyre inkább ellenálló gyomok miatt, egyre fontosabb, hogy helyesen alkalmazzuk a növényvédő szereket a kémiai hatékonyság maximalizálására. A cseppméret ellenőrzése segít a gyártó által megadott, elvárt növényi fedettség biztosításában. Ha egy kontakt herbicidet használunk, kisebb cseppméret és nagy térfogatú hordozó szükséges hektáronként a hatékonyság eléréséhez. Ennek elmulasztása esetén eredménytelenné válhat a kijuttatás, mellyel így nőhet a költség, vagy szankciókra számíthat.

 

incommand1200-liquidapplication_water_imperial (1)-k

Miért megy a permetező ilyen gyorsan ekkora szélben? – ellenőrzés távolról is

Az Ag Leader AgFinti Essentials felhőalapú adatkezelése és a monitoron bekapcsolt szinkronizáció (display cast) lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy valós időben lássa távolról a munkavégzés részleteit. Vigye magával bárhová például ipad-jét és ellenőrizze, hogy melyik táblán, ki-mit juttat ki, milyen dózissal. A legutóbb a távoli ellenőrzés bemutatása során például megjegyezte az érdeklődő, hogy lám-lám ekkora szélben, miért megy ilyen gyorsan a megfigyelt permetező (Mivel az ISOBUS-os permetezőn volt szélmérő és a képernyőn látszott a pillanatnyi érték).

SmartReport ™ – könnyű jelentéskészítés

A DirectCommand egyszerű jelentést készít a kijuttatásról, segít a permetezési napló és a tápanyag gazdálkodási napló elkészítésében. Olyan jelentést állít össze, ami a kijuttatott mennyiségeket térképes adatbázisban, táblahatárokkal együtt, a táblákon belüli részletes információkkal együtt tartalmazza. Ezután exportálja a SmartReport-ot az AgFinitin keresztül további feldolgozások céljából. Mindezt a korszerű adattovábbítási technológia segítségével pár gombnyomással megteheti egy internet kapcsolaton keresztül.

Az Ag Leader precíziós technológiával szerelt munkagépek lehetővé teszik az egységes adatkezelést, adattovábbítást. Ag Leadert választva a precíziós gazdálkodás alapjai könnyen megvalósíthatók. A továbbfejlesztési igények pedig munkagépvezérlés irányában tágak, de a tavaszi tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy most már az új fejlesztésű kormányzási megoldások is rendkívül felhasználóbarát megoldás adnak.

Dolgozzon precíziós szemléletben, könnyítse meg az életét Ag Leader GPS eszközökkel! Önre szabott ajánlatokkal várja a Magtár GPS a gazdákat. Töltse ki online kérdőívünket, és megmondjuk mit és miért válasszon! Mi nemcsak egy terméket, egyféle megoldást képviselünk.

 

Nagy Bence
06-20-22-22-852
www.magtargps.hu

cropped-magtar_gps_cmyk