MENÜ

PREGA - Ahol a csúcstechnológia és a jövő mezőgazdasága találkozik

2016.02.15.

A vetéstől az aratásig, a palántától a betakarításig, a metszéstől a borig, a borjútól a tejelésig minden műveletben jelen van a precízebb munkavégzés igénye és az erőforrások optimalizált kihasználása. Lépjen be velünk az agrár-csúcstechnológia világába!

Az informatikai újdonságok mára már a mezőgazdasági termelés minden területén jelen vannak. A természet egyre kisebb terhelésére irányuló törekvések előtérbe helyezik a megfelelő tápanyag-feltérképezés és a célzott kijuttatás kérdését, amire a precíziós gazdálkodás a válasz. 

Ezen tényezők mentén indult el 2015-ben az első és hazánkban egyedülálló PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia –, amelynek célja, hogy a gazdálkodás jövőbe mutató irányait és a digitalizáció előnyeit minél több gazdálkodó megismerje.

Az Agroinform.hu a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és az Agrárinformatikai Klaszterrel együttműködve idén második alkalommal rendezi meg a PREGA Konferenciát.

Időpont: 2016. február 24., szerda

Helyszín: Hotel Aquaworld Resort, Budapest

További információ és jelentkezés: www.prega.hu

PREGA_500

A precíziós gazdálkodás eszközeivel, a vállalat- és termelésirányítási rendszerek, integrációs technológiák alkalmazásával optimalizálhatóak a gazdálkodók kiadásai, javulhat az erőforrás-felhasználás hatékonysága, ami a fenntartható fejlődés szempontjából is megfelel a környezeti elvárásoknak, és elősegíti a minőségi termelést.

Az előrelépés feltétele, hogy a magyar gazdálkodók is birtokában legyenek azoknak a komplex, termelésen túlmutató ismereteknek és gyakorlati tapasztalatoknak, amelyek ezek alkalmazásához nélkülözhetetlenek. Ez a technológia a hazai agrárium számára olyan lehetőség, amivel akár évtizedes lemaradásokat is képes lehet ledolgozni.

Miért érdemes részt venni a konferencián?

Gyakorlatorientált szakmai fórum keretein belül nyújt modern mezőgazdasági megoldásokat. Olyan fontos témákról hallhatnak előadásokat, mint:

  • Precíziós szántóföldi növénytermesztés
  • Precíziós kertészet
  • Precíziós állattenyésztés

A rendezvény előadásai és a szakma vezető cégeinek prezentációi mellett kötetlen szakmai beszélgetésekkel várunk minden gazdálkodót, aki már elindult a precíziós gazdálkodás útján, és azokat is, akik még csak fontolgatják a precíziós megoldások bevezetését.

Az idei konferencia programjának különlegességéhez két külföldi előadó is hozzájárul:

  • Prof. Kenneth A. Sudduth, Ph.D., P.E., elnök (USA),­ Nemzetközi Precíziós Gazdálkodók Szövetsége, Precíziós gazdálkodás: az adattól a tudásig és a döntéshozatalig
  • Prof. Simon Blackmore, igazgató (UK), Nemzeti Precíziós Gazdálkodási Központ, ­Robotok és robotika a mezőgazdaságban

Prega_digitalizacio_CMYK_k

A konferencia programja a mezőgazdaságban, illetve az élelmiszer-gazdaságban érdekelt vállalatok és gazdálkodók számára ad naprakész szakmai információt:

  • A legfrissebb fejlesztésekről
  • A gazdálkodók saját tapasztalatairól
  • A forgalmazók aktuális megoldásairól
  • A legújabb nemzetközi trendek színes palettájáról

Időpont: 2016. február 24., szerda

Helyszín: Hotel Aquaworld Resort, Budapest

További információ és jelentkezés: www.prega.hu

A konferencia arany fokozatú támogatója az AXIÁL Kft., ezüst fokozatú támogatója az Agrotec Magyarország Kft., bronz fokozatú támogatója a KITE Zrt. és a T-Systems Magyarország.

PREGA_tamogatok_2016_0205_k