MENÜ

SAMASZ TWIST 600 rendképző

2023.03.22.

A Szal-Agro Kft az Alföldi Állattenyésztési Napok Termékdíj pályázatán ismételten II. helyezést ért el. A Szal-Agro Kft egy 1998-ban alapított magyar vállalkozás, ami 1998 óta szolgálja ki a magyar mezőgazdaságot. Elsősorban kiemelkedő minőségű lengyel mezőgazdasági gépek forgalmazásával és szervizelésével foglalkoznak.

A termékdíjat nyert Samasz Twist 600 elsősorban azokat az igényes gazdákat célozza, meg akik olyan állattartótelepeket vezetnek, ahol saját maguknak állítják elő a tömegtakarmányt. Másodlagosan, pedig akik bérbe kaszálnak, zöldtakarmányt takarítanak be.

A Twist 600 használata gyors, hatékony és tiszta rendképzést eredményez, mind szalma, széna és szilázsnak szánt zöldtakarmány kultúrában. Használható a traktor első és hátsó három pont felfüggesztésével is. Ha hátul szeretnénk használni, akkor egy egyszerű vonószerkezettel könnyedén megoldható. Elsősorban első felfüggesztésen célszerű használni, így tudja a gép a minden előnyét kihasználni. Ezek közé tartozik, hogy hátul egy időben más gépet is működtethetünk. Tisztább rendet lehet képezni vele, mint a hagyományos rotoros vagy csillagkerekes rendkezelőkkel. Akár 75%-kal tisztább lehet a rendünk, ezáltal jóval tisztább takarmányt kapunk, amelyet az állatok is meghálálnak.

A nagy 6 méteres munkaszélességhez meglepően alacsony súly, mindössze 770 kg párosul. Segítségével pénzt és energiát tudnak megtakarítani, hiszen teljesítménye 6 ha/óra, alacsony teljesítményigény mellett, amit az is bizonyít, hogy már egy kis/közepes teljesítményű 80 lóerős traktorral is üzemeltethető. Ez nagyfogú hatékonyságot eredményez. Ezt a hatékonyságot még tovább lehet fokozni, ha a traktorunk első felfüggesztésén a TWIST 600 rendképzőt, hátul pedig egy bálázót vagy rendfelszedő pótkocsit alkalmazunk. Így még tovább csökkenthető a menetszám. Ennek köszönhetően még több üzemanyagot, és ami még fontosabb, időt takaríthatunk meg. Az sem mellékes, hogy a talajnyomást is jelentősen csökkenthetjük, ha több munkafázist vonunk össze. Kényelmi szempontok sem elhanyagolgatóak, jobb rálátást biztosít az, ha elől használjuk a TWIST 600-t, nagyban megkönnyíti a gépkezelő munkáját. A vezérlése teljesen a traktor fülkéjéből történik.