MENÜ

Renewable Energy Award - nemzetközi energetikai díjak átadása a RENEXPO szakkiállításon

2013.05.02.

2013. április 26-án kerültek átadásra a RENEXPO® RENEWABLE ENERGY AWARD szakmai díjai három kategóriában. A leginnovatívabb technológia, a legszebb stand és a szakma kiemelkedő személyisége kategóriák nyertesei a kiállítás második napja utáni állófogadáson vehették át a rangos díjakat.

Az öt fős szakmai zsűri nem volt könnyű helyzetben, amikor a beérkezett pályázatok közül kellett kiválasztania a "leginnovatívabbat", hiszen a kiállítók mind a jövőbemutató zöld energia témaköréből kerültek ki. Ezt a díjat végül egy olyan magyar találmány nyerte el, amely forradalmasíthatja a városi közlekedést. A MOVEO Zrt. egy olyan elektromos meghajtású, kis méretű robogót fejlesztett ki, amely rendkívül könnyű súlyú és használat után egy közepes bőrönd méretére összecsomagolható. Így éjszakára akár be is vihetjük a lakásba, vagyis városban sem kell az utcán tárolni. Amíg mi pihenünk, a robogót feltölthetjük otthon a hagyományos áramcsatlakozásról.

A szakmai kiemelkedő személyiségének megválasztása szintén nagy feladat elé állította a zsűrit. A díj győztese központi szerepet tölt be ebben az iparágban, állandó elkötelezettség jellemzi vagy különleges eredményeket ért el a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság területén. Végül egy olyan neves szakember nyerte el a díjat, aki hosszú évek óta elkötelezett híve a megújuló energia hasznosításának és elterjesztésének. Számos publikáció, könyv, előadás és kutatás köthető Dr. Dinya Lászlóhoz, aki jelenleg a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola tanszékvezető tanára, valamint szakmai szövetségekben is vezető szerepet tölt be.

A legszebb stand díjazottját a látogatók döntötték el szavazataikkal. A 2013-as nyertes a Magyar Villamos Művek Zrt. installációja lett, amely impozáns módon mutatta be az MVM tevékenységét és az elektromos hálózat működési elvét.

A kiállítás 2013. április 25-27. között került megrendezésre a SYMA Rendezvényközpontban.