MENÜ

NS, azaz kénes nitrogénlombtrágyák. Ez is egy megoldás!?

2023.04.05.

Ha már talajon keresztül nem adtunk ki nagyobb mennyiségben ként, akkor ezt tegyük meg állományban. Ma már a kén szükségességéről nem kell oldalakat írni. De vajon lombon keresztül megéri a pótlása?

Ne a virágzásban használjunk kénes lombtrágyákat!

 

Mit vesz fel lombon keresztül?

A növények a gyökéren keresztül veszik fel a szükséges kén mennyiségének több mint 90%-át. Lombon keresztül – bár kisebb mennyiséget tudnak felvenni –, mégis látványos eredményt mutat a kénes nitrogénlombtrágyázás.

Vulcan Profi S35-Extra

A Vulcan Profi S35-Extra nem más, mint az ammónium-tioszulfát (ATS: NS13-26) mikroelemekkel dúsított változata. Nagy mennyiségben használjuk az UAN-oldathoz kénpótlónak, de egyre több helyen hozott szép eredményt lombtrágyaként is. A nitrogén-tartalma meghaladja a 180 g/litert, a szulfát–kén tartalma pedig az 1000 g/litert. Kis mennyiséget szabad csak használni belőle (állományba 3–6 liter/ha), de akár 2–3 alkalommal is kijuttatható.  Vásároljunk belőle IBC-s kiszerelést, és tegyük az UAN-oldatba vagy a permetezőbe, ha növényvédelmi kezelést végzünk.

 

a-permetezes-lesz-a-kozeppontban-17051231.jpeg

Gabonáknál a zászlóslevél megjelenése után, adjunk még ként és nitrogént a növényeknek.

 

Vulcan RapidNS

A Vulcan RapidNS nitrogéntúlsúlyos oldat, amelyben a szulfát–kén tartalom meghaladja a 100 g/liter értéket. A nitrogént a növény tökéletesen tudja hasznosítani, a kén pedig segíti a nitrogénfelvételt. A RapidNS oldatot nagyobb mennyiségben használhatjuk (10–20 liter/ha), és keverhetünk mellé akár magnézium- vagy mikroelem-koncentrátumot. A RapidNS általános lombtrágya, amely az összes növénykultúrában alkalmazható.

Kannában és IBC-ben is elérhetőek?

Mindkét termék folyamatosan elérhető 20 literes kannában, de olcsóbban, 600 vagy 1000 literes IBC-tartályban. Nitrogén–kén alapú lombtrágyákat érdemes használni egy-egy biostimulátor vagy növénykondicionáló készítmény mellett is.

Akció kannában, akció IBC-ben!

A VulcanAgro Kft. a kannás vásárlásoknál minden 10. kanna után 1 kannát ad ajándékba, amely lehet NS-lombtrágya, de akár egy másik termék (pl. magnéziumoldat is). Az IBC-s vásárlásnál pedig a már egy ideje jól működő 2 + 1 akciót is választhatják. Ebben az esetben 2 IBC NS lombtrágya vásárlása után 1 IBC Vulcan Power vagy 100 liter elemi kén alapú terméket adunk ajándékba.

A pontos árakról, szállítási feltételekről érdeklődjön a VulcanAgro Kft. területi képviselőinél, viszonteladóinknál.

 

va_2 ibc+1 power_v_magna_s80_akcio_200x100mm_2023marc

 

www.vulcanagro.hu

vulcanagro-logo vegleges_50