MENÜ

Szántóföldi növénytermesztés eredményességének megalapozása és növelése ökológiai innovációval a vetőmagok biológiailag aktív anyagokkal való kezelésével

2023.01.20.

A 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow különdíjas terméke Hazai Termékfejlesztési díj – Input/Szolgáltatás kategóriában.

 

Dr. Balla Zoltán, a Marton Genetics cégcsoport kormányzati és vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója beszélt a Hazai Termékfejlesztési díj –Input/Szolgáltatás kategóriában elnyert különdíj részleteiről.

A Marton Genetics cégcsoport felismerte az MV Supary-ban rejlő csávázási lehetőségeket, miszerint a termékben található baktériumtörzsek endospórát képezve vetőmag felületkezelésre alkalmas biológiai készítményt adnak. A csávázást követően optimális környezetbe érkezve a spórák is kicsíráznak, majd osztódásnak, szaporodásnak indulnak, ezáltal kifejtik hatásukat. Amennyiben a csávázást követően a környezeti tényezők (hőmérséklet, nedvesség, savas közeg) nem megfelelőek, a spórásodott mikróbák sértetlenek maradnak és mindaddig ebben az állapotban maradnak, amíg a körülmények megfelelőek nem lesznek a szaporodásukhoz. A MARTON GENETICS által forgalomba hozott csávázott vetőmagok a magyar termelők számára lehetővé teszik a nagyobb és biztonságosan realizálható terméshozamokat, így a fejlesztés jelentősen hozzájárul a magyar agrárágazat fejlődéséhez és javítja annak társadalmi megítélését is – mondta a szakember.

 

martonvásári bázismag 2.

 

martonvásári bázismag 1.-k

 

Az MV Seuso búza vetőmag a piacon nagyon népszerű MV Nádor termékünk trónkövetelője lesz 2023-ban, mert az agroökológiai készítmény rácsávázásával hatalmas előnyt biztosít a termesztésben. Fontos, hogy egy AÖP-pontot is ér az új Közös Agrárpolitika támogatási rendszerében annak a gazdának, aki a biológiailag aktív anyagokkal kezelt MARTON GENETICS vetőmagokat illeszti a vetésforgójába. A technológia egyik alapja az MV Seuso, ami egy bőtermő, korai malmi búza. Az állami fajtakísérletben átlagosan hektáronként 8,14 tonnát termett, ami 9,0 százalékkal haladta meg a standardok átlagát. Kedvező agronómiai tulajdonságai, valamint intenzív tápanyag-hasznosító képessége gyorsan a legnépszerűbb búzafajták közé emelheti.

 

photo credit_gene_giacomelli_martian_lunar_greenhouse

 

A legutóbbi, a magyar mezőgazdaság résztvevői számára nagyon nehéz év után továbbra is igyekszünk megmutatni a magyar vetőmag méltó helyét és jövőjét a termesztésben, és amellett, hogy bízunk abban, hogy a következő szezon más, jobb lesz, szakmai tudásunk és technológiánk teljes erejét használni fogjuk az ágazat támogatására. A január végi rendezvényen a szervezők előzetes adatai alapján rengeteg látogató és kiállító is lesz, amire mi is nagyon készülünk. A 2022-es AGROmashEXPO-n elindított, majd Mezőfalván és Bábolnán bővített űrkutatási tematika 2023-ban is folytatódik.

 

advanced-plant-habitat-on-iss

 

Az űrkutatás, az agrárium és az űrtechnológia kapcsolata továbbra is a téma és a marketing középpontja lesz, de most még nagyobb standon és egy saját építésű űrsiklóval jelentkezünk a H pavilon közepén.

A szakmai tudományos hátteret ezúttal is biztosítjuk, amiben a Mikro-Vital technológiája és a Debreceni Egyetem szakemberei is a segítségünkre lesznek – mondta Dr. Balla Zoltán.

 

marton-genetics-2023-agromash-fb_story

martongenetics.com

www.facebook.com/martongenetics

 

>> Tekintse meg az összes díjazott újdonságot ide kattintva! <<