MENÜ

Orvos műszertechnikai fejlesztésre fordították az AXIÁL jótékonysági futáson befolyt összeget

2021.11.19.

A bajai Szent Rókus Kórház szűkkörű sajtótájékoztatót tartott november 17-én. Az eseményen a nyár közepén megrendezett AXIÁL jótékonysági futáson befolyt összeg felhasználásáról esett szó, mely támogatást orvos műszertechnikai fejlesztésre fordítottak.

 

Dr. Tóth Gábor, a Szent Rókus Kórház főigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd elmondta, hogy az AXIÁL Kft. harmincadik évfordulójának tiszteletére rendezett jótékonysági futáson a résztvevők befizetései, az AXIÁL Kft, illetve Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi támogatása révén kapott ötmillió forintot orvos műszertechnikai fejlesztésre fordították a traumatológia számára.

„Még egyszer szeretném megköszönni a támogatást az AXIÁL Kft-nek és Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyinek, aki régóta kapcsolatban van intézményünkkel, és mindig szívén viseli a bajai Szent Rókus Kórház sorsát. Nem ez az első alkalom, hogy az AXIÁL Kft. támogatott bennünket és azt is nagyon fontos elmondani, hogy akkor számíthattunk a segítségükre, amikor arra a legnagyobb szükség volt. Tavaly tavasszal a COVID-19 idején speciális eszközöket, maszkokat kaptunk, amikor ezek beszerzése nagyon nehéz volt. Remélem, hogy ez a jó kapcsolat a két intézmény között továbbra is megmarad.” – mondta a főigazgató.

Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vette át a szót Dr. Tóth Gábortól, aki elmondta: „Nemcsak jól érezték magukat az emberek, hanem sportoltak is és ezt egy jó cél érdekében tették. Én azt gondolom, hogy ennél szebb születésnapot nem is kívánhattunk volna. Nagyon boldog voltam, amikor a Szentháromság téren láttam azt a sok embert zenére bemelegíteni és rajthoz állni. Örülnék neki, ha ezt a jótékonysági futást minden évben meg tudnánk ismételni és tovább tudnánk ezzel segíteni a kórházi dolgozók munkáját. Köszönöm mindenkinek, aki segítette a rendezvény létrejöttét és köszönöm az indulóknak, hogy részt vettek az eseményen.”

 

dsc_3890-1200

Dr. Tóth Gábor, Dr. Márkus Mária, Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi

 

Dr. Márkus Mária főorvos, a traumatológia képviseletében, valamint a központi műtő vezetőjeként volt jelen a sajtótájékoztatón, ahol a beszerzett eszközök kapcsán elmondta: „Az endoszkópos eszközök hatalmas fejlődést jelentettek mind a traumatológiában, mind az ortopédiában, és általában az orvoslásban. Előnyük, hogy gyakorlatilag nagy metszés nélkül, mini behatolásból meg tudjuk operálni a betegeket, továbbá az egynapos sebészet keretén belül a beteget hamar haza tudjuk engedni, nem szükséges hosszú lábadozási idő, ezen felül csak minimális vagy egyáltalán nincs hegképződés. A másik beszerzett eszköz, a fúrómotor pedig a baleseti sebészetnél a töréseknél, a lemezek felhelyezésénél, szögek behelyezésénél jelent segítséget, ezek a berendezések sajnos hamar kopnak, éppen ezért nagyon örülünk az új fúrókészletnek.”

A sajtótájékoztatót Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi zárta, aki az átadó alkalmából ajándékkal kedveskedett az egybegyűlteknek, melyet szintén az AXIÁL Kft. harmincadik évfordulója alkalmából készítettek. A csomag egy egyedi szakácskönyvet, kötényt, spatulát és jó minőségű csokoládét tartalmaz. A süteményes könyvben harminc recept szerepel, melyek mellett szintén harminc oldalon a vállalat legrégebbi dolgozói láthatók.

„Ezt azért mutatom be, mert nagyon büszkék vagyunk a munkatársainkra és ezúton is köszönöm nekik ezt a harminc évet. Mindenkinek jó egészséget kívánok és szeretném kihasználni a lehetőséget, mindenkit arra buzdítsak, hogy aki még nem vette fel a védőoltást, az tegye meg. Először én sem akartam és igaz, hogy nagyon sok oltott honfitársunk is megbetegszik, de sokkal többen vannak azok, akik az oltásnak köszönhetően nem lesznek annyira betegek. Bízunk benne, hogy legyőzzük a koronavírust, mindenki egészséges lesz és újra együtt futhatunk a nyáron!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser, AXIÁL Kft.
Fotó: Kürti Ivett, marketingkommunikációs menedzser, AXIÁL Kft.